Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21! Ce sfat i-a dat Mihai Stoichiţă: "Mi-a zis aşa 'Încearcă să nu strici nimic'". Cine ar putea fi căpitan în locul lui Ionuţ Radu

VIDEO | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21! Ce sfat i-a dat Mihai Stoichiţă: "Mi-a zis aşa 'Încearcă să nu strici nimic'". Cine ar putea fi căpitan în locul lui Ionuţ Radu

Echipa națională

Comentarii

LIVE VIDEO | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21!

 

UPDATE | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21: "Ionuţ Radu să-şi găsească echipă"

Adrian Mutu: "Să-şi găsească echipă, cred că... Bine, e un jucător pentru naţionala mare şie  problema lui Mirel acum. Dar, pentru binele lui, ar fi bine să-şi găsească echipă, ca să vină la naţionala mare. O să aibă concurenţă mare cu Tătăruşanu şi cu ceilalţi la naţionala mare".

"Normal că toţi antrenorii tineri îşi doresc să aibă succes. E un motiv de mândrie, aşa cum am încercat şi ca fotbalist să devin cel mai bun. Sau printre cei mai buni. 

Poate fi o trambulină spre naţionala mare, aşa cum a fost cazul lui Mirel, dar nu acesta e gândul meu. Sunt concentrat pe echipa naţională mică, echipa Danemarcei e foarte bună, cu un antrenor care a impus un stil de joc. Am zis că nu ştiu dacă mă uit la Spania sau la Danemarca. 

Eu las lucrurile să meargă de la sine, sunt sigur că dacă voi face treabă bune lucrurile bune vor veni spre mine. Vom vedea rezultatele". 

"Căpitan a fost Paşcanu până acum. Nu m-am gândit pe cine să pun căpitan. o să merg pe Paşcanu, nu depinde numai de mine, pentru că şi ei îţi influenţează decizia". 

"Cu Cosmin Contra am vorbit, cu Gică Hagi nu am vorbit. Nu ştiu cu l-aţi cunoscut pe Cosmin, dar e un antrenor adevărat, e legat de naţională. Cosmin e un băiat altruist". 

UPDATE | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21. Stoichiţă, despre licenţă

Mihai Stoichiţă: "Am auzit că să aducem antrenor, să plătim un milion de euro, dar îţi garantează cineva rezultatele? Să nu fim agresivi la adresa unui om. Nu o să fac o loterie, încerc ca procentul de logică să fie net superior celui de noroc. 

Îi respect opinia lui Rednic, e un antrenor foarte bun, dar pot avea o altă părere despre selecţioner. 

E foarte important despre licenţă. Am fost la UEFA şi am discutat cu directorul tehnic, cel care răspunde de zona de învăţământ din partea Uniunea Fortbalistică Europeană. Mi-a zis: 'Orice cursant al licenţei PRO are dreptul să antreneze o echipă corespunzătoare nivelului la care e'. În cazul în care nu primeşte licenţa, atunci nu poate. Astfel, Adi şi Mirel nu încalcă reglementările. De fapt, am trimis la UEFA din partea Şcolii Federale şi am primit răspunsul. Deci, tragic e că, mă rog... Nu mai...".  

UPDATE | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21. Ce alte variante au mai fost

Mihai Stoichiţă, despre lista FRF pentru naţionala U21: "Chivu a fost una dintre opţiunile de la Comisia Tehnică în care membrii mi-au sugerat trei nume. Majoritari au fost Adi Mutu, Edi Iordănescu, Costel Enchache, Chivu, Măldărăşanu, dintre antrenorii tineri. A apărut şi Gigi Mulţescu pe listă, Dan Alexa şi a mai fost cineva. Mă rog, nu are importanţă. Am luat legătura cu conducătorii cluburilor, am vorbit cu ei, nu prea au fost pe acord, dar nu au fost opţiuni primordiale şi mi-am făcut datoria. Am informat în Comisia Tehnică. Nu vă pot spune acum, dar avem alte proiecte cu Cristi Chivu, am alte gânduri cu el. Unanimitate nu a existat, dar discuţiile s-au derulat de-a lungul a trei ore la validare, unde au fost argumente pro şi contra. În momentul actual, Adi Mutu e soluţia potrivită. 


UPDATE | Adrian Mutu, noul selecţioner al României U21

Mihai Stoichiţă: "După cum ştiţi, ieri, în cadrul CeX, s-a luat această hotărâre, propunerea fiind făcută în cadrul Comisiei Tehnice. Mi se pare continuarea liniei FRF în a promova antrenori, care vin din iarbă şi care au trecut glorios la naţionala României. Îi cunoaştem experienţa lui Adrian Mutu ca jucător şi ca antrenor. El poate împărtăşi experienţa sa cu tinerii jucători ai noştri. Această echipă interesează acum, în urmă cu patru ani nu interesa pe nimeni. E bine că această echipă a devenit importantă, e bine că suscită interes. Îi urez multă baftă!"

Adrian Mutu: "Bună ziua, bine aţi venit! E o onoare, e o mare responsabilitate, în primul rând, pentră că vin după Mirel Rădoi, pentru că a făcut istorie. Acest lucru mă motivează şi mai mult. Experienţele de nivelul şi de importanţa postului de selecţioner mă motivează. Când sunt sub presiune, pot da ce e mai bun din mine. Avem un meci important cu Danemarca, o echipă foarte bună, e o nouă generaţie foarte talentată, a început bine această campanie şi vrem să ne consolidăm locul doi şi să mergem la EURO. Nea Mihai a zis 'Încearcă să nu strici nimic şi încearcă să faci cât mai bine'.

Nu am niciun mesaj pentru contestatari, într-o astfel de situaţie e normal, nu poţi împăca pe toată lumea.  

Cred că Mirel merită să fie la Tokyo, eu voi fi în tribună acolo, depinde de Mirel. Nu ştiu dacă voi avea un rol, pentru că el a obţinut această calificare. Deci, eu sper să fiu acolo împreună cu nea Mihai. Dacă el consideră că are nevoie de mine, nu e nicio problemă. 

Cred că sunt persoana potrivită, pentru că ştiu ce e de făcut în astfel de situaţii dificile. Mă refer la autodisciplină din partea jucătorilor, ei pot realiza mult mai mult prin asta. Am fost fotbalist cu minusuri şi cu plusuri şi le doresc să joace la nivelul la care am jucat eu. 

Eu nu vreau să schimb ce a făcut Mirel, pentru că a făcut-o bine şi nici măcar nu am timp. Vreau să adaug ceva din ideile mele, vreau să analizez până în martie lucrurile care nu au mers şi să încerc să le reglez". 

Staff-ul e conturat 80%, dar mai sunt chestii despre analist, psiholog. Mai avem nevoie de câteva zile. Secunzii sunt Nicolae Grigore şi domnul Adi Boiangiu. Am vrut să mergem pe continuitate". 


Comitetul Executiv al FRF, în şedinţa din 14 ianuarie 2020, l-a mandatat pe preşedintele Răzvan Burleanu să negocieze cu Adrian Mutu preluarea naţionalei U21 a României, aflată în campania de calificare la EURO 2021.

În cadrul şedinţei de joi, 9 ianuarie 2020, membrii Comisiei Tehnice FRF l-au nominalizat pe Adrian Mutu pentru a deveni noul antrenor al reprezentativei de tineret a României.

Adrian Mutu are 77 de selecţii în tricoul echipei naţionale şi este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi, cu 35 de reuşite. În cariera sa de fotbalist a evoluat la FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City şi ASA Tg. Mureş.

Afla mai multe despre: nationalamihai stoichitaadrian mutuconferinta de presa 

viewscnt
Articole similare