Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România - Suedia 0-2. Au venit, au câştigat, au plecat. Suedia ne-a demonstrat că nu merităm să jucăm la EURO 2020

România - Suedia 0-2. Au venit, au câştigat, au plecat. Suedia ne-a demonstrat că nu merităm să jucăm la EURO 2020galerie foto

Echipa națională

Comentarii

România a pierdut partida decisivă cu Suedia, 0-2, de pe Arena Naţională şi a ratat calificarea directă la Campionatul European din 2020. Singura speranţă mai rămâne play-off-ul din Liga Naţiunilor.

Naţionala României a evoluat ruşinos în meciul decisiv pentru calificarea la Euro şi a pierdut fără drept de apel cu Suedia. Nordicii s-au distrat în prima repriză. Debutant la prima reprezentativă, Mogoş nu s-a înţeles prea bine cu partenerul său de pe partea dreaptă. El şi Deac au greşit, iar Berg l-a învins pe Tătăruşanu. Suedezii au speculat încă o dată slăbiciunile din apărarea visătoare a României în minutul 34. Quaison a dublat avantajul echipei sale şi a închis calculele calificării.

Tricolorii şi-au continuat prestaţia jenantă şi în al doilea act. Tătăruşanu l-a blocat pe Berg. Goalkeeperul lui Lyon a scăpat apoi fără gol, torpila lui EKdal nimerind transversala. Mogoş a fost mai bun în ofensivă. Olsen l-a blocat, iar România - Suedia s-a încheiat 0 la 2.


ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

ECHIPELE DE START 

Romania: Tătăruşanu (C) - Mogoş, Nedelcearu, Rus, Bancu - Stanciu, Băluţă - Deac, Mitriţă, Keşeru - Puşcaş

Rezerve: Niţă, Lung jr, Benzar, Toşca, Cristea, Cicâldău, Budescu, Coman, Hagi, Marin, Nistor, Alibec
Antrenor: Cosmin Contra

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Quaison, Berg
Rezerve: Nordfeldt, Johnsson, Andersson, Gagliolo, Helander, Isak, Jansson, Kulusevski, Sema, Svanberg, Svensson, Tankovic
Antrenor: J. Andersson

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin patru minute. 

Min. 88: Ocazie România! Mogoş trimite un şut puternic de la distanţă, dar Olsen este la post şi respinge în corner. 

Arbitrul a anunţat că va suspenda partida dacă vor mai exista scandări rasiste. 

Min. 73: Ultima schimbare. A ieşit Stanciu, a intrat Alibec. 

Min. 71: Ocazie Suedia! Oaspeţii au fost la un pas de a înscrie, dar au lovit puternic bara transversală. 

Min. 70: Ocazie Suedia! Doar norocul face ca în acest moment table să indice doar 0-2. 

Min. 67: Stanciu şutează din marginea careului, dar pe lângă poartă. 

Min. 59: Ocazie Suedia! Tătăruşanu a parat o lovitură de cap trimisă de Berg. 

Min. 56: A doua schimbare la noi! A ieşit Keşeru, a intrat Florinel Coman. 

Min. 48: Ocazie România! Ianis a driblat, i-a pasat lui Keşeru, care a obţinut un corner. 

Schimbare la pauză. A ieşit Deac, a intrat Ianis Hagi. 

Pauză pe Arena Naţională. 

Min. 39: Mitriţă execută o lovitură liberă, dar pe direcţia lui Olsen, care prinde fără probleme. 

Min. 34: Gol Suedia! Quiason a înscris după o fază superbă făcută de suedezi. "Tricolorii" sunt la pământ. 

Min. 17: Gol Suedia! Berg a înscris cu o lovitură de cap după ce Deac şi Mogoş au fost depăşiţi de Forsberg. 

Min. 15: Ocazie România! Stanciu a şutat puternic de la distanţă, fanii şi-au ţinut respiraţia, dar România a obţinut doar un corner din această fază.

Min. 10: Stanciu a trimis o centrare în careu, dar Deac, cel vizat, a faultat şi era şi în poziţie de offside. 


UPDATE 21:15| VIDEO Suporterii români vin în număr mare la stadion.

UPDATE 20:30| VIDEO Jucătorii naţionalei României au sosit la Arena Naţională.

UPDATE 19:30| Romania: Tătăruşanu (C) - Mogoş, Nedelcearu, Rus, Bancu - Stanciu, Băluţă - Deac, Mitriţă, Keşeru - Puşcaş

UPDATE 18:45| Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Granqvist, Bengtsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Quaison, Berg (conform Expressen)

UPDATE 18:15Andrei Burcă de la CFR Cluj ar fi fost deja lăsat în afara lotului pentru acest meci.

UPDATE 18:00În această seară, la Arena Naţională va avea loc un moment special. Fanii prezenţi la stadion vor putea face cunoştinţă cu Skillzy, mascota UEFA EURO 2020.

UPDATE 11:00 | Iată echipamentele în care vor evolua cele două echipe în partida de astăzi de pe Arena Naţională:

UPDATE 10:00 | Tricolorii şi-au ales numerele pentru partida din această seară:

1. Silviu Lung • 2. Romario Benzar • 3. Alin Toşca • 4. Adrian Rus • 5. Ionuţ Nedelcearu • 6. Iulian Cristea • 7. Denis Alibec • 8. Nicolae Stanciu • 9. George Puşcaş • 10. Ianis Hagi • 11. Nicuşor Bancu • 12. Ciprian Tătăruşanu • 13. Claudiu Keşeru • 14. Vasile Mogoş • 15. Tudor Băluţă • 16. Florin Niţă • 17. Ciprian Deac • 18. Răzvan Marin • 19. Constantin Budescu • 20. Alexandru Mitriţă • 21. Dan Nistor • 22. Alexandru Cicâldău • 23. Florinel Coman


Suedia are un punct peste naţionala României şi speră să nu piardă la Bucureşti, pentru a termina grupa pe locul 2 şi a se califica la Euro 2020. România în schimb are mare nevoie de victorie. O victorie care ar urca-o în clasament peste Suedia şi ar obliga-o la o remiză în Spania, pentru a primi biletele pentru turneul final. În partida tur, România a pierdut în Suedia, scor 1-2.

LIVE TEXT România  - Suedia. Nordicii au o echipă experimentată şi puternică. Golgheterul Berg are probleme medicale

Potrivit FRF, naţionala Suediei va ajunge, marţi, în Cipru, pentru un scurt stagiu de pregătire, înaintea meciului cu România din prelimianriile pentru Euro 2020. Reprezentativa nordică va rămâne în Cipru până joi, urmând a sosi în România cu puţin peste 24 de ore înaintea partidei din Grupa F. Selecţionerul Janne Andersson va deplasa la Bucureşti o echipă experimentată şi realmente puternică.

Tinerii Dejan Kulusevski, Alexander Isak şi Mattias Svanberg sunt singurii fotbalişti care nu au împlinit încă 21 de ani din lotul suedezilor. Nu mai puţin de 9 fotbalişti au deja vârsta de 30 de ani şi sunt prezenţe vechi în rândul reprezentativei, poate cu excepţia lui Marcus Danielson, unul dintre cei mai siguri fundaşi din campionatul intern.

Ei sunt cele 3 mari pericole din naţionala Suediei

Marcus Berg - atacantul în vârstă de 33 de ani joacă în prezent în Rusia la Krasnodar. Cumva, el a preluat rolul de lider în ofensivă, după retragerea lui Zlatan Ibrahimovic. Berg are 20 de goluri în 75 de selecţii la echipa reprezentativă. Este un atacant percutant, puternic şi extrem de intuitiv. Mai mult, poate specula uşor plasamentul greşit al fundaşilor adverşi, loveşte bine mingea cu ambele picioare şi are o lovitură de cap năprasnică. Vârful în vârstă de 33 de ani a venit la lot cu probleme. Lovit de mai multe ori la ultima partidă jucată la Krasnodar, 1-1 cu Lokomotiv Moscova (a marcat golul oaspeţilor, dar a fost înlocuit în minutul 73), a avut genunchiul stâng umflat şi încă are dureri. După fiecare antrenament din cantonamentul de la Larnaca, el ţine gheaţă pe genunchi şi poartă mereu un bandaj elastic. 

Sebastian Larsson - mijlocaşul în vârstă de 34 de ani s-a retras în campionatul intern, după experienţe importante la Arsenal, Birmingham, Sunderland sau Hull City. Nu este neapărat un marcator (are doar 8 goluri în echipa naţională) dar este un excelent creator şi un fotbalist care poate specula o defensivă care se apără eronat. Posedă încă viteză şi clarviziune, aşa că tricolorii trebuie să-l supravegheze atent.

Emil Forsberg - mijlocaş în vârstă de 28 de ani, Forbserg este jucător de Champions League. Dezechilibrant, nu neapărat prin dribling, ci mai degrabă prin pasa sa decisivă şi spiritul de anticipaţie, fotbalistul cu 147 de meciuri în Bundesliga şi Europa poate face diferenţa în favoarea suedezilor. În acest an a marcat un singur gol pentru naţională, în septembrie, în remiza contra Norvegiei.

LIVE TEXT România  - Suedia. Brigadă din Italia cu Daniele Orsato la centru

Partida dintre România şi Suedia, programată vineri, 15 noiembrie va fi arbitrată de o brigadă din Italia. La centru se va afla Daniele Orsato, ajutat de Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, în vreme ce al patrulea oficial delegat va fi Michael Fabbri. Daniele Orsato va împlini în această lună 44 de ani şi este arbitru FIFA din 2010.

Este obişnuit cu Bucureştiul şi Arena Naţională, arbitrând în 2012 finala Cupei României dintre Dinamo şi Rapid, câştigată de “câini” cu 1-0. Apoi, în decembrie 2012, a oficiat la victoria uriaşă a CFR-ului pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor!

LIVE TEXT România  - Suedia. Cum putem bate Suedia? ”Avem nevoie de jucători tehnici”

Cosmin Contra este în faţa celei mai importante duble din cariera de selecţioner. Este vorba despre ultimele două meciuri din preliminariile lui Euro 2020, cu Suedia şi Spania. Primul, cu nordicii, este cel mai important având în vedere că cele trei puncte sunt obligatorii. Detaliile pot face diferenţa într-o partidă decisivă aşa cum este cea cu Suedia, astfel că, orice sfat pentru selecţioner este binevenit, mai ales atunci când vine de la oamenii cu experienţă.

Ioan Andone ştie cu siguranţă ce înseamnă meciurile cu miză şi presiunea de a juca sub tricolor. Selecţionat la echipa naţională între 1981 şi 1990, actualul manager general de la FC Voluntari a bifat în acea perioadă 55 de selecţii şi două goluri pentru România. "În opinia mea trebuie să îşi aleagă jucători tehnici, să nu se bazeze că la forţă nu avem jucători să putem să ne batem cu ei. Şi să căutăm prin abilitatea noastră tehnică să putem să înscriem.  Plus că începutul de joc trebuie să fie în terenul advers, să îi ţinem în presiune să putem înscrie repede gol. Eu sper ca şi loviturile libere să le facă surpriză pentru că avem executanţi de lovituri libere. Fără victoria asta nu o să mai vedem Campionatul European, care, din păcate, se va juca la noi şi poate fără noi. Bilete nu mai sunt, stadionul o să creeze presiunea, eu sper să reuşim să trecem peste momentul ăsta şi să nu mai pierdem încă un turneu final", a declarat Ioan Andone pentru Telekom Sport.

LIVE TEXT România  - Suedia pe www.telekomsport.ro

”O să îmi fie foarte greu să aleg primul 11. Mesajul este că învingând Suedia, la startul jocului cu Spania noi suntem calificaţi la Europene. Ăsta e singura realitate care este în momentul de faţă şi asta le voi transmite şi jucătorilor.  După aia vom vedea dacă vom putea să ţinem de acel rezultat, ca să ne calificăm la Europene. Dar meciul important este cel cu Suedia", a declarat şi selecţionerul Cosmin Contra, înainte de acest meci.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: românia-suedia 

viewscnt
Articole similare