Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŞOC TOTAL la Roland Garros! Simona Halep, eliminată în sferturi de o jucătoare de 17 ani. Pe ce loc a căzut românca în ierarhia WTA

ŞOC TOTAL la Roland Garros! Simona Halep, eliminată în sferturi de o jucătoare de 17 ani. Pe ce loc a căzut românca în ierarhia WTA

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale French Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, după ce nu şi-a apărat titlul de anul trecut.

  • În urma acestei eliminări, Simona Halep, deţinătoarea trofeului la Roland Garros, coboară de pe locul 3 până pe poziţia a opta în ierarhia mondială.
  • În semifinale, Anisimova o va întâlni pe australianca Ashleigh Barty, care a învins-o în sferturi pe americanca Madison Keys, scor 6-3, 7-5.
  • În cealaltă semifinală se întâlnesc, vineri, britanica Johanna Konta şi cehoaica Marketa Vondrousova.

Simona Halep a fost fără replică în faţa Amandei Anisimova, care jucat impecabil pe arena Philipe Chatrier. Cu un bagaj complet de lovituri la numai 17 ani, americanca a avut o evoluţie curajoasă, precisă şi foarte agresivă. Ea a lovit unde a vrut, tare şi bine plasat, cu o abordare sigură, dar şi inteligentă, a servit excelent, s-a mişcat foarte bine, acoperind întregul teren şi nu a ajuns niciodată sub presiune.

Jucătoarea română a fost o umbră sportivei care anul trecut ridica trofeul deasupra capului. Cu un prim serviciu care a intrat când şi când, cu al doilea penalizabil aproape de orice jucătoare cu care evoluează, Halep a pornit din start cu handicap. Foarte puţine lovituri direct câştigătoare au trecut în dreptul Simonei Halep, care a fost mai lentă ca niciodată, ajungând târziu la mingile adversarei. În plus, a fost generoasă cu punctele risipite neforţat, contribuind şi ea astfel la succesul jucătoarei cu origini ruse.

Simona Halep a revenit oarecum în joc în setul secund, când a egalat de la 1-4, dar a făcut acest lucru pe fondul unor dereglări în evoluţia Amandei Anisimova şi nu pentru că românca a jucat altceva.

Halep a ţinut greu pasul cu Anisimova până la 2-2, după care a început spectacolul oferit de americancă. Şapte ghemuri a câştigat la rând aceasta, cu primul break la 3-2. În setul I, pe care Anisimova l-a luat cu 6-2, în 28 de minute, Halep a avut o singură minge de a câştiga pe serviciul rivalei, la 2-4, ratată însă.

Setul al doilea a început de la 0-3, cu break la 0-1. Halep a avut şansa de câştiga pe serviciul adversarei la 1-3, când a ratat trei mingi de break. Ea a reuşit singurul break din meci la 2-4, apoi a egalat la 4. Halep a avut o minge de 5-4, pe serviciul Amandei Anisimova, dar nu a concretizat-o şi apoi a cedat şi setul secund, cu 6-4, după 68 de minute de la start.î

Acest meci trebuia să se dispute miercuri, dar a fost amânat o zi din cauza ploii.

Amanda Anisimova a întrecut-o pe Simona Halep mai clar de cât pe Irina Begu, când s-a impus, în turul al treilea, cu scorul de 7-6 (6), 6-4.

Jucătoarea americană va evolua în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty, locul 8 WTA, care a învins-o, cu 6-3, 7-5, pe americanca Madison Keys, locul 14 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 415.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.

Simona Halep - Amanda Anisimova 2-6, 4-6

Setul II

Game 10: Game, set, meci. Americanca face break-ul şi se califică în semifinale.

Game 9: Anisimova îşi face serviciul, după un nou game extrem de tensionat. Rusoaica este la doar un set de semifinale, însă urmează Simona la serviciu.

Game 8: Egalitate! Simona Halep îşi confirmă break-ul şi egalează în setul al doilea.

Game 7: BREAK Simona! Fostul lider mondial reuşeşte, în sfârşit, primul ei break în această partidă şi reechilibrează setul secund.

Game 6: Simona Halep câştigă pe propriul serviciu şi speră în continuare. Acum, fostul lider WTA are nevoie de un break pentru a reechilibra partida.

Game 5: Amanda Anisimova îşi face serviciul, după un game de mare lupt, în care Simona a dat cu piciorul la trei mingi de break. Se preconizează, aşadar, o surpriză de proporţii în sferturile de finală de la Roland Garros. Jucătoarea americană, în vârstă de 17 ani, este la două game-uri de calificarea în semifinalele turneului.

Game 4: Simona Halep câştigă primul game său în setul al doilea. Americanca rămâne însă la fel de agresivă în joc.

Game 3: Game pentru Amanda Anisimova, după ce Simona Halep a irosit o minge de break. 3-0 pentru Anisimova în setul al doilea, cu un singur break în faţă, însă.

Game 2: BREAK Anisimova. Americanca domină şi setul secund şi se desprinde la 2-0.

Game 1: Amanda Anisimova continuă să fie la înălţime şi începe setul secund cu un game alb.

Setul I

Game 8: SET Anisimova. Americanca i-a fost superioară Simonei şi îşi adjudecă primul set, în 27 de minute de joc.

Game 7: Anisimova îşi confirmă break-ul şi este la un game de câştigarea primului set, după ce Simona Halep a irosit o minge de break.

Game 6: BREAK Anisimova. Americanca îşi continuă jocul solid şi sparge gheaţa în primul set, distanţându-se la 4-2.

Game 5: Game extraordinar făcut de americancă. Anisimova preia încă o dată conducerea.

Game 4: Egalitate la 2. Simona Halep îşi face din nou serviciul, cedând un singur punct adversarei.

Game 3: Game alb reuşit de Amanda Anisimova, care preia din nou conducerea, 2-1.

Game 2: Simona Halep câştigă, la rândul eu, primul game la serviciu. Debut de meci foarte echilibrat în sferturile de finală de la Roland Garros.

Game 1: Amanda Anisimova îşi face serviciul în debutul meciului. Simona Halep a opus însă o rezistenţă serioasă, pe serviciul adversarei.


UPDATE: WTA anunţă că miercuri nu se mai joacă niciun meci la Roland Garros, din cauza ploii. Astfel, partida dintre Simona Halep şi Amanda Anisimova a fost amânată pentru joi, ora 13:00.

UPDATE: Startul partidei dintre Simona Halep şi Amanda Anisimova a fost amânat din cauza ploii. La Paris se anunţă ploi pe tot parcursul zilei, astfel că sunt şanse mici ca meciul să se dispute miercuri.

Meciul este primul de pe arena centrală Philippe Chatrier.

Simona Halep şi Amanda Anisimova nu s-au mai întâlnit până în prezent.


Pentru a o întâlni pe deţinătoarea trofeului în sferturi, Anisimova a învins-o, luni, în optimi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe spaniola de 21 de ani Aliona Bolsova, locul 137 WTA, venită din calificări, care a trecut în turul al doilea de Sorana Cîrstea.

Partida a durat o oră şi zece minute, iar americanca este fără set pierdut la această ediţie a French Open.

Fostă câştigătoare a US Open la juniori, în 2017, şi finalistă la French Open, tot la juniori, în 2016, la vârsta de 14 ani, americanca de origine rusă a atins la această ediţie a turneului de la Roland Garros cea mai înaltă fază la un grand slam, la seniori. Ea ajuns în optimi, la Australian Open, tot în acest an.

În aprilie, tot pe zgură, Anisimova a câştigat primul ei trofeu din carieră, unul de categorie WTA International, la Bogota. Anul trecut, ea a disputat prima finală WTA, la Hiroshima.

Simona Halep şi Amanda Anisimova nu s-au mai întâlnit până în prezent.

Afla mai multe despre: haleptenis 

viewscnt
Articole similare