Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

România U21 - Franţa U21 0-0. România joacă în semifinale la EURO 2019 şi se califică la Jocurile Olimpice! Ieşiţi în stradă: visul continuă!

România U21 - Franţa U21 0-0. România joacă în semifinale la EURO 2019 şi se califică la Jocurile Olimpice! Ieşiţi în stradă: visul continuă!galerie foto

Echipa națională

Comentarii

După 56 de ani, România s-a calificat la Jocurile Olimpice! Şi joacă în premieră în semifinalele unui turneu final european, în urma rezultatului de 0-0, înregistrat, luni, la Cesena, cu Franţa, în ultima etapă a Grupei C. România a câştigat grupa la golaveraj. Şi Franţa merge mai departe, în semifinale, ca echipa cea mai bună de pe locul 2.

Pentru prima dată în istoria fotbalului românesc, naţionala de tineret accede în semifinalele unui turneu final European. Egalul ”alb” contra Franţei duce România într-o fază a competiţiei la care nici nu îndrăzneam să visăm. Totodată, după 56 de ani, naţionala merge la Jocurile Olimpice de la Torkyo.

Meciul cu Franţa a fost unul mediocru, dar instructiv şi util. Un meci în care România lui Rădoi s-a limitat în multe rânduri la un pressing avansat şi culoare de şut pentru Ianis, Puşcaş sau Coman. Teoretic, la ce au arătat tricolorii mici în grupe, România pare o finalistă plauzibilă. Dar Germania, viitorul adversar din semifinale este o maşinărie!

După consistenţa de joc şi calitatea atitudinii, fotbaliştii naţionalei de tineret par să fi transformat România U21 într-o naţională admirată în secret de foarte mulţi dintre specialiştii străini, nu doar de noi, românii. O echipă care poate fi asmiliată drept un produs natural şi în care exultă o coeziune internă fără rival. O echipă al cărei fotbal nu este doar o simplă speculaţie fără direcţie. Pentru că România lui Rădoi joacă agresiv, atacându-şi adversarul direct şi dă acestei ocupaţii o densitate şi o precizie fără precedent. Iar peste toate, România lui Rădoi este o ECHIPĂ. Ceea ce nouă, românilor, ne-a lipsit de prea mult timp încoace. 

Până la debutul acestui turneu final, incapacitatea noastră a românilor de a trăi dincolo de speranţă era înspăimântătoare. Ei au transformat-o! Ei sunt şansa unei Românii serioase şi punctuale la întâlnirea cu istoria. Ei sunt astăzi, ROMÂNIA!


România - Franţa 0-0 

  • România U21: Radu - Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău - Olaru, Ianis Hagi, Coman - Puşcaş
  • Franţa U21: Bernardoni – Amian, Upamecano, Konaté, Sarr – Tousart, Guendouzi, Ntcham – Ikoné, Thuram, Mateta

Final de meci!!! Suntem în semifinalele EURO 2019!

Min 81. Ultima schimbare la echipa naţională. Intră Adrian Petre, iese George Puşcaş. Aplauze la scenă deschisă pentru vârful lui Palermo

Min 78: Cea mai mare ocazie de gol a României! Francezii resping cu noroc prin Tousart, după o reluare a lui Rus cu capul, în urma unei faze fixe. Centrare perfectă a lui Ianis Hagi. Putea fi chiar autogol, dar ”cocoşii” au avut mare noroc

Min 70. Schimbare în tabăra noastră. A intrat Vlad Dragomir în locul lui Dragoş Olaru

Min 67. Ocazie mare România!!! Pasă fabuloasă a lui Ianis spre Puşcaş, care scapă singur, dar este anticipat de Bernardoni care iese şi respinge. A fost poate cea mai mare ocazie a tricolorilor

Min 59. Prima schimbare efectuată de Mirel Rădoi. Obosit, Cicâldău este înlocuit de Tudor Băluţă. Cel mai probabil, ei doi vor juca în linia mediană în semifinale, dacă România U21 ajunge acolo.

12.861 de spectatori asistă la acest meci. Una dintre cele mai generoase atmosfere de la turneul final.

România a început bine repriza secundă. A fost un moment de confuzie în defensiva franceză, moment ”concretizat” prin ciocnirea dintre portarul Bernardoni şi Upamecano. Cu toate că mingea a intrat în poartă, centralul bulgar a fluierat un offside iniţial la Puşcaş.

Min 46. S-a reluat partida de la Cesena. România şi Franţa sunt la egalitate: 0-0. Fără schimbări în cele două formaţii

Concluzia francezilor după prima repriză: ”România a fost superioară Franţei, dar la acest scor, ambele echipe sunt în semifinale, iar Italia este ELIMINATĂ”

Min 45. Pauză la Cesena. Scorul este ”alb” 0-0. România nu a jucat deloc rău!

Băieţii lui Rădoi i-au calmat pe francezi. Este clar că fizic, francezii sunt mai puternici şi par şi ceva mai proaspeţi. Prestaţie bună a cuplului de mijlocaş defensiv Nedelcu - Cicâldău. Ianis ordonează jocul, iar Puşcaş este în permanenţă un ghimpe în coasta apărătorilor francezi. Upamecano şi Konate au viaţă grea cu el.

Fanii români au aprins torţe în tribune. Atmosfera este senzaţională: tricolorii parcă joacă pe teren propriu

Min 31: Ocazie România!!! Coman îi pasează lui Puşcaş în interiorul careului, dar şutul din unghi al atacantului de la Palermo este respins de Bernardoni. În cele din urmă s-a ridicat fanionul.

Comentatorul francez de la bEin Sports consideră că România trebuia să primească penalty pentru faultul la Cicâldău: ”Nu înţeleg de ce arbitrul nu a vrut să revadă faza pe monitor!” 

Min 27. Lovitură liberă lateral stânga a României, dar Ianis trimite pe lângă poartă

Min 17. Cicâldău cere lovitură de la 11 metri! Centralul nu consultă VAR-ul

Min 15. Corner pentru România. Mingea ajunge la Nedelcu, în afara careului de 16m. Bernardorni este ieşit din poartă, dar încercarea de execuţie a lui Dragoş Nedelcu, ocoleşte cu puţin poarta francezilor. Poate prima şansă de gol a tricolorilor mici în acest meci.

Am echilibrat posesia după 15 minute. Francezii beneficiază însă de multe faze fixe. Poate prea multe pentru un prim sfert de oră. Băieţii noştri fac faţă până acum în jocul aerian.

Min 11. Prima explozie a lui Florinel Coman, fotbalistul decisiv din meciul cu Anglia. Pătrunderea sa este blocată de Amian, fundaşul dreapta al francezilor. Dar au fost primele momente de pericol la poarta lui Bernardoni

Min 10. După 10 minute, francezii au clar controlul meciului. Posesia este net favorabilă echipei lui Ripoli (72%-28%)

Franţa domină startul de meci. Fizic, elevii lui Ripoli sunt impresionanţi. Foarte greu să câştigi duelurile unu vs unu contra lor. Puşcaş a coborât la nivelul liniei mediene. ”Tricolorii” încearcă să reducă spaţiile dintre linii.

Min 1. Start de meci la Cesena! ”România! România!” se aude din tribune. Manea este penalizat pentru un fault la Thuram 

La Cesena, românii cântă imnul naţional. Oraşul în care a jucat şi Adi Mutu este colorat în galben, roşu şi albastru. Partida stă să înceapă! Hai băieţi! Hai România!!


UPDATE 20:30 Telekom Sport a intrat în posesia echipei de start pe care Mirel Rădoi o va folosi contra Franţei. Aşa cum a anunţat, selecţionerul naţionalei de tineret a făcut câteva modificări faţă de ”11”-le folosit până acum, schimbări provocate în primul rând de oboseala acumulată: Radu - Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău - Olaru, Ianis Hagi, Coman - Puşcaş

UPDATE 20:00 Tricolorii au plecat spre stadionul din Cesena. Două ore ne mai despart de meciul cu Franţa.

UPDATE 19:00 Suporterii naţionalei se strâng în fanzone-ul din Giardino Publico din Cesena

UPDATE 15:30 Gheorghe Hagi a ţinut să-i încurajeze personal pe puştii lui Mirel Rădoi înainte de meciul care poate asigura calificarea în semifinale. Iată mesajul "Regelui": "Felicitări băieţi pentru că aţi reuşit să ne faceţi mândri că suntem români. În seara asta să luptaţi al fel pentru calificarea în semifinale. Scoateţi România în stradă, faceţi românul fericit. Hai, România!"

Mesaj de la Gheorghe Hagi pentru tricolorii U21

 Mesajul lui Gheorghe Hagi pentru jucătorii lui Mirel Rădoi înaintea duelului decisiv cu Franţa pentru semifinale! LIVEBLOG  bit.ly/2Kwr1el Franţa România, AZI,  22.00, în direct la RRA #HaiRomania  #LuptamImpreuna

Posted by Echipa naţională de fotbal a României on Monday, June 24, 2019

Organizatorii au anunţat că s-au vândut până acum 12.000 de bilete. Dintre acestea, 6.000 au fost cumpărate de români, în sectorul rezervat de UEFA suporterilor naţionalei noastre. Însă există bănuiala că alte 4.000 de tichete au fost cumpărate tot de români, în diferite zone ale stadionului. Pentru acestă partidă au fost scoase la vânzare 14.000 de bilete şi, dacă se vor epuiza, va fi deschis încă cu sector, care are 3.000 de locuri. Este astfel de aşteptat prezenţa românilor în tribune să fie peste cea de la partida cu Anglia U21, când în tribune au fost aproximativ 8.500 de compatrioţi.

 
LIVE TEXT | Franţa - România, astăzi, ora 22:00
 
În semifinalele Campionatului European găzduit de Italia şi San Marino se califică echipele clasate pe primul loc în fiecare grupă şi cea mai bună ocupantă a locului secund. Până acum, din grupele A şi B s-au calificat Spania şi Germania. Danemarca, locul doi în grupa B, nu mai are şanse să ajungă în semifinale, având un golaveraj inferior ocupantei poziţiei a doua în grupa A, Italia.
 
Pe tricolori i-ar califica în faza următoare a turneului o victorie, o remiză, dar şi un eşec la o diferenţă de cel mult două goluri. Primele două variante ar face a tricolorii să încheie grupa pe locul 1, iar cea de-a treia ca jucătorii lui Mirel Rădoi să ajungă în faza următoare în calitate de cea mai bună selecţionată de pe locul 2. Francezii vor accede în semifinale dacă vor învinge România, dar şi în cazul unei remize (de pe locul 2).
 
Potrivit FRF, organizatorii au anunţat că s-au vândut până acum 12.000 de bilete. Dintre acestea, 6.000 au fost cumpărate de români, în sectorul rezervat de UEFA suporterilor naţionalei noastre. Însă există bănuiala că alte 4.000 de tichete au fost cumpărate tot de români, în diferite zone ale stadionului. Pentru acestă partidă au fost scoase la vânzare 14.000 de bilete şi, dacă se vor epuiza, va fi deschis încă cu sector, care are 3.000 de locuri.

 Clasamentul locurilor 2 la EURO U21 2019.

    1. Italia - Grupa A -  6 pct (golaveraj +3 - 6-3); (merge în semifinale)
    2. Danemarca - Grupa B - 6 pct (+2 - 6-4);
    3. Franţa - Grupa C - 6 pct (+2 - 3-1); (două meciuri)

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: româniatineretfranţaeuro 2019 

viewscnt
Articole similare