Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep este în sferturile de finală de la Wimbledon. A învins copilul minune al tenisului în două seturi. Cu cine va juca în sferturi

Simona Halep este în sferturile de finală de la Wimbledon. A învins copilul minune al tenisului în două seturi. Cu cine va juca în sferturi

Tenis

Comentarii

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a oprit-o pe Cori Gauff în minimum de seturi: 6-3, 6-3. La doar 15 ani, americanca este văzută ca noua senzaţie a tenisului mondial, însă Halep a avut meciul sub control pe toată durata partidei. Halep va juca în următoarea fază a turneului din Anglia cu Zhang Shuai din China.

 

Halep a început meciul cu break, dar şi-a pierdut imediat serviciul. Americanca a ridicat scorul al 2-1, apoi jucătoarea română a obţinut, muncit, e drept, trei ghemuri al rând. Pe primul, cu serviciul (cu trei duble greşeli la rând), după ce a revenit de la 15-40. Halep a mai făcut un break, mult mai uşor decât anterioarele şi a închis setul cu 5-3, după 42 de minute de joc.

Setul al doilea a fost mai simpu pentru Simona Halep, chiar dacă s-a terminat tot cu 6-3 şi s-a văzut egalată după ce a condus cu 2-0, cu break în ghemul secund. Fostul lider WTA s-a desprins la 5-2, a avut două mingi de set la pe serviciul rivalei, dar Gauff le-a anulat şi s-a apropiat la două ghemuri. Tânăra sportivă din SUA nu a mai avut ce face în ghemul următor, iar Halep a pus capăt meciului, după 74 de minute.

Halep va evolua în sferturi cu Shuai Zhang (China), locul 50 WTA, care a întrecut-o, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2, pe Daiana Iastremska (Ucraina), locul 35 WTA.

Zhang conduce cu 2-1 în partidele cu Halep. Victoriile chinezoaicei sunt din 2016, scoruri 6-4, 6-3, în turul I, la Australian Open, şi 6-0, 6-3, în optimi, la Beijing. Românca s-a impuns în 2012, în turul I la Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Calificarea în sferturi este recompensată la Wimbledon cu un premiu de 294.000 de lire sterline (328.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA.


Simona Halep - Cori Gauff 6-3, 6-3

6-3. GHEM, SET, MECI SIMONA HALEP. Jucătoarea noastră se impune cu 6-3, 6-3 şi avansează în sferturile de finală. 

5-3. Cori Gauff a salvat două mingi de meci, a luat ghemul şi se menţine în meci. 

5-2. Simona încheie ghemul cu un as şi este foarte aproape de câştigarea meciului. 

4-2. BREAK SIMONA. Halep câştigă ghemul după ce Gauff trimite un rever în afara terenului. Jucătoarea din România face un pas important către câştigarea meciului. 

3-2. Simona răspunde rapid şi câştigă fără problemele ghemul care o readuce în avantaj pe tabela de la Wimbledon. 

2-2. Gauff câştigă pe propriul serviciu şi o egalează pe Simona în setul doi, chiar dacă începutul ghemului nu a fost unul bun pentru americancă. 

Partida de la Wimbledon este întreruptă pentru o scurtă durată, pentru că Cori Gauff a cerut intervenţia fizioterapeutului, dar nu pare a fi nimic grav. 

2-1. BREAK GAUFF. Jucătoarea din Statele Unite nu cedează şi câştigă primul ghem din setul secund. 

2-0. Coco Gauff nu se regăseşte în setul doi şi Simona conduce autoritar partida. 

1-0. Simona debutează în setul doi cu un ghem câştigat la zero, pe propriul serviciu. 

A ÎNCEPUT SETUL DOI. 

6-3. SET SIMONA. Numărul şapte mondial a câştigat primul set al meciului după un ghem în care a demonstrat că are nu doar un avantaj fizic, ci şi psihic în faţa adolescentei născută în Atlanta, Georgia. 

5-3. Gauff a presat-o intens pe Halep în acest ghem, dar în cele din urmă Simona a reuşit să se impună şi să fie la un ghem distanţă de câştigarea setului întâi. 

4-3. Cori Gauff se apropie, din nou, de Simona. 

4-2. Rever lung extraordinar al Simonei care îi aduce al patrulea ghem în acest prim set şi, pentru prima dată, se distanţează. Însă un aspect care trebuie să o îngrijoreze pe Simona este faptul că a făcut a patra dublă greşeală din acest meci. 

3-2. BREAK SIMONA. Un ghem extrem de disputat în optimile de finală de la Wimbledon, în care Gauff a părut la un moment dat că a cedat psihic. Adolescenta şi-a revenit, dar în cele din urmă Simona a demonstrat că a jucat un tenis mai bun în ultimele minute şi şi-a adjudecat ghemul. 

2-2. Simona reuşteşte să o egaleze pe tânăra sa adversară după un ghem dominat într-o măsură similară de greşelile neforţate ale Simonei şi de schimbul excepţional de mingi între cele două jucătoare. 

1-2. Cori Gauff este pentru prima dată în avantaj. Halep a reuşit să câştige un singur punct în acest ghem, după ce "Coco" a trimis mingea în fileu. 

1-1. BREAK GAUFF. Tânăra revine imediat şi, după un ghem mult mai disputat şi cu greşeli de ambele părţi, jucătoarea din America o egalează pe Simo. 

1-0. BREAK SIMONA. În urma unui prim ghem echilibrat, jucătoarea noastră reuşeşte primul punct de break al meciului. 

Cele două jucătoare au ieşit la încălzire pe iarba de la Wimbledon. Meciul va începe în scurt timp.


Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat programul de luni, zi în care vor avea loc toate cele 16 meciuri din optimile de finală de pe tabloul masculin şi de pe cel feminin.

Meciul dintre Halep şi Gauff va fi al doilea de pe Terenul 1, în jurul orei 16:30, după partida Serena Williams (10 WTA) - Carla Suarez Navarro (31 WTA), care va începe la 15:00.

Simona Halep, locul 7 WTA, o va întâlni pe jucătoarea americană Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări. La numai 15 ani, americanca face senzaţie la All England Club. În turul al treilea, Gauff a învins-o, scor 3-6, 7-6 (7), 7-5, pe Polona Hercog, locul 60 WTA, deşi slovena a condus cu 6-3 şi 4-1. Meciul a durat două ore şi 45 de minute.

În primul tur, Cori Gauff a eliminat-o pe compatrioata sa Venus Williams, 6-4, 6-4, care este cu 24 de ani mai în vârstă, după care a trecut de sportiva slovacă Magdalena Rybarikova, scor 6-3, 6-3.

Simona Halep, în optimi la Wimbledon, după 6-3, 6-1 cu Victoria Azarenka

Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Victoria Azarenka din Belarus, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Halep şi-a depăşit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-4, 7-5. Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor, în 2014. După meci, Simona Halep a declarat că succesul ei nu a fost atât de facil pe cât o arată scorul.

Azarenka a intrat cu supra-încredere pe teren, vineri. A început tare, a lovit puternic din orice poziţie, a avut mingi de break pe toate ghemurile adversarei, la început, când jocul i-a mers. Halep s-a clătinat sub bombardament, dar nu s-a prăbuşit, a făcut risipă de energie, căutând mereu să dea mingea înapoi, în terenul advers. Iar eleva lui Wim Fissette s-a repezit să bubuie fiecare minge, greşind imens, de oriunde, de la serviciu, de pe fundul terenului sau de lângă fileu (10 lovituri câştigătoare şi 20 de erori neforţate, în primul set, 6-4, Halep).

Jucătoarea din Belarus a devenit mai precaută în setul al doilea, renunţând la loviturile năpraznice, în favoarea celor plasate sub unghiuri deschise, dar precizia ei nu s-a îmbunătăţit (33 de greşeli neforţate şi 14 lovituri direct câştigătoare în toată partida, 9-13, Halep). Meciul a intrat pe făgaşul dorit de Halep, cu schimburi mai lungi, iar românca a jucat inteligent în continuare şi a câştigat clar o întâlnire ce se anunţa mult mai dificilă.

În setul I, Azarenka s-a desprins la 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Halep a avut probleme în a-şi fructifica serviciul în prima parte a jocului, revenind de două ori de la 15-40. Cu puterea ei de a absorbi presiunea şi cu câteva lovituri bine ţintite, jucătoarea română a câştigat apoi şase ghemuri la rând. După primele cinci, setul i-a revenit, cu 6-3, în 35 de minute.

La 1-0, în setul secund, Halep a avut o minge de break, apoi a fost ea în pericol să-şi piardă serviciul. Nu a fost niciun break şi Halep a condus cu 2-1. După o nouă serie ghemuri luate la rând, cinci, Halep a încheiat partida, cu 6-1, într-o oră şi şase minute şi după ce a câştigat 11 din ultimele 12 ghemuri ale meciului. 

Halep, după meciul cu Azarenka: Nu a fost atât de uşor pe cât o arată scorul

Simona Halep a declarat, după ce a învins-o pe Victoria Azarenka, scor 6-3, 6-1, că succesul ei nu a fost atât de facil pe cât o arată scorul.

 "Nu a fost atât de uşor cum arată scorul, dar m-am simţit extraordianr pe teren şi am jucat cel mai bun tenis al meu pe iarbă. Este o foarte dificilă adversară şi e întotdeauna greu să joci contra ei, dar am dat totul, am fost foarte pozitivă şi încrezătoare. Am căpătat încredere zi după zi, meci după meci, partidele dinainte nu au fost uşoare, dar acum mă simt mai bine decât la întâlnirile anterioare. Abia aştept să joc pe următorul meci şi sper că pot juca mai bine La meciul care îmi stabileşţe adversara se va uita antrenorul meu, eu trebuie să mă recuperez, să mă relaxez, pentru că am o zi liberă. Nu mă uit niciodată pe tablou, o iau meci cu meci, pentru că e mult mai bine, nu simţi presiunea atât de mult, vreau să mă bucur de timpul petrecut pe teren şi încerc fiu la cel mai înalt nivel", a declarat Halep, la microfonul Eurosport.

Afla mai multe despre: halepwimbledoncori gauff 

viewscnt
Articole similare