Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Pur şi simplu prea bună. Simona Halep, în sferturi la Roland Garros, graţie unei victorii obţinute în 45 de minute

Pur şi simplu prea bună. Simona Halep, în sferturi la Roland Garros, graţie unei victorii obţinute în 45 de minute

Tenis

Comentarii

Simona Halep, numărul 3 WTA, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, după o victorie obţinută în doar 45 de minute în faţa polonezei Iga Swiatek, locul 104 WTA, scor 6-1, 6-0.

  • Următoarea adversară a Simonei Halep va fi învingătoarea dintre Amanda Anisimova (SUA), locul 51 WTA, şi Aliona Bolsova Zadoinov (Spania), locul 137 WTA, meci programat luni.

Simona Halep nu i-a oferit nicio şansă tinerei ei adversare din optimi. Swiatek a început timid meciul cu Halep. Printre numeroasele mingi trimise în aut şi în fileu, se putea întrezări în jocul polonezei tendinţa de juca repede punctul, de a lovi cu putere mingea, dar şi o imobilitate pe teren, fiind deseori prinsă pe picior greşit de româncă. Halep a jucat concentrată de la prima minge, a fost agresivă şi precisă. Doar trei greşeli neforţate pentru ea în primul set, care a început, practic, de la 5-0, cu trei break-uri. Însă slăbiciunea Simonei Halep la această ediţie a turneului de la Roland Garros este serviciul şi nu este de mirare că Swiatek a punctat prima şi ultima dată pe tabelă cu un rebreak. Poloneza nu l-a consolidat cu serviciul şi Halep a încheiat setul, cu 6-1, după 25 de minute.

După evoluţia din ultimele două ghemuri al primului set, Swiatek părea că reintră în meci, dar Simona Halep nu a fost de acord, şi-a păstrat concentrarea şi a fost şi mai neînduplecătoare cu adversara ei, luând setul secund cu 6-0, după 45 de minute de la start.

Halep va evolua în sferturi cu americanca de 17 ani Amanda Ansimova, locul 51 WTA, sau cu spaniola de 21 de ani Aliona Bolsova, locul 137 WTA, venită din calificări, care a trecut în turul al doilea de Sorana Cîrstea.

Calificarea în sferturi este recompensată la Roland Garros cu un premiu de 415.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.

Simona Halep - Iga Swiatek 6-1, 6-0

Setul II

Game set şi meci. Simona Halep câştigă meciul în doar 45 de minute, în urma unui nou break, şi merge în sferturi la Roland Garros.

Game 5: Încă un game la zero câştigat de Simona Halep: 5-0. Poloneza va servi pentru a rămâne în meci.

Game 4: BREAK la zero şi 4-0 pentru Simona Halep.

Game 3: 3-0 pentru Simona Halep, care îşi confirmă break-ul din game-ul şi se îndreaptă cu paşi repezi spre sferturile Roland Garros.

Game 2: BREAK! Fostul lider mondial îşi continuă jocul excelent şi în setul al doilea, cedând doar două puncte în acest game jucat pe serviciul adversarei.

Game 1: Game pentru Simona, în debutul setului secund.

Setul I

Game 7: SET! Simona Halep îşi adjudecă primul set, în 24 de minute, în urma unui break.

Game 6: BREAK şi pentru Iga Swiatek, care rămâne în setul inaugural.

Game 5: BREAK! Simona Halep are 5-0, după doar 14 minute de joc. Fostul lider mondial urmează să servească pentru câştigarea actului inaugural.

Game 4: Încă un game adjudecat de Simona Halep, care are acum 4-0. Până acum, Simona nu a comis nici măcar o eroare neforţată, în timp ce adversara sa, opt.

Game 3: BREAK! Simona îşi continuă jocul excelent din acest debut de meci şi se distanţează la 3-0.

Game 2: Simona Halep îşi confirmă break-ul: 2-0.

Game 1: BREAK Halep! Simona începe meciul cum nu se putea mai bine.

18:25 A început meciul.

Meciul lui Halep cu Swiatek va fi precedat de o întâlnire de simplu feminin şi două de simplu masculin.

Partidele de pe terenul Philippe Chatrier încep la ora 12.00.

Tot luni, în primul meci de pe terenul Simonne-Mathieu, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) va evolua în sferturi la dublu contra echipei argentiniene Guido Pella/Diego Schwartzman.

Simona Halep - Iga Swiatek. Posibilele adversare din sferturi

Dacă trece de jucătoarea poloneză, Simona Halep o va întâlni în sferturi pe învingătoarea dintre Amanda Anisimova (SUA), locul 51 WTA, şi Aliona Bolsova Zadoinov (Spania), locul 137 WTA, meci programat luni.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare