Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Simona s-a calificat în finala de la Roma şi poate câştiga al treilea turneu consecutiv

Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Simona s-a calificat în finala de la Roma şi poate câştiga al treilea turneu consecutiv

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat, duminică, în finala turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o, cu scorul 6-3, 4-6, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 9. Este finala cu numărul 39 din carieră, a treia consecutivă în acest an, pentru Halep.

Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3 / 4-6 / 6-4

Aceasta a fost prima partidă de la Foro Italico cu spectatori, un număr redus de fani fiind acceptat în tribune, cu păstrarea distanţei fizice. 

După acest meci, scorul întâlnirilor directe dintre cele două sportive este de 4-3, toate victoriile româncei fiind pe zgură.

Halep va evolua în ultimul act cu o jucătoare din Cehia, ori cu Marketa Vondrousova, locul 19 WTA şi favorită 12, ori cu Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie 2.

Calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 150.000 de euro şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA.

La Roma, Halep a fost finalistă în 2017 şi 2018, pierzând de fiecare dată în faţa ucrainencei Elina Svitolina, scoruri 6-4, 5-7, 1-6, respectiv 0-6, 4-6.


Final de meci. Simona Halep se califică în finala turneului. 

UPDATE: Muguruza a luat un game la zero şi a făcut break-ul. Jucătoarea din Spania se apropie din nou ameninţător de Halep. 

UPDATE: Halep a servit pentru câştigarea meciului, însă Muguruza se agaţă de orice fir de aţă pentru a rămâne în meci. Iberica a făcut break. 

UPDATE: Muguruza a salvat patru mingi de break, dar a cedat în cele din urmă. Halep nu renunţă şi mărşăluieşte spre finală. 

UPDATE: Simona Halep ratează o minge de break, dar o fructifică pe a doua şi se distanţează în decisiv. 

UPDATE: Halep continuă să lovească greşit mingea, Muguruza profită şi îşi adjudecă setul. 

UPDATE: Mugurza face break-ul şi conduce în setul doi. Garbine a început să joace senzaţional, a încolţit-o pe Halep şi fostul lider mondial începe să îşi piardă răbdarea. 

UPDATE: Muguruza a salvat o minge de break şi a trimis nişte lovituri la care Halep nu a avut răspuns. Jucătoarea din Spania arată că i se potriveşte porecla de "gladiator" şi termină game-ul cu un forehand. 

UPDATE: Nici Muguruza nu renunţă la luptă şi o surprinde pe Halep cu un lob prin care câştigă game-ul. 

UPDATE: Muguruza a controlat pentru scurt timp partida şi a făcut break-ul, însă Halep nu renunţă la luptă, fiind ajutată şi de greşelile făcute de Muguruza. 

UPDATE: Halep comite în continue greşeli, însă reuşeşte să salveze o minge de break, iar de acolo s-a dus spre câştigarea unui nou game. 

UPDATE: Simona Halep începe setul doi în forţă şi pare că vrea să treacă rapid prin acesta şi să îşi asigure un loc în finală cât mai curând. 

A început setul al doilea, cu întârziere, după ce Muguruza a avut nevoie de intervenţia medicului. 

UPDATE: Simona Halep face break-ul şi câştigă setul. Muguruza comite prea multe erori, iar jucătorea din România profită de lacunele din jocul adversarei sale. 

UPDATE: Muguruza îşi câştigă propriul serviciu şi partida rămâne în primul set. 

UPDATE: Halep face 5-1 şi este aproape de câştigarea primului set. Fostul lider mondial nu o lasă pe adversara sa capete un ritm şi schimbă constant modul în care loveşte mingea pentru a o prinde pe picior greşit pe Muguruza. 

UPDATE: Muguruza a avut trei mingi de break, însă Halep le-a salvat pe toate şi a reuşit să se distanţeze în primul set. 

UPDATE: Muguruza a câştigat primul game al înfruntării, cel mai disputat de până acum. La Roma a ieşit soarele, după ce la începutul meciului ploua. 

UPDATE: Halep îşi continuă începutul bun şi totodată agresiv de meci. Şi-a adjudecat şi propriul serviciu. 

UPDATE: Simona Halep câştigă un prim punct important şi face BREAK

UPDATE 13:03: Simona Halep şi Garbine Muguruza schimbă ultimele mingi înainte de startul semifinalei. 


Muguruza a învins-o în sferturile de finală pe belarusa Victoria Azarenka, numărul 14 mondial, scor 3-6, 6-3, 6-4, în două ore şi 20 de minute.

În semifinale, Garbine Muguruza o va întâlni pe Simona Halep, locul 2 WTA şi favorită principală. Cele două sportive au mai fost adversare de şapte ori, cinci dintre meciuri – unul în Fed Cup -  fiind câştigate de Muguruza.

La Roma, particiaparea în semifinale este recompensată cu 80.000 de euro şi 350 de puncte.

Simona Halep, reacţie după calificarea în semifinale la Roma: "A fost poate cel mai bun meci al meu" 

“Sunt foarte mulţumită de jocul meu, m-am simţit bine pe teren, m-am simţit mult mai bine decât la meciul trecut. Totuşi, nu este uşor să joci împotriva Iuliei tot timpul şi a trebuit să fiu concentrată ca să-mi fac treaba. Am simţit terenul, serviciul a fost foarte bun. A fost un meci foarte bun, poate cel mai bun de la acest turneu”, a spus Halep.

Afla mai multe despre: simona halepadversarasemifinalewta roma 

viewscnt
Articole similare