Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie muncită a Simonei Halep în faţa Katerinei Kozlova. Românca se impune în două seturi

VIDEO | Victorie muncită a Simonei Halep în faţa Katerinei Kozlova. Românca se impune în două seturi

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a acces în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a învins-o pe Katerina Kozlova din Ucraina, locul 114 WTA, venită din calificări, cu scorul de 7-6 (3), 7-5.

Duminică, Simona Halep a avut una dintre cele mai cenuşii evoluţii din acest an, cu serviciu slab şi cu numeroase greşeli neforţate. Ca mai de fiecare dată în 2019, Halep a disputat un meci cu suişuri şi coborâşuri. Ea a trebuit să muncească destul de mult pentru a înfrânge rezistenţa jucătoarei de pe locul 114 mondial. Halep a fost împinsă într-un joc de uzură, care teoretic trebuia să-i convină, deoarece stătea mai bine în schimburile lungi. Însă românca s-a grăbit, a dat semne de nervozitate şi a vrut să încheie repede punctele, greşind deseori. Simona Halep s-a impus în cele din urmă, dar parcă a uitat să câştige uşor şi atunci când întâlneşte jucătoare mult mai slab cotate.

Este adevărat că, în acelaşi timp, sportiva ucraineană a etalat o prestaţie curajoasă, superioară locului pe care îl ocupă. Aflată la al cincilea meci la Indian Wells, Kozlova a arătat o bună dispoziţie fizică, o defensivă foarte atentă şi sigură, a făcut uz de multe ori eficient de arma ei principală, scurta, a alergat mult, a căutat să trimită toate mingile primite înapoi şi nu a ezitat să puncteze când jocul i-a permis-o. 

Halep a început bine primul set, după un break în ghemul de început, a condus cu 2-0, dar a pierdut următoarele trei ghemuri la rând. La 3-3, fostul lider WTA a mai reuşit un break, a ridicat scorul la 5-3, când a ratat o minge de set, pe serviciul adversarei. A urmat o nouă cădere în jocul româncei, iar Kozlova a înregistrat o nouă serie de trei ghemuri câştigate la rând. Setul a ajuns în tie-break, pe care Halep l-a câştigat fără probleme, la 3, după 62 de minute de la start, dar la general doar trei puncte în favoarea jucătoarei române au făcut diferenţa.

Kozlova a început setul al doilea cu break, Halep a egalat cu rebreak, apoi seria s-a repetat. La 2-2, românca şi-a fructificat prima dată serviciul în set, iar partida părea jucată după ghemul al şaselea, când sportiva din Constanţa a reuşit break-ul într-un ghem disputat. Halep s-a desprins la 5-2, dar Kozlova nu a fost descumpănită de diferenţă şi a revenit pe tabelă, egalând la 5. Tot ca mai de fiecare dată în acest an, Simona Halep a avut sprintul final şi a luat următoarele două ghemuri, punând capăt partidei, după o oră şi 47 de minute de joc.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 91.205 dolari şi cu 120 de puncte WTA.

În optimi, Halep va evolua cu Marketa Vondrousova din Cehia, locul 61 WTA sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 22 WTA şi cap de serie numărul 22.

Simona Halep a jucat anul trecut în semifinale la Indian Wells, fază în care a fost întrecută de japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Jucătoarea română a câştigat ediţia din 2015 a competiţiei americane.

LIVE TEXT | Simona Halep - Katerina Kozlova 7-6(3), 7-5

 

Game-ul 12: Cu trei mingi de meci la dispoziţie, Simona Halep o fructifică pe prima şi închide meciul cu o lovitură de backhand în lung de linie (7-5)

Game-ul 11: Halep îşi aduce aminte din nou că este numărul doi WTA! Câştigă la zero pe propriul serviciu (6-5)

Game-ul 10: Trei game-uri la rând câştigate de Kozlova! Egalitate (5-5) Fluctuaţii majore în jocul Simonei Halep. E clar că jucătoarei din România îi lipseşte echilibrul. Echilibrul şi liniştea pe care ţi le pot aduce vorbele bine ţiintite ale unui antrenor.

Game-ul 9: Fostul număr unu WTA îşi pierde serviciul şi meciul se prelungeşte într-un mod nesperat pentru ucraineancă (5-4)

Game-ul 8: Kozlova îşi face serviciul şi prelungeşte suspansul (5-3). Simona va servi pentru a închide meciul

Game-ul 7: Punct câştigat rapid de Halep pe propriul serviciu. Jucătoarea din Ucraina pare să fi cedat din puct de vedere fizic. Ea va servi pentru a rămâne în meci (5-2)

Game-ul 6: Simona Halep fructifică cea de-a treia minge de break şi se distanţează pe tabelă (4-2)

Game-ul 5: A revenit în joc! Simona Halep mătură liniile terenului cu lovituri perfect plasate şi nu-i dă nicio şansă jucătoarei din Ucraina (3-2)

Game-ul 4: Multă pasiune pusă de Simona în lovituri. Românca se impune pe serviciul adversare. Din nou egalitate (2-2)

Game-ul 3: Sportiva din Ucraina pare greu de oprit în acest set. Câştigă pe propriul serviciu şi preia conducerea meciului (1-2)

Game-ul 2: Simona Halep nu se lasă nici ea mai prejos. Îşi face serviciul la 15 şi restabileşte egalitatea (1-1)

Game-ul 1: Kozlova începe în forţă setul doi. Game la zero pe propriul serviciu (0-1)

SETUL I

Game-ul 12: Egalitate (6-6). Meciul se va decide la tie-break. Simona Halep închei primul set cu o lovitura sa preferată - 7-6 (3)

Game-ul 11: Game la zero câştigat de Kozlova. Sportiva din Ucraina preia conducerea în finalul primului set (5-6)

Game-ul 10: Kozlova nu cedează. Ucraineanca se impune pe serviciul Simonei Halep şi restabileşte egalitatea (5-5)

Game-ul 9: Joc inconstant al Simonei Halep. Românca a avut minge de set, dar jucătoarea din Ucraina a întors rezultatul şi a amânat deznodământul primului set (5-4)

Game-ul 8: Halep are din nou controlul asupra jocului. Controlează punctele şi asta o pune în dificultate pe adversara sa (5-3)

Game-ul 7: Ce revenire! Simona Halep întoarce de la 15-40 şi se impune pe serviciul adversarei. Românca, din nou la cârma jocului (4-3)

Game-ul 6: Smona Halep arată că este în joc. Game la zero câştigat pe propriul serviciu (3-3)

Game-ul 5: Jucătoarea din Ucraina se impune pe propriul serviciu, după un game foarte lung şi preia conducerea în meci (2-3)

Game-ul 4: Kozlova întoarce de la 30-15 şi câştigă pe serviciul Simonei Halep (2-2)

Game-ul 3: Halep trimite afară din poziţie foarte bună şi- face cadou jucătoarei din Ucraina primul punct din această seară (2-1)

Game-ul 2: Numărul doi WTA nu întâmpină dificultăţi pe propriul serviciul şi face 2-0. Probabil vom avea parte de un meci scurt în această seară.

Game-ul 1: Simona Halep începe în forţă partida şi face break-ul încă din debut (1-0)

A început partida!


Meciul este primul pe arena centrală de la Indian Wells Tennis Garden.

Halep va evolua în premieră în circuitul WTA cu ucraineanca de 25 de ani.

În turul al doilea, Kozlova a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-0, pe Aliaksandra Sasnovici din Belarus, locul 34 WTA şi cap de serie numărul 31, după un meci de o oră şi 45 de minute.

La rândul ei, Simona Halep, acceptată direct în turul al doilea, a întrecut-o, cu scorul de 6-2, 6-4, pe Barbora Strycova din Cehia, locul 50 WTA.

Tot duminică, Raluca Olaru şi croata Darija Jurak evoluează şi ele la dublu, în turul al doilea, cu perechea Kirsten Flipkens / Johanna Larsson (Belgia/Suedia). Acest meci este al treilea pe terenul 5 (partidele încep la 20.00), după o întâlnire se simplu masculin şi una de dublu feminin.

Afla mai multe despre: halep 

viewscnt
Articole similare