Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | CFR nu a mai repetat minunea cu Celtic! Slavia s-a impus la Cluj şi are prima şansă la calificare. Omrani a ratat un penalty, Stanciu a dat assist la oaspeţi

VIDEO | CFR nu a mai repetat minunea cu Celtic! Slavia s-a impus la Cluj şi are prima şansă la calificare. Omrani a ratat un penalty, Stanciu a dat assist la oaspeţi
Comentarii

CFR Cluj a pierdut, 0-1, pe teren propriu cu Slavia Praga, în prima manşă a play-off-ului din UEFA Champions League.

CFR Cluj a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), de Slavia Praga în manşa I a play-off-ului preliminariilor Ligii Campionilor. Omrani a ratat un penalti, în minutul 79. 

A marcat Masopust, în minutul 28. Stanciu a centrat din corner la 20 de metri de poartă, de unde Masopust a şutat cu latul din voleu, iar mingea a intrat în poartă, păcălindu-l pe Arlauskis;

În minutul 77, Omrani a fost faultat în careu de Olayinka, iar arbtrul Cuneyt Cakir a dictat penalti. Faza fost verificată cu VAR, sistem folosit pentru prima dată în România, iar decizia iniţială a rămas. Tot Omrani a executat lovitura de la 11 metri, dar Kolar a apărat, în minutul 79.


VIDEO | CFR Cluj - Slavia Praga 0-1
A marcat: Masopust 28'

ECHIPELE DE START

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Cestor, Burcă, Camora - Luis Aurelio, Bordeianu, Djokovic - Deac, Ţucudean, Omrani
Rezerve: Vâtcă, Păun, Costache, Hoban, Mureşan, Peteleu, Rondon
Antrenor: Dan Petrescu

Slavia Praga: Kolar - Coufal, Kudela, Hovorka, Boril - Soucek, Stanciu, Traore - Masopust, Van Buren, Olayinka
Rezerve: Kovar, Holes, Husbauer, Băluţă, Skoda, Helal, Kral
Antrenor: Jindrich Trpisovsky

Min. 90: Meciul va fi prelungit cu cel puţin trei minute. 

Min. 79: Kolar a apărat penalty-ul executat de Omrani. 

Min. 77: Penalty CFR! Omrani obţine lovitura de pedeapsă. 

Min. 72: Schimbare ofensivă la CFR! Iese Luis Aurelio, intră Băluţă. 

Min. 67: În urma unei lovituri de la colţul terenului, Camora şutează din afara careului, dar mult peste. 

Min. 51: Ocazie imensă CFR! Omrani a recuperat mingea, i-a pasat lui Rondon, care a driblat un adversar, însă şutul său, cu efect, a lovit bara porţii. 

Min. 46: Prima schimbare la CFR! Iese Ţucudean, intră Rondon. 

S-a terminat prima repriză, una dificilă pentru campioana României. 

Min. 28: GOL Slavia Praga! Stanciu execută perfect o lovitură de corner, care ajunge la Masopust. Şutul său din afara careului se opreşte în plasă. 

Min. 27: Ocazie CFR! Ţucudean a trimis cu capul, dar Kolar are un reflex de zile mari şi respinge în corner. 

Min. 24: O nouă acţiune a cehilor la poarta lui Arlauskis. Olayinka şutează de la aproximativ 11 metri cu latul. Lituanianul prinde sigur. 

Min. 21: Djokovic, dintr-o poziţie bună, trimite peste poartă. 

Min. 13: Ocazie Slavia! Traore pătrunde în careu din banda dreapta, însă şutul său se duce paralel cu poarta. 

Min. 7: Prima acţiune periculoasă a meciului! Ţucudean, cu un apărător advers lipit de el, a scăpat spre poarta lui Kolar, dar a fost oprit la timp, fix înainte să şuteze. 

Min. 1: A început meciul. 


 

20:45 Sosire CFR Cluj la stadion

20:30 Sosire Slavia Praga la stadion

20:00 Accidentare de ultimă oră la CFR Cluj. Vinicius s-a lovit la antrenamente şi va fi înlocuit de Mike Cestor. "Când un jucător important iese este foarte greu, dar avem un lot puternic. Acum sper ca Cestor să joace foarte bine, chiar dacă el a jucat acum 3 zile un meci foarte greu la Sepsi", a declarat Dan Petrescu.

18:00 Mario Camora, capitan CFR Cluj: "Mai avem două finale, jucăm mâine prima repriză acasă şi sperăm să obţinem un scor bun, să nu primim gol.Este important când joci tur-retur, dar suntem pregătiţi. Echipa are moral bun şi în campionat şi în campionat şi în Champions League şi sperăm ca mâine să dăm un răspuns cât mai bun şi să obţinem un scor care să ne dea avantaj, să ajungem la Praga, să ne calificăm"


12:10 CFR Cluj - Slavia Praga este primul meci din România la care va fi folosit asistenţa video pentru arbitraj. Dan Petrescu le cere jucătorilor mai multă atenţie:

”E prima oară în istoria României, un meci cu VAR. Am vorbit cu băieţii, le-am spus că nu mai au voie să vorbească, VAR-ul vede tot. Să fim atenţi la ce facem în careul nostru, în careul lor, să fim atenţi că orice facem în teren, pentru că orice fază dubioasă se va studia altfel. Mă bucur că a venit, dar putem avea ghinion şi să fie invers. Dar îmi doresc în toată cariera mea să fie VAR şi să nu mai fie probleme cu arbitrii”, a spus Dan Petrescu.


11:51 S-au vândut toate biletele pentru această partidă. Suporterii campioanei României simt că grupele sunt aproape şi au luat cu asalt casele de bilete. Şi Slavia Praga va avea galerie, formată din 400 de suporteri. (CLICK AICI PENTRU DETALII)


CFR Cluj a oferit cea mai mare surpriză de până acum, din UEFA Champions League, când a eliminat-o pe Celtic Glasgow în urma meciului disputat chiar în Scoţia. După "scăriţa" lui George Ţucudean, toată Europa a fost nevoită să o ia în serios pe campioana României. Cu toate acestea, "dubla" cu Slavia Praga nu va fi mai uşoară, dar CFR este obişnuită. Potrivit spuselor lui Dan Petrescu, atât cu Celtic, dar şi cu Astana şi Maccabi Tel Aviv, ardelenii au pornit cu şansa a doua, dar în cele din urmă au reuşit să îşi asigure calificarea. 

Campionii s-au încurcat în deplasare, în Liga 1, terminând la egalitate, 1-1 cu Sepsi, dar Dan Petrescu a folosit echipa de campionat. La meciul din Champions League cu siguranţă primul 11 va avea o altă componenţă, iar cea mai mare noutate ar putea fi introducerea încă din primul minut a lui George Ţucudean. Din păcate pentru "feroviari", Emmanuel Culio este în continuare accidentat. 

LIVE VIDEO | CFR Cluj - Slavia Praga, marţi, de la 22:00, la Telekom Sport 1

În schimb, Slavia a început aproape perfect campionatul în Cehia. Un singur egal în primele şase etape, în rest numai victorii pentru echipa la care sunt legitimaţi românii Nicolae Stanciu şi Alexandru Băluţă. Doar pe Stanciu îl putem vedea la Cluj, fostul jucător de la FCSB marcând un gol formidabil în ultimul meci de campionat. Băluţă este obişnuit să nu prindă lotul, nereuşind să se impună în Cehia după transferul de la U Craiova. 

"Suntem conştienţi de valoarea Slaviei Praga. Acum, când o să zic că sunt mai buni ca noi, o să zică toţi că nu am dreptate, dar clar că valoarea lor e peste a noastră. Dar, cum aţi văzut, trei meciuri în Champions League eu zic că ne-am autodepăşit cu toţii, am eliminat echipe mai valoroase, cu buget mai mare, cu jucători mai buni. Trebuie să mai facem încă o dată acest lucru ca să ajungem în grupe. Dar mi se pare incredibil că trebuie să câştigi opt meciuri, să treci de patru echipe, ca o echipă din România să ajungă în grupele Champions League. Mi se pare cam exagerat şi ar trebui revizuită această fază, pentru că nu mi se pare normal", a spus Dan Petrescu. 

Meciul de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" va fi arbitrat de o brigadă condusă de la centru de turcul Cüneyt Çakır. 

Afla mai multe despre: cfr clujslavia pragauefa champions league 

viewscnt
Articole similare