Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FOTO + VIDEO | Anglia - România 2-4. Avem un Hagi, avem noua Generaţie de Aur! ”Tricolorii” fac meciul vieţii! Patru goluri pentru istorie

FOTO + VIDEO | Anglia - România 2-4. Avem un Hagi, avem noua Generaţie de Aur! ”Tricolorii” fac meciul vieţii! Patru goluri pentru istoriegalerie foto

Echipa națională

Comentarii

21 iunie 2019. Anglia - România 2-4. E ziua în care s-a născut o nouă Generaţie de Aur. Avem un nou Hagi, avem o nouă echipă care te face să ţipi de bucurie! În metrou, în faţa televizorului, într-o redacţie de sport, la ţară, la oraş, corporatişti, sportivi, bogaţi sau săraci. Băieţii lui Rădoi ne-au unit pe toţi! O Românie mai mare ca niciodată!

Asta nu va fi o cronică de meci. Aici este vorba de istorie. România n-a mai avut de ani buni o astfel de seară! Am învins-o cu 4-2 pe Anglia şi suntem la un pas de semifinalele Europeanului de Tineret. Numele ar spune că vorbim despre cei mici. În realitate, Radu, Hagi, Coman, Puşcaş şi ceilalţi ”tricolori” sunt mari. MARI DE TOT!

Radu e MARE când scoate absolut senzaţional în cinci sau şase faze, unele în prelungiri. Ce momente decisive. Ianis Hagi e MARE când se joacă, în minutul 85, cu un fundaş al englezilor şi îl învinge ca în curtea şcolii pe Maddison. Puşcaş e MARE când se luptă non stop cu fundaşii Angliei şi apoi, cu sânge rece, bate perfect penalty-ul pentru 1-0. Coman e MARE când intră şi obţine instant penalty, când face 3-2 cu un şut IREAL şi, mai apoi, când aruncă prosopul pentru 4-2.

Voi toţi, băieţi, sunteţi mari de tot! Voi ne-aţi făcut să urlăm, să răguşim, să râdem, să plângem. Să tremurăm de emoţie, să ne bucurăm ca nişte copii. Azi, acum, România a câştigat cu 4-2 în faţa Angliei şi are în faţă o naţională absolut minunată.

Mirel, jos pălăria! Tu ai curaj să-i arunci în atac pe băieţii ăştia talentaţi! Tu ai avut curajul să te iei la trântă cu ţările astea care se hrănesc cu fotbal de performanţă! Ţie îţi mulţumim. Rădoi, eşti MARE! Mare ca toată România. Mare ca această victorie! Mare ca noua Generaţie de Aur.

LIVE | Anglia U21 - România U21 2-4 (Gray 79, Abraham 86 / Puşcaş 76, Hagi 85, Coman 89, 90+3)

Echipele de start:

  • Anglia U21: Henderson - Dasilva, Clarke-Salter, Kenny, Tomori - Dowell, Barnes, Gray - Mount, Calvert-Lewin, Maddison
  • România U21: I. Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan - Cicâldău, T. Băluţă - Man, I. Hagi, A. Ivan - Puşcaş

Min. 90+3: GOOOOOOOOOLLLLL ROMÂNIAAAA!!!!! Florinel Coman înscrie golul vieţii! Cu un şut formidabil de la 25 de metri

Min. 90+2: BARĂ ANGLIA! Abraham, cu capul, trimite în bară! Ce şansă am avut.

Min. 90+1: Scoate incredibil Radu în faţa lui Abraham.

Min. 90: Patru minute de prelungiri!

Min. 89: GOOOOOOOOOOL ROMÂNIA!!!!!!!!!!!! Coman şutează de la 25 de metri, Henderson scapă mingea în poartă incredibil.

Min. 88: Ultima schimbare pentru România! Intră Nedelcu şi iese Hagi.

Min. 87: GOL ANGLIA! Incredibil. Primim iarăşi repede gol. Abraham îl învinge pe Radu.

Min. 85: GOOOOOOOOL ROMÂNIAAAAA!!!!!! Da, da, daaa!!! Ianis Hagi reuşeşte un gol superb! Avem 2-1. Avem un nou Hagi!

Min. 84: Paradă URIAŞĂ! Ionuţ Radu scoate incredibil o minge pe care scria 2-1. Eşti mare, Radule! Eşti mare de tot!

Min. 79: GOL ANGLIA! Avantajul nostru a fost anulat de şutul fantastic al lui Gray.

Min. 76: GOOOOOOOOOLLLLLL ROMÂNIAAAAAA!!!! Puşcaş înscrie din penalty! Avem 1-0. Suntem aproape de semifinale!

Min. 75: PENALTY PENTRU ROMÂNIA! Florinel Coman e faultat clar de Kenny!

Min. 74: A doua schimbare pentru ”tricolori”. Intră Vlad Dragomir şi iese Dennis Man.

8440 de spectatori asistă la meciul Anglia U21 - România U21

Min. 63: Prima schimbare în naţionala României! Rădoi îl scoate pe Ivan şi îl aruncă în luptă pe Florinel Coman.

Min. 61: Radu! Radu! Radu! Şutul lui Maddison, dintr-o poziţie excelentă, e scos fantastic de Ionuţ Radu! Ce intervenţie!

Min. 60: Radu cel Mare!!! Portarul nostru are un reflex senzaţional la şutul lui Foden.

Min. 56: Reluarea lui Dennis Man, cu capul, după centrarea bună a lui Puşcaş, trece peste poartă.

Min. 49: Şutul lui Ianis, în forţă, e respins de Henderson! Portarul Angliei e într-o formă fantastică.

Min. 48: Florin Ştefan, intervenţie cât un gol! Fundaşul stânga a salvat mingea de pe linia porţii.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+1: Pauză la Cesena.

Min. 45: Ocazie mare pentru englezi! Mount trage tare, Radu respinge în faţă, dar Paşcanu e pe fază şi respinge în corner.

Min. 34: Maddison trage, de la 18 metri, puţin pe lângă poarta lui Radu.

Min. 32: Reuşim să înscriem, dar golul este anulat, corect, pentru ofsaid.

Îi batem pe englezi cu doi selecţioneri! Pe teren, e Mirel. În tribune, de la oficială, Contra îi încurajează pe băieţi. Selecţionerul vede meciul alături de Răzvan Marin.

Facem legea în tribune! Suporterii români au aprins torţele şi fac o atmosferă senzaţională la Cesena.

Fanii români, mesaj pentru Radu Ţenter! Fiul marelui Marcel Ţenter s-a stins din viaţă în urmă cu trei luni.

Min. 14: Dennis Man iroseşte o nouă şansă, după alt contraatac perfect. Henderson e în zi mare.

Min. 10: Şansă şi pentru englezi. Lovitura lui Maddison trece puţin pe lângă poarta lui Radu. Scăpăm cu bine!

Min. 7: Dumnezeule, ce ratare! Andrei Ivan rămâne singur cu Henderson, preia excelent, şi trage cu sete, de la câţiva metri, direct în bară!

Min. 6: IVAN!!! Fază superbă a României, încheiată cu şutul puternic al lui Ivan, respins iar de Henderson

Min. 4: Of, Ianis!!! Şutul lui Hagi, de la 35 de metri, a fost respins, cu greu, de portarul Henderson. Ce şansă bună pentru noi!

Min. 3: Atmosferă incredibilă în tribune. ”România!!! România” se aude de la începutul meciului.

Min. 1: A început meciul.

19:10 Andrei Vochin a vorbit la Telekom Sport înainte de confruntarea cu Anglia

18:45 Fanii României au luat cu asalt stadionul din Cesena. ”Tricolorii” vor fi susţinuţi de peste 10.000 de români în meciul extrem de important cu Anglia. ”Keep Calm and beat England”, este mesajul pe care românii care au venit la meci l-au afişat.

18:00 Avem echipa de start a României pentru acest meci! Mirel Rădoi a decis să meargă pe mâna aceloraşi jucători care au răpus Croaţia în urmă cu trei zile.

Astfel, primul 11 rămâne neschimbat şi atacăm Anglia U21 cu o linie ofensivă formată din Dennis Man, Ianis Hagi şi Andrei Ivan, în spatele lui George Puşcaş.

  • I. Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl.Ştefan - Cicâldău, T. Băluţă - Man, I. Hagi, A. Ivan - Puşcaş

15:30 Tricolorii mici, încurajaţi de nume importante din fotbalul românesc.

11:25 La şedinţa tehnică s-au stabilit culorile în care vor juca cele două echipe. Anglia, considerată echipa gazdă, va evolua în tradiţionalele tricouri albe, în timp ce România va folosi clasicul echipament galben.


Victoria la scor, 4-1, împotriva Croaţiei din San Marino nu va însemna nimic dacă nu vor scoate un rezultat pozitiv şi din întâlnirea cu selecţionata Albionului, o ştie şi Mirel Rădoi, o ştiu şi jucătorii deplasaţi în Italia, iar aceştia au promis că nu vor aborda meciul cu Foden & compania pentru a scoate doar un egal. 

Englezii sunt disperaţi să câştige, pentru că şi un rezultat de egalitate i-ar scoate, în mare proporţie, din calculele calificării înainte de ultima etapă din faza grupelor. Elevii lui Boothroyd au condus aproape o repriză în meciul cu Franţa, iar dacă în prima parte a meciului au avut noroc, din moment ce adversarii lor au ratat două lovituri de pedeapsă, fazele s-au răzbunat pe final de meci, atunci când Ikone a restabilit egalitatea în minutul 89, iar Wan-Bissaka şi-a trimis mingea în proprie poartă, în al 5-lea minut de prelungire. În plus, Anglia nu va putea conta pe Choudhury, jucătorul lui Leicester fiind eliminat direct în meciul contra Franţei. 

"Tricolorii" au un oarecare avantaj datorită faptului că meciul împotriva Croaţiei s-a disputat pe o căldură insuportabilă, aşa cum va fi şi vineri la ora jocului, în timp ce englezii au jucat la ora 21 (ora locală) şi au depus şi mai mult efort în a doua parte a meciului, din cauza faptului că au evoluat cu un jucător mai puţin. Totodată, România va domina fondul sonor din nou. Până joi la prânz, românii au cumpărat 4000 de bilete la meci, iar FRF le-a lansat provocarea de a umple stadionul din Cesena, care are o capacitate de 18.000 de locuri. 

TEMEREA ENGLEZILOR 

"Când am jucat împotriva lor, anul trecut, am fost foarte impresionat de echipă, de forţa grupului. Toată lumea vorbea despre Puşcaş, Hagi sau Coman ca fiind starurile echipei. Mie cel mai mult mi-a plăcut forţa grupului, e un adversar foarte dificil. Ştim că nu e un meci uşor, ştim că va fi foarte greu", a declarat selecţionerul Angliei la conferinţa de presă dinaintea partidei. 

LIVE Anglia U21 - România U21, vineri, de la 19:30

Din punct de vedere al valorii lotului, cel puţin pe hârtie, nu avem nicio şansă. Chiar în această săptămână, Manchester United a făcut o ofertă de 62 de milioane de euro pentru Wan-Bissaka, chiar fundaşul care şi-a marcat în proprie poartă. Oferta vine după ce Crystal Palace a refuzat 50 de milioane. Ca o comparaţie, cel mai "scump" fotbalist român este Ionuţ Andrei Radu, cotat la 15 milioane de euro. Englezii au nu mai puţin de nouă jucători care depăşesc această sumă, în frunte cu James Maddison, colegul lui Alexandru Paşcanu de la Leicester. 

Vineri, la Cesena, România va evolua tot în galben, în timp ce Anglia va juca în alb. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: romania u21anglia romaniaechipa nationalaeuro 2019 

viewscnt
Articole similare