Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SUPER SIMO! Simona Halep în finala Wimbledon 2019. A spulberat-o pe Svitolina şi va juca în ultimul act cu Serena sau Strycova

SUPER SIMO! Simona Halep în finala Wimbledon 2019. A spulberat-o pe Svitolina şi va juca în ultimul act cu Serena sau Strycova

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 7 WTA s-a calificat în finala de la Wimbledon 2019. Românca a spulberat-o pe Elina Svitolina, scor 6-1. 6-3. Simona va juca prima sa finală din carieră la Wimbledon

  • În finală, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei din partida dintre Serena Williams (SUA, cap de serie 11) şi Barbora Strycova (Cehia).

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

De o oră şi un sfert. Aceasta a fost durata meciului care o duce pe Simona Halep în ultimul act de la Wimbledon. Halep nu i-a dat nicio şansă reală Svitolinei. A fost agresivă, rapidă, extrem de mobilă şi a avut mereu răspuns la loviturile seci ale ucrainiencei.

Debutul meciului a fost probabil decisiv. Primele două game-uri au durat nu mai puţin de 20 de minute, iar Simo a reuşit în cele din urmă un prim break. Poate că nu reprezintă mare lucru acest detaliu, mai ales într-un meci de tenis feminin, dar pe Svitolina a afectat-o destul de mult.

În timp ce pe Simona a ajutat-o mult. Sportiva noastră a defilat din acel moment pe iarba de la Wimbledon şi a zdrobit-o pe Elina. Halep va juca a cincea finală de grand slam, a treia de circuit în acest an şi cea cu numărul 36 din carieră, la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur grand slam, la Roland Garros, anul trecut.  


Semifinale Wimbledon 2019 | Simona Halep - Elina Svitolina 6-1, 6-3

Set 2

6-3 Break, set şi meci Halep! Simona concretizează mingea de meci şi se califică în finala de la Wimbledon 2019

5-3 Game Simona Halep! Svitolina nu face faţă jocului Simonei. Românca este la conducerea meciului

4-3 Break Simona Halep! Sportiva noastră se apropie de finala de la Wimbledon. Prestaţie sigură şi convingătoare

3-3 Game Halep: Foarte bun game pentru Simona. Din nou succes la zero

2-3 Game Svitolina: Un game disputat, în care Simona a pus-o la grea încercare pe Svitolina. Până la urmă, ucrainianca se impune

2-2 Game Halep: Românca noastră se impune din nou pe propriul serviciu. Şi o face destul de uşor

1-2 Game Svitolina: Replica ucrainiencei. Reuşeşte şi ea un game la 0 după un serviciul excelent

1-1 Game Halep: Simona reuşeşte un nou game alb

0-1 Game Svitolina: Adversara Simonei îşi face serviciul în debutul setului 2


Set 1

6-1 Halep Serveşte Simona pentru set! Iar Svitolina nu-şi revine. Loveşte, dar nu are încredere. Simona Halep devine tot mai agresivă şi încheie primul set. 

 

 

 

 

5-1 Halep: Românca noastră e peste tot! Face uşor diferenţa din orice zonă a terenului şi o controlează clar pe Svitolina. 

4-1 Halep: Simona Halep domină terenul şi în acest game. Încheie cu un serviciu perfect şi se desprinde! Bravo Simona!

3-1 Break Halep: Simona revine şi profită de loviturile sale exacte pentru a reface diferenţa

2-1 Re-break Svitolina: Svitolina începe senzaţional game-ul 3 pe serviciul Simonei şi face re-break-ul. A fost un game alb din păcate pentru Simo

2-0 Break Halep: Un nou game foarte disputat şi foarte echilibrat, chiar şi pe serviciul Svitolinei. Ambele jucătoare au lovituri bine dozate şi ritmul meciului încă nu s-a rupt. 

 

 

1-0 Game Halep: Simona Halep serveşte prima. Game-ul este foarte echilibrat, dar Simona reuşeşte să se impună după trei lovituri câştigătoare. Prestaţie excelentă din spatele terenului pentru sportiva noastră

A început meciul!

 

 


Meciul dintre Halep şi Svitolina va fi primul de pe terenul central şi va fi urmat de cealaltă semifinală, dintre Serena Williams (SUA, cap de serie 11) şi Barbora Strycova (Cehia).

Simona Halep şi Elina Svitolina se vor întâlni a opta oară în turnee, prima dată pe iarbă. Ucraineanca are 4-3 în întâlnirile directe, dar ultimul meci a fost câştigat de româncă, scor 6-3, 3-6, 6-4, în semifinale la Doha, în acest an.

LIVE | Simona Halep - Elina Svitolina

Simona Halep a declarat că a început să-i place să joace pe iarbă, după ce a reuşit calificarea în semifinale la Wimbledon.

"Mă aşteptam să joace bine, m-a bătut ultimele două dăţi când ne-am întâlnit. Am fost puţin nervoasă înainte de meci, ştiam că va lovi puternic. Dar am luptat. Ştiam că dacă sunt sută la sută la fiecare minge, voi reuşi să-i rup ritmul. Acest lucru s-a întâmplat în setul doi. De la prima mea semifinală aici, în urmă cu cinci ani, totul s-a schimbat. Acumam mai multă experienţă şi sunt mai încrezătoare. Ador să joc pe iarbă. Este pentru prima oară când spun asta", a declarat Halep.

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-1, pe jucătoarea chineză Shuai Zhang, locul 50 WTA. Acesta este cel mai bun rezultat pentru Simona Halep în acest an, la un grand slam. Ea a mai jucat în penultimul act la All England Club în 2014.

Ucraineanca Elina Svitolina, locul 8 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-4, pe jucătoarea cehă Karolina Muchova, locul 68 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de la Wilmbledon. Svitolina este pentru prima dată în această fază la un grand slam şi va da piept în penultimul act cu Simona Halep, locul 7 WTA.

Simona Halep şi Elina Svitolina se vor întâlni a opta oară în turnee, prima dată pe iarbă. Ucraineanca are 4-3 în întâlnirile directe, dar ultimul meci a fost câştigat de româncă, scor 6-3, 3-6, 6-4, în semifinale la Doha, în acest an.

Afla mai multe despre: wimbledon 

viewscnt
Articole similare