Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Lecţie de fotbal. Bayern s-a distrat în derby-ul cu Dortmund şi a revenit pe primul loc în Bundesliga

VIDEO | Lecţie de fotbal. Bayern s-a distrat în derby-ul cu Dortmund şi a revenit pe primul loc în Bundesliga

Bayern Munchen

Comentarii

Bayern Munchen e lider în Bundesliga după ce a detronat-o pe Borussia Dortmund. Sub privirile a 75 de mii de spectatori veniţi pe Alianz Arena, bavarezii şi-au demolat marea rivală cu şase etape înainte de finalul campionatului.

Soarta derbyului ar fi putut fi alta, dacă bara nu-l salva pe Neuer în minutul 6. Gazdele au deschis scorul la prima ocazie. Hummels a marcat în poarta fostei sale echipe. Fundaşul a fost imitat de Lewandowski. Trecut şi el pe la Dortmund, atacantul a ajuns la cota 200 în Bundesliga.

Cum apărarea oaspeţilor era la pământ, Javi Martinez şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor. La pauză, tabela arăta deja 4-0, după golul lui Gnabry. Fotbaliştii lui Niko Kovac au ridicat piciorul de pe acceleraţie, iar în actul secund au mai marcat doar o dată. Acelaşi Lewandowski a stabilit rezultatul final, Bayern Munchen - Borusia Dortmund 5-0. 


Bayern Munchen - Borussia Dortmund 5-0

Au marcat: Hummels '10, Lewandowski '17, '89, Martinez '41, Gnabry '43

Echipele de start:

Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Sule, Hummels, Alaba - Martinez - Gnabry, Muller, Alcantara, Coman - Lewandowski
Rezerve: Ulreich, Boateng, Rafinha, Goretzka, Ribery, J. Rodriguez, Sanches

Borussia Dortmund: Burki - Piscsek, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Dahoud, Brunn Larsen - Reus
Rezerve: Hitz, Philipp, Gotze, Schmelzer, Topraj, Weigl, Wolf

Min. 89 - GOOOOOOOOOOOL Bayern Munchen! Lewandowski reuşeşte "dubla"

Min. 43 - GOOOOOOOOOOOL Bayern Munchen! Gnabry marchează şi el din centrarea perfectă a lui Muller

Min. 41 - GOOOOOOOOOOOL Bayern Munchen! Javi Martinez marchează cu o execuţie plasată

Min. 17 - GOOOOOOOOOOOL Bayern Munchen! Lewandowski dublează avantajul gazdelor, după o greşeală uriaşă a lui Zagadou

Min. 10 - GOOOOOOOOOOOL Bayern Munchen! Hummels deschide scorul cu o lovitură perfectă de cap

Min. 7 - Ocazie uriaşă ratată de Borussia Dortmund! Şutul lui Dahoud loveşte bara porţii lui Neuer


Lupta pentru titlu continuă în Germania. Campioana, Bayern Munchen şi liderul la zi al Bundesligii, Borussia Dortmund se întâlnesc într-un duel de care se leagă speranţele ambelor formaţii pentru titlul de campioană.

Bavarezii au călcat strâmb în deplasarea de la Freiburg de unde s-au întors cu un singur punct, în vreme ce trupa lui Favre a câştigat în runda trecută, cu greu, partida de pe Signal Iduna Park contra formaţiei WfL Wolfsburg. În urma rundei cu numărul 27, galben-negrii au pus două puncte peste Bayern Munchen în clasament şi s-ar mulţumi probabil cu un punct în deplasarea din Bavaria. O victorie ar fi echivalentă cu desprinderea în clasament, astfel că formaţia lui Favre urmăreşte probabil să dea marea lovitură.

La ultima vizită pe Allianz, Borussia a fost spulberată de Bayern, scor 6-0, un meci în care fostul jucător al Dortmundului, Robert Lewandowski a marcat un hattrick. În urmă cu doi ani de zile însă, Borussia a câştigat la Munchen, scor 3-2 într-un meci de Cupa Germaniei, la câteva zile după ce Bayern o spulberase din nou în campionat, scor 4-1. Elevii lui Favre au o singură victorie în ultimele 5 meciuri disputate în deplasare în toate competiţiile. Succesul de pe 19 martie de la Berlin a fost primul după o serie de înfrângeri (la Augsburg şi în UCL cu Tottenham) respectiv egaluri (la Nurnberg şi Frankfurt).

Pe teren propriu, Bayern a pierdut în ultimele 5 jocuri o singură partidă, dar eşecul a produs eliminarea bavarezilor din Uefa Champions League (1-3 cu Liverpool). În rest, Bayern are 9 victorii în ultimele 10 meciuri disputate pe propria arenă în toate competiţiile în care a evoluat.

Duelul marcatorilor: Bayern Munchen - Borussia Dortmund

Bayern Munchen - Borussia Dortmund este şi un duel al marcatorilor. Borussia îi are printre cei mai buni atacanţi din acest sezon de Bundesliga pe Paco Alcacer (16 goluri marcate) şi Marco Reus (15 goluri). Jadon Sancho este al treilea marcator al galben-negrilor cu 8 goluri. Pentru bavarezi, Robert Lewandowski are 19 goluri şi 7 pase decisive în această stagiune, fiind încă o dată cel mai bun marcator al echipei sale. Gnabry şi James Rodriguez sunt următorii marcatori ai lui Kovac cu câte 7 goluri marcate.

Bayern Munchen - Borussia Dortmund: bavarezii sunt favoriţii caselor de pariuri

Fără doar şi poate, având şi avantajul terenului propriu, campionii Germaniei pornesc în acest derby cu prima şansă la victorie. Casele de pariuri sunt de aceeaşi părere, iar bookmakerii consideră că la victorie, Bayern merită o cotă de 1.50-1.55. O victorie a Borussiei este preţuită la o cotă de peste 5 anunţă cei de la OddsPortal.

Formaţii probabile

  • Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Sule, Boateng, Alaba - Alcantara, Goretzka - Muller, James Rodriguez, Coman - Lewandowski
  • Borussia Dortmund: Burki - Wolf, Akanji, Zagadou, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Gotze, Guerreiro - Alcacer

Afla mai multe despre: bayern munchenborussia dortmund 

viewscnt
Articole similare