Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spania - România 5-0. "Tricolorii", pierduţi în spaţiu! "Furia Roja" s-a oprit după 45 de minute. Antrenament cu public pe Wanda Metropolitano

Spania - România 5-0. "Tricolorii", pierduţi în spaţiu! "Furia Roja" s-a oprit după 45 de minute. Antrenament cu public pe Wanda Metropolitano galerie foto

Echipa națională

Comentarii

În ultimul meci al "tricolorilor" din preliminariile pentru Campionatul European, România a pierdut, 0-5, cu Spania.

Naţionala României a încheiat în genunchi campania de calificare la Euro 2020. Tricolorii au fost umiliţi pe Wanda Metropolitano.

Spania s-a distrat cu jucătorii lui Contra în prima repriză şi a marcat de patru ori. Festivalul de goluri iberic a început din minutul 8, cu reuşita lui Fabian Ruiz. Puşcaş a avut o ocazie rarisimă, pe care a irosit-o însă. În schimb, spaniolii nu au iertat. Gerard Moreno a înscris de două ori şi a ajuns la a treia sa reuşită în tricoul furiei roja în trei partide. Repriza de coşmar a tricolorilor s-a încheiat cu autogolul lui Rus. Spania nu a mai forţat deloc în repriza a doua, dar a mai punctat o dată în prelungiri. Oyarzabal l-a învins superb pe Tătăruşanu, iar România a fost învinsă cu 5-0.


SPANIA - ROMÂNIA 5-0

ECHIPELE DE START 

Spania: Kepa - Carvajal, Sergio Ramos, Inigo Martinez, Gaya - Fabian Ruiz, Sergio Busquets, Saul - Gerard Moreno, Morata, Santi Cazorla

Rezerve: De Gea, Pau Lopez, Raul Albiol, Pau Torres, Alcacer, Thiago Alcantara, Sarabia, Dani Olmo, Juan Bernat, Rodri, Oyarzabal, Jesus Navas
Selecţioner: Robert Moreno 

România: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Toşca - Băluţă, Marin - Hagi, Stanciu, Coman - Puşcaş 
Rezerve: Lung, Niţă, Burcă, Alibec, Bancu, Keşeru, Mogoş, Deac, Budescu, Mitriţă, Nistor, Cicâldău
Selecţioner: Cosmin Contra

Min. 90+1: Gol Spania! A reuşit să înscrie şi Oyarzabal, după un meci în care a avut multe ratări. 

Min. 90: Partida a fost prelungită cu cel puţin trei minute. 

Ultima schimbare. A ieşit Ianis Hagi, a ieşit Dan Nistor. 

A ieşit Răzvan Marin, a intrat Cicâldău. 

Prima schimbare făcută de Cosmin Contra. A ieşit Florinel Coman, a intrat Mitriţă. 

Nicolae Stanciu a atins mingea de trei ori în 45 de minute. 

Min. 45+1: GOL Spania! Adrian Rus trimite în proprie poartă şutul lui Gerard Moreno. 

Min. 43: GOL Spania! Gerard Moreno înscrie încă o dată după ce face o preluare pe piept în careul mic şi trimite în poarta lui Tătăruşanu. 

Min. 33: GOL Spania! Gerard Moreno înscrie cu o lovitură de cap de la mare distanţa. 

Am trecut de jumătatea primei reprize şi Spania joacă de parcă are nevoie de victorie pentru calificare. "Tricolorii" abia ies din prima jumătate. 

Min. 15: Ocazie Spania! Ibericii se distrează pe teren. Gerard Moreno a fost la un pas de a înscrie, dar şutul său este blocat de defensiva română. 

Min. 12: Ocazie România! Sergio Ramos a pierdut mingea, a ajuns la Puşcaş, însă şutul atacantului lui Reading a fost respins în corner. 

După 10 minute, Spania are 82% posesie. 

Min. 8: GOL Spania! "Furia Roja" atacă fără milă! Fabio Ruiz înscrie după ce Tătăruşanu a respins şutul lui Carvajal. 

Min. 6: Ocazie Spania! Santi Cazorla trimite un şut din marginea careului în bara transversală.

Min. 5: Spania înscrie, dar arbitrul acordă fault în atac. Gaya, jucătorul Valenciei, l-a împins în timp ce sărea pe Romario Benzar. 

A început meciul. 


UPDATE 19:45Echipa României pentru meciul cu Spania, potrivit informaţiilor Telekom Sport: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Toşca - Băluţă, Marin - Hagi, Stanciu, Coman - Puşcaş 


UPDATE 14:00 | "La şedinţa tehnică a partidei, de luni dimineaţă, s-a confirmat numărul aproximativ al suporterilor români care îi vor încuraja diseară tricolori pe Wanda Metropolitano.

Vor fi peste 12.000 de fani români, depăşindu-se astfel numeric toate prezenţele noastre pe un stadion din deplasare la o partidă din preliminariile pentru Mondial sau Euro, din 2014 până azi" , informează frf.ro.


UPDATE 13:00 | Echipamentele în care vor evolua astăzi cele două echipe:


UPDATE 12:00 | Tricolorii şi-au ales numerele pentru meciul cu Spania. Selecţionerul Cosmin Contra nu l-a inclus în acest lot pe Iulian Cristea.

Lista cu numerele pe care jucătorii le vor avea pe tricou la meciul din această seară:

1. Silviu Lung • 2. Romario Benzar • 3. Alin Toşca • 4. Adrian Rus • 5. Ionuţ Nedelcearu • 6. Andrei Burcă • 7. Denis Alibec • 8. Nicolae Stanciu • 9. George Puşcaş • 10. Ianis Hagi • 11. Nicuşor Bancu • 12. Ciprian Tătăruşanu • 13. Claudiu Keşeru • 14. Vasile Mogoş • 15. Tudor Băluţă • 16. Florin Niţă • 17. Ciprian Deac • 18. Răzvan Marin • 19. Constantin Budescu • 20. Alexandru Mitriţă • 21. Dan Nistor • 22. Alexandru Cicâldău • 23. Florinel Coman


UPDATE 11:00 | "Meciul din această seară va aduce o premieră pentru tricolori! Aceştia vor testa la meciul cu Spania mingea oficială a EURO 2020, Uniforia.

Fiind numită după unitatea şi euforia pe care o competiţie de top la nivelul echipelor naţionale poate să le genereze, mingea Uniforia este astfel concepută, încât să celebreze incluziunea pe care turneul final de anul viitor o va inspira de-a lungul şi de-a latul continentului.

Pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a UEFA EURO, turneul final din vara anului viitor se va disputa în 12 ţări europene, noul format al competiţiei reprezentând o sursă de inspiraţie pentru mingea oficială de joc.

Design-ul Uniforia cuprinde noţiunea podurilor ce se întrepătrund, dispariţia graniţelor dintre ţări şi diversitatea care va însoţi turneul final, totul prin intermediul unei combinaţii unice între artă şi fotbal. Aceste elemente au reprezentat punctul de plecare al procesului de realizare a design-ului, care a demarat în 2018" , se arată pe site-ul oficial al FRF.


Spania - România poate fi ultimul meci pe banca echipei naţionale pentru selecţionerul Cosmin Contra, care după partida contra Suediei (0-2) a anunţat că îi expiră contractul cu Federaţia, iar decizia în privinţa continuităţii sale va fi anunţată după partida de pe Wanda Metropolitano.

  • LIVE TEXT Spania - România, luni de la ora 21:45

Partida contra României este prima pe care naţionala iberică o joacă pe noua arenă din Madrid. Spania va fi sigur in prima urna a tragerii la sorti de la Bucuresti, de pe 30 noiembrie, doar in conditia in care invinge Romania, astfel risca sa fie depasita. Ibericii şi-au adus aminte înainte de acest duel că naţionala Spaniei nu a mai învins România pe teren propriu de 33 de ani! Ultima dată când Spania câştiga în faţa tricolorilor într-un meci disputat pe tărâm iberic se întâmpla pe 12 noiembrie 1986, pe Estadio Benito Villamarin.

LIVE TEXT Spania - România: scurt istoric

Primul meci dintre cele două echipe reprezentative a avut loc pe 1 noiembrie 1962, atunci când Spania a câştigat cu scorul de 6-0 în faţa României. Doar 24 de zile mai târziu, România avea să învingă Spania cu scorul de 3-1. Au rumat două remize, ambele în 1975, pentru ca doi ani mai târziu, la Cupa Mondială, România să câştige cu scorul de 1-0.

”Tricolorii” au câştigat 5 meciuri contra Spaniei şi au pierdut 6, în timp ce alte şase s-au terminat la egalitate. În noiembrie 2016, România cu Victor Piţurcă antrenor câştiga în Spania, pe Estadio Ramon de la Carranza din Cadiz, scor 1-0. Ciprian Marica semna atunci singura reuşită a meciului, în faţa unui adversar care îi avea în teren pe Casillas, David Silva, Sergio Ramos, Cesc Fabregas, Xabi Alonso, David Villa sau Fernando Morientes. În naţionala noastră existau fotbalişti ca Raţ, Chivu, Daniel Niculae, Marica sau Claudiu Niculescu. Marica marca singurul gol al meciului în minutul 59.

LIVE TEXT Spania - România: spaniolii anunţă schimbări importante în echipa de start

Jurnalistul Fernando Burgos de la Onda Cero anunţă că selecţionerul Robert Moreno ar putea face până la 9 schimbări în 11-le de start al ibericilor. Spania pregăteşte meciul contra României cu încredere maximă şi cu liniştea unei partide fără miză. Robert Moreno va titulariza însă alţi jucători pentru meciul contra României spre deosebire de ceea ce publicul spaniol a văzut la Cadiz, contra maltezilor.

Jurnalistul Fernando Burgos de la Onda Cero a anunţat în cursul zilei de duminică intenţiile selecţionerului spaniol. Acesta ar urma să efectueze chiar şi 9 modificări în 11-le de start faţă de partida contra Maltei (7-0).

În aceste condiţii, în primul 11 al echipei naţionale antrenate de Robert Moreno ar putea apărea nume ”grele” precum Kepa, Daniel Carvajal, Sergio Busquets, Saul sau chiar Paco Alcacer.

LIVE TEXT Spania - România: vreme capricioasă la Madrid

”Tricolorii” au avut în duminică dimineaţă program de relaxare şi au mers la un mall din Madrid, unde au încercat să profite de oferte. Budescu a avut cea mai mare poftă de cumpărături şi a ieşit cu trei sacoşe din mall. Vremea în schimb nu e tocmai prietenoasă, mai ales în această perioadă a anului.

Organizatorii au informat FRF că se aşteaptă la peste 30.000 de spectatori, dintre care aproximativ 12.000 români, pe Stadionul Wanda Metropolitano, la meciul România - Spania. Capacitatea maximă a arenei echipei Atletico Madrid este de aproape 68.500 de locuri. Federaţiei române i-au fost alocate 3.000 de bilete, dar numărul mare de fani ai tricolorilor se explică prin prisma comunităţii importante de români din Spania şi a faptului că federaţia iberică a pus la vânzare bilete în toate zonele, la dispoziţia suporterilor oaspeţilor.

”Chiar dacă e un meci fără miză pentru calificare (n.r. - cu Spania), îl vom trata cu maximă seriozitate şi cu gândul la victorie, indiferent de numele adversarului. Orice meci pentru echipa naţională este important şi are încărcătura lui", a declarat George Puşcaş, înainte de duelul contra Spaniei.

Meciul Spania - România va avea luni, de la ora 21.45, în ultima etapă a Grupei F a preliminariilor Euro-2020.

Din grupa României, au obţinut calificarea Spania şi Suedia. Tricolorii au ratat accederea la turneul final la care organizează meciuri după ce au fost învinşi, vineri, pe teren propriu, de Suedia, scor 2-0.

România are ca ultimă şansă de calificare câştigarea play-off-ului din Liga Naţiunilor, din martie 2020.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: live text românia-spania 

viewscnt
Articole similare