Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Victorie superbă! Halep o spulberă pe Pliskova, scor 6-3, 6-2, şi ajunge pentru prima dată în semifinale la AO. Urmează Kerber

Victorie superbă! Halep o spulberă pe Pliskova, scor 6-3, 6-2, şi ajunge pentru prima dată în semifinale la AO. Urmează Kerber

Tenis

Comentarii

Simona Halep a învins-o fără probleme pe Karolina Pliskova, scor 6-3, 6-2, şi s-a calificat pentru prima dată în cariera sa în faza semifinalelor la Australian Open. Acolo, sportiva noastră se va duela cu Angelique Kerber.

Pliskova a început mai bine partida, ducând repede scorul la 3-0 în favoarea sa. Simona nu s-a panicat însă şi a dominat-o total pe jucătoarea din Cehia. Timp de 50 de minute, Pliskova nu a mai luat niciun game, iar Simona a obţinut nouă game-uri la rând! 

Chiar dacă Pliskova a mai echilibrat un pic jocul pe finalul său, nu a mai putut face nimic în schimbarea deznodământului. Halep se califică astfel în semifinale, acolo unde va da peste o altă jucătoare care a obţinut doar victorii în 2018, nemţoaica Angelique Kerber, fost număr 1 mondial. 

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.

În cealaltă semifinală se vor întâlni daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, şi jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 37 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Melbourne cu un premiu de 880.000 de dolari australieni (aproximativ 572.500 de euro) şi cu 780 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).

Simona Halep a atins acum faza semifinalelor la toate turneele de grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act al unui turneu "major" la French Open (2014 şi 2017), la Wimbledon (2014) şi la US Open (2015).


SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA 6-3, 6-2

SET II
08:15 - Game, set şi meci, Simona Halep 6-2
08:11 - Un singur game o mai desparte pe Halep de semifinale 5-2
08:08 - Pliskova nu renunţă la luptă 4-2
08:03 - Simona îşi câştigă serviciul şi este la două game-uri distanţă de victorie 4-1
07:59 - După 51 de minute, Pliskova ia un nou game 3-1
07:54 - Sportiva noastră se află în faţa celui mai bun meci din 2018 3-0
07:51 - Simona domină total această partidă 2-0
07:48 - Halep ajunge la şapte game-uri consecutive câştigate 1-0

SETUL I
07:40 - Fantastic! Tenis extraordinar din partea Simonei 6-3
07:37 - O singură jucătoare se află pe teren, iar ea este Simona Halep! 5-3
07:33 - Puncte superbe reuşite de Simona! Sportiva noastră preia conducerea 4-3
07:28 - Game la 0 pentru Halep, care egalează 3-3
07:25 - Simona se apără senzaţional şi reuşeşte primul său break 2-3
07:22 - Munceşte Simona pentru primul game, însă sunt semne bune 1-3
07:14 - Start perfect pentru Karolina, care mai bifează un game în dreptul său 0-3
07:11 - Din păcate, Halep nu serveşte strălucit, iar Pliskova profită şi face break-ul 0-2
07:08 - Pliskova ia primul game al meciului, dar Simona îi pune mari probleme 0-1
07:03 - A început meciul! Pliskova serveşte prima
07:00 - Cele două jucătoare au ieşit la încălzire

06:43 - S-a încheiat partida Chung - Sandgren. Meciul Simonei va lua startul în 15 minute. Dacă o învinge pe jucătoarea din Cehia, Halep va evolua în semifinale cu Angelique Kerber. Aceasta a spulberat-o pe Madison Keys în 51 de minute, scor 6-1, 6-2.


 

  • Meciul Simona Halep - Karolina Pliskova, din sferturile de finală Australian Open, se va disputa miercuri, 24 ianuarie. Ora exactă a partidei va fi stabilită în cursul zilei de marţi
  • Karolina Pliskova (25 de ani) este a şasea favorită a ediţiei din acest an a Australian Open. Pliskova şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open prin calificarea în sferturi. Cehoaica ajunsese în această fază şi la ediţia din 2017
  • Şi pentru Simona Halep calificarea în sferturi reprezintă cea mai bună performanţă. Liderul WTA a mai jucat în sferturi la Australian Open în 2014 şi în 2015

Favorită principală a competiţiei, Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australia Open după ce a trecut în optimi de Naomi Osaka  (Japonia - 72 WTA), în două seturi, scor 6-3, 6-2. Cu o evoluţie entuziasmantă, Halep a lăsat impresia că nu mai e deranjată de accidentarea suferită în primul tur, în partida cu Destanee Aiava.



 "A fost un meci grozav. Sunt fericită că am ajung în sferturile de finală. Nu mă gândeam că voi ajunge aici la startul turneului. Acest turneu arată precum un maraton pentru mine.

Accidentarea este acolo, o simt, dar încerc să nu mă gândesc la ea şi să dau totul, bucurându-mă de moment. Cu Osaka am făcut tot ce vorbisem cu echipa mea înainte de meci. Îţi mulţumesc Darren pentru faptul că mă sprijini mereu şi eşti alături de mine. Sper ca în turul următor să joc şi mai bine", a declarat Simona Halep după calificarea în sferturi.

De cealaltă parte, Karolina Pliskova (6 WTA) a ajuns în sferturi după ce în optimi a trecut de compatrioata sa Barbora Strycova, la capătul unui meci de trei seturi, scor 6-7, 6-3, 6-2.

  • În rundele precedente, Pliskova s-a impus în minim de seturi, în confruntările cu Veronica Cepede (turul 1), Beatriz Haddad Maia (turul 2), respectiv Lucie Safarova (turul 3).
  • La această ediţie a Australian Open, Halep le-a învins, pe rând, pe Destanee Aiava (turul 1), Eugenie Bouchard (turul 2), Lauren Davis (turul 3) şi Naomi Osaka (turul 4).

Halep - Pliskova 5-1. O singură victorie pentru cehoaică în confruntările directe, în FED Cup

Simona Halep şi Karolina Pliskova se vor afla faţă în faţă pentru a şaptea oară în meciul din sferturi. Până acum, Halep conduce clar în ceea ce priveşte confruntările directe, cu cinci victorii, faţă de una singură obţinută de jucătoarea de 25 de ani din Cehia. Pliskvova s-a impus într-un meci din primul tur al Fed Cup, în 2016, când a învins-o pe Halep în trei seturi, scor 6-7, 6-4, 6-2.

Prima confruntare directă datează din 2015, când Halep şi Pliskova s-au întâlnit în finala turneului de la Dubai. Simona s-a impus atunci în două seturi, 6-4, 7-6.

Următoarea confruntare directă a avut loc tot în 2015, la Indian Wells, în optimi. Halep a eliminat-o pe Pliskova, scor 6-4, 6-4, iar ulterior a câştigat şi turneul.

Tot Halep s-a impus şi în meciurile jucate în 2016, la Sydney, respectic la Rogers Cup, în Canada.

Ultima confruntare directă datează din iunie 2017, când Halep şi Pliskova s-au întâlnit în semifinalele turnelui Roland Garros. Halep s-a impus atunci după un meci spectaculos, decis în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-3.

Momentul în care Karolina Pliskova şi-ar fi "jucat casa" pe o victorie a Simonei Halep

Partida de la Roland Garros are o istorie specială. După un meci excelent făcut de Halep, Pliskova a vorbit la superlativ despre constănţeancă, declarând-se sigură că ea va cuceri şi marele trofeu la Paris. "Pariez tot ce am că Simona va câştiga finala. Cred că aş fi bătut 99% dintre fete cu tenisul de azi, dar am avut ghinion să joc cu Simona", spunea Pliskova, plină de fair-play, după meciul cu Halep.

Atunci, Simona Halep a întâlnit-o pe Jelena Ostapenko în marea finală şi a fost la un pas să se impună, dar letona a revenit spectaculos şi i-a răpit actualului lider mondial şansa de a cuceri primul turneu de Mare Şlem din carieră.

Afla mai multe despre: simona halepkarolina pliskovaaustralian open 

viewscnt
Articole similare