Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Final trist pentru Wenger. Tradiţia continuă pentru Simeone. Atletico Madrid o bate pe Arsenal şi merge în finala Europa League

VIDEO | Final trist pentru Wenger. Tradiţia continuă pentru Simeone. Atletico Madrid o bate pe Arsenal şi merge în finala Europa League
Comentarii

Atletico Madrid a câştigat cu 1-0 manşa secundă a dublei cu Arsenal şi s-a calificat în finala Europa League. Final trist pentru Arsene Wenger şi o tradiţie continuată negreşit de Diego Simeone.

Partida dintre Atletico Madrid şi Arsenal a început cu accidentări urâte şi s-a terminat cu ocazii uriaşe. Koscielny a suferit o ruptură de tendon şi are şanse imense să rateze Mondial, iar Griezmann, colegul său de naţională, a şocat asistenţa cu o imagine adusă parcă de pe front.

Puţinul fotbal din prima parte ne ducea cu gândul spre un 0-0, dar în drumul spre vestiare Griezmann a scos o pasă genială către Diego Costa, iar vârful readus de Simeone la Madrid o aduce pe Atleti în avantaj. Ospina se duce pe prima fentă, iar mingea scutură plasa.

Partea a doua ar fi trebuit s-o aducă pe Arsenal în atac, dar Atletico Madrid a arătat poate mai bine ca niciodată în acest sezon. Cu Simeone fierbând în tribune, gazdele au ratat ocazii pe bandă rulantă. Griezmann şi Diego Costa puteau semna sentinţa mult mai devreme, dar Chambers s-a opus de fiecare dată. Iar atunci când fundaşul intrat în locul lui Koscielny a fost depăşit, a venit rândul lui Ospina să-şi ţină echipa în viaţă.

Bomba putea fi deturnată pe final, dar şutul lui Mkhitaryan a trecut la o palmă peste poarta lui Oblak. Acelaşi portar s-a opus şi la şutul lui Xhaka, iar Atletico bifează o nouă finală europeană. Pare să fie în ADN-ul lui Simeone să-şi ducă echipa să joace cu trofeul pe masă. Rămâne de văzut dacă Atleti va reuşi să rupă blestemul finalelor pierdute şi să ridice din nou trofeul Europa League.

Pentru Arsenal se închide povestea cu Arsene Wenger. Exact aşa cum a fost în ultimii ani, Wenger n-a reuşit să-şi revină din apatie nici măcar în minutele de final ale meciului de pe Wanda Metropolitano. N-a riscat nimic, n-a schimbat nimic, n-a avut nicio idee pentru un ultim asalt de ”tunar”.

VIDEO | ATL. MADRID - ARSENAL 1-0 (Costa 45+2)

ECHIPELE DE START:

ATLETICO MADRID: Oblak - Thomas Partey, Godin, Gimenez, Hernandez - Koke, Gabi, Saul, Vitolo - Griezmann, Costa

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka, Wilshere - Welbeck, Ozil - Lacazette


Min. 90+3: Fluier final. Atletico Madrid s-a calificat în ultimul act al competiţiei.

Min. 72: Şansă pentru Arsenal. Şutul lui Mkhitaryan trece puţin peste poartă.

Min. 67: Ocazie imensă pentru Atletico! Griezmann e blocat în ultima clipă, iar Ospina reţine.

Min. 63: Şutul lui Xhaka e scos senzaţional de Oblak.

Min. 55: Diego Costa se distrează cu apărarea lui Arsenal, dar e blocat în ultima clipă.

Min. 46: A început a doua repriză.

Min. 45+2: GOOOL ATLETICO! Griezmann îl serveşte ideal pe Costa, iar vârful îl învinge fără probleme pe Ospina.

Min. 38: Şansă bună pentru Atletico. Griezmann e aproape să deschidă scorul.

Min. 25: Război, nu fotbal. După accidentarea lui Koscielny, acum avem imagini dure cu Griezmann. Francezul e cu capul spart, după un duel cu Chambers.

Min. 8: Accidentare teribilă pentru Koscielny. Va fi schimbat cu Chambers.

Min. 7: OCAZIE MARE ATLETICO! Diego Costa profită de o eroare a lui Monreal, dar trage peste poartă.

Min. 1: A început meciul.

Cosmin Contra şi Ciprian Marica au analizat super duelul dintre Atletico Madrid şi Arsenal.

Alexandru Săbău şi Florin Răducioiu sunt deja pe Wanda Metropolitano şi ne aduc cele mai proaspete informaţii

Alexandru Săbău şi Florin Răducioiu sunt deja pe Wanda Metropolitano şi ne aduc ultimele detalii înainte de Atletico Madrid - Arsenal. Cine credeţi că ajunge în finală? #TelekomSport #TotSportulAcum

Publicată de Telekom Sport Romania pe 3 Mai 2018

Gazdele au un mic avantaj înaintea meciului retur, oferit de golul egalizator înscris de Antoine Griezmann, în finalul întâlnirii de la Londra. Şi asta după ce madrilenii evoluaseră în inferioritate numerică încă din minutul 10. Atletico va juca pentru a treia finală de Liga Europa, din ultimii opt ani, după ce a mai fost în ultimul act al competiţiei în 2010 şi 2012, când a cucerit şi trofeul.

Cea de-a doua manşă a semifinalelor Ligii Europa ar putea reprezenta ultimul meci european al lui Arsene Wenger, pe banca lui Arsenal, tehnicianul în vârstă de 68 de ani anunţându-şi plecarea încă dinaintea partidei tur. Va fi, de altfel, al 250-lea meci al tehnicianului francez în competiţiile europene, bornă atinsă şi, ulterior, depăşită de un singur antrenor: Sir Alex Ferguson, cu 269 de partide.

Statisticile sunt de partea spaniolilor

Atletico are patru victorii în ultimele patru meciuri disputate pe teren propriu, în Liga Europa, toate succesele fiind obţinute fără gol primit. Arsenal, în schimb, n-a câştigat în ultimele şase deplasări în Spania.

Echipa care va merge mai departe în urma acestei duble va întâlni în finala de la Lyon câştigătoarea dintre Red Bull Salzburg şi Olympique Marseille. OM a câştigat meciul de pe Stade Velodrome cu scorul de 2-0, iar partida retur va fi transmisă în direct la Telekom Sport 2.

Echipele probabile: 

Atletico: Oblak - Thomas, Gimenez, Godin, L. Hernandez - Correa, Gabi, Saul, Koke - D. Costa, Griezmann.

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka, Wilshere - Mkhitaryan, Ozil - Lacazette.

Afla mai multe despre: griezmannatleticoarsenal 

viewscnt
Articole similare