Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Traore şi Omrani, decisivi în derby-ul etapei. CFR Cluj s-a distanţat în fruntea clasamentului după victoria cu Craiova

VIDEO | Traore şi Omrani, decisivi în derby-ul etapei. CFR Cluj s-a distanţat în fruntea clasamentului după victoria cu Craiova

Superliga

Comentarii

CFR Cluj a câştigat derby-ul etapei, scor 2-0, în faţa Universităţii Craiova. Traore a deschis scorul în minutul 70, apoi, intrat în locul marcatorului golului, Omrani a înscris şi el pentru ardeleni şi a stabilit scorul final.

CFR va rămâne pe primul loc în clasament şi după această etapă. Campioana a câştigat derby-ul rundei contra Craiovei, dar prima repriză a fost foarte echilibrată şi săracă în faze de poartă.

După pauză, oltenii au avut o şansă bună prin Zakaric, care a şutat neinspirat. Chiar înainte să fie schimbat, Traore s-a descurcat excelent şi a înscris primul său gol de la revenirea în Gruia. Întrodus în locul ivorianului, Omrani a risipit emoţiile cu 12 minute înainte de final, iar CFR Cluj - Craiova s-a încheiat 2-0.


CFR Cluj - U Craiova 2-0
Au marcat: Traore '70, Omrani '78

Echipele de start:

  • CFR: Arlauskis - Susic, Vinicius, Boli, Camora - Itu, Culio, Hoban - Costache, Traore, Pereira
  • Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Acka, Bălaşa, Vătăjelu -Măţel, Cosic, Cicâldău - Zakaric, Ivan, Mihăilă

Min. 78 - GOOOOOOOOOL CFR Cluj! Intrat de 6 minute în teren, Omrani marchează şi el şi dublează avantajul echipei lui Dan Petrescu

Min. 70 - GOOOOOOOOOL CFR Cluj! După o pasă greşită a lui Acka, Traore deschide scorul şi marchează primul său gol din acest sezon

Min. 15 - Ocazie importantă pentru CFR Cluj, însă Susic trimite mult peste poarta lui Pigliacelli


"Nu e foarte important acum primul lic. Am pierdut o oportunitate cu Iaşiul, dar nu e mare problemă. Eu nu cred că vreuna dintre cele două echipe va juca pe apărare. Cel puţin Craiova nu se va apăra. Noi avem nevoie să înscriem goluri pentru a pleca cu puncte de aici" , a declarat Victor Piţurcă.

"Indiferent cu cine jucăm, presiunea e la noi. În cupele europene, poate nu e chiar aşa, pentru că adversarul e mai puternic. În România, fiindcă suntem campionii ultimilor doi ani, în orice meci pe care îl jucăm, plecăm ca favoriţi şi presiunea este pe noi.

Omrani a fost plecat în Franţa, după meciul cu Celtic, pentru că soţia sa a născut. Nu a avut o săptămână prea bună la antrenamente şi nici la meciul amical pe care l-am jucat. Nici Traore nu a jucat în acel meci amical, dar parcă zilele astea l-am văzut mai motivat pe Traore la antrenament. Ştiu că nu a marcat niciun gol de când a venit şi toată lumea aşteaptă foarte multe de la el" , a declarat Dan Petrescu.

UPDATE | George Ţucudean este şi el prezent la meci. Atacantul clujenilor participă la un eveniment alături de fanii clubului


Înaintea etapei a 13-a, CFR Cluj este liderul campionatului, cu 24 de puncte, la egalitate cu FC Viitorul, însă cu golaveraj mai bun decât cel al constănţenilor. U Craiova le suflă în ceafă primelor două clasate, aflându-se pe poziţia a treia, la doar un punct distanţă. Astfel, oltenii au şansa de a urca pe primul loc în campionat, în cazul unui succes obţinut sâmbătă seară pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, poziţie pe care pot rămâne cel puţin până duminică după-amiază, atunci când Viitorul întâlneşte în deplasare Academica Clinceni, într-un meci transmis de asemenea la Telekom Sport 1.

"Jucăm la Cluj, la campioana ţării, însă acelaşi lucru vă spun, mergem numai cu gândul la victorie, fiindcă avem nevoie de cele trei puncte. Am pierdut puncte preţioase etapa trecută, cu Iaşi, aşa că noi ne dorim victoria. Acum sper să şi putem să o obţinem.

Nu cred că trebuie considerat un derbi. Într-adevăr, e echipa de pe primul loc, echipa campioană, noi suntem pe locul 3 în momentul de faţă.

Întâlnim jucători buni, jucători puternici, ne-am luat nişte măsuri pentru acest joc, dar e un joc ca toate celelalte. Nu e atât de important cum ar fi în play-off", a declarat Victor Piţurcă, înaintea partidei.

CFR Cluj - U Craiova. Oltenii atacă primul loc fără golgheter

Tehnicianul celor de la U Craiova, Victor Piţurcă este obligat să atace primul loc în Liga l, fără doi jucători extrem de importanţi. Oltenii joacă sâmbătă, de la ora 20.30, pe terenul celor de la CFR Cluj, într-o partidă din etapa a Xlll-a a Ligii l. Meciul este transmis pe Telekom Sport 1.

Dacă situaţia lui Nicuşor Bancu situaţia era una clară - suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene - o nouă problemă îi dă mari bătăi de cap fostului selecţionerului. Golgeterul bosniac Elvir Koljic s-a accidentat din nou şi nu va putea evolua în partida contra celor de la CFR Cluj.

Din păcate, am pierdut un jucător pentru acest meci, Koljic, care a făcut o uşoară întindere şi va lipsi de la acest meci

Atacantul revenise de o bucată de timp în angrenjaul echipei, după o accidentare extrem de gravă, chiar reuşise să marcheze împotriva Viitorului şi părea că totul îşi va reveni la normal. Nu a fost să fie. O nouă accidentare îi dă planurile peste cap lui Victor Piţurcă, cel care trebuie să se bazeze în atac pe tinerii Andrei Ivan, Luis Niţu, Jovan Markovic şi Raoul Baicu sau portughezul Carlos Fortes.

Bosniacul Goran Zakaric şi sârbul Uros Cosic fac parte din lotul echipei craiovene, se antrenează cot la cot cu colegii lor şi au şansa să apară în lot la partida cu CFR Cluj.

CFR Cluj - U Craiova: Dan Petrescu vs. Victor Piţurcă

"Craiova e mult mai puternică datorită jucătorilor pe care i-a adus. Şi de când a venit Piţurcă i-a adus pe Măţel, Ivan, Kosic, încă un jucător pe care nu l-am văzut în campionatul românesc, de la Partizan Belgrad.

Parcă sezonul trecut nu au fost aşa de puternici, mai ales că l-au pierdut pe Koljic cu accidentarea gravă.

E clar că şi experienţa lui Piţurcă va fi importantă şi sunt convins că va fi un meci exact cum au fost toate cu Craiova, un meci pe muchie de cuţit, ori victorie la un gol, ori un rezultat de egalitate pentru că aşa au fost toate meciurile cu ei. 

Am fost colegi de echipă, Piţi a fost şi antrenorul meu, şi colegul meu, cred că e prima oară, nu ştiu dacă ne-am mai întâlnit înainte ca şi adversari, nu cred, dar până la urmă ştiu că asta e pentru fani şi pentru public. Pe mine mă interesează jucătorii, nu cine e pe bancă, antrenorii sunt mai puţin importanţi", a declarat Dan Petrescu, înaintea partidei.

Nu rataţi CFR Cluj - U Craiova, sâmbătă, de la 20:30, în direct la Telekom Sport 1 şi live video pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: cfr 

viewscnt
Articole similare