Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Început excelent pentru Manchester City. ”Cetăţenii” câştigă lejer pe terenul lui Arsenal. Ce gol a dat Silva

VIDEO | Început excelent pentru Manchester City. ”Cetăţenii” câştigă lejer pe terenul lui Arsenal. Ce gol a dat Silva

Premier League

Comentarii

Manchester City a învins-o fără probleme pe Arsenal, scor 2-0, şi a început perfect noul sezon. Sterling şi Bernardo Silva au marcat pentru trupa antrenată de Pep Guardiola. La primul meci al lui Emery, Arsenal a arătat la fel de prost ca în mandatul de final al lui Wenger.

Sterling a deschis scorul pentru ”cetăţeni” încă din minutul 14, asta după ce mai ratase două ocazii imense înainte. Până la pauză nu s-a mai modificat tabela, în ciuda unor ocazii mari pe care oaspeţii le-au avut.

În partea secundă tot Arsenal a fost mai periculoasă. Mai întâi Aguero scapă singur cu Cech şi ratează, pentru ca Bernardo Silva să facă 2-0 în minutul 64, cu o execuţie minunată.

”Tunarii” puteau reintra în joc la ratarea lui Lacazette, dar prestaţia londonezilor a fost una extrem de modestă în derby-ul de azi.

VIDEO | ARSENAL - MAN. CITY 0-2 (Sterling 14, Silva 64)

ECHIPE PROBABILE:

ARSENAL: Cech - Bellerin, Sokratis, Mustafi, Maitland-Niles - Guendouzi, Xhaka - Mkhitaryan, Ramsey, Ozil - Aubameyang

MAN. CITY: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - Silva, Fernandinho, Gundogan - Sterling, Aguero, Mahrez

Min. 64: GOOOL CITY! Mendy întoarce perfect, iar Bernardo Silva îl învinge pe Cech cu un şut senzaţional.

Min. 54: Şansă mare de gol pentru Arsenal! Şutul lui Lacazette trece puţin pe lângă poarta lui Ederson.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+4: Pauză pe Emirates.

Min. 35: O primă repriză slabă făcută de Arsenal. ”Tunarii” au fost dominaţi clar de City.

Min. 28: O nouă ocazie mare pentru ”cetăţeni”. Cech scoate în două rânduri, în faţa lui Mahrez şi Laporte.

Min. 14: GOOOL CITY! Sterling a deschis scorul cu un şut de la marginea careului.

Min. 9: ŞANSĂ URIAŞĂ PENTRU CITY! Sterling e blocat incredibil de Cech.

Min. 8: Prima fază periculoas. Cech scoate şutul centrare expediat de Walker.

Min. 1: A început meciul.

Prima etapă din Premier League ne oferă şi primul derby al sezonului. Arsenal şi Manchester City se vor duela duminică în ceea ce va însemna şi debutul lui Unai Emery pe banca tehnică a "tunarilor".

Arsenal speră să debuteze cu dreptul în noul an, dar nici că se putea un debut mai complicat pentru Emery, cel care a preluat frâiele clubului de la legendarul Arsene Wenger. Campioana nu are cum să fie un adversar confortabil pentru "tunari" chiar dacă noul Arsenal debutează în noul sezon pe teren propriu, în faţa entuziaştilor săi fani.

City îşi apără în noul sezon trofeul şi o face începând de duminică, când vizitează Emirates Stadium. "Experienţa mea de la Bayern Munchen şi FC Barcelona îmi spune că mereu trebuie să vrei mai mult de la fiecare an. În orice competiţie jucăm, trebuie să încercăm să o câştigăm, acesta este drumul!" a avertizat Josep Guardiola.

Meciul de duminică marchează un nou început de eră pentru Arsenal, care după 22 de ani are un alt antrenor pe banca tehnică. Emery nu are probleme importante de lot, dar speră să-l poată recupera până la ora meciului pe Aaron Ramsey. Kolasinac şi Koscielny nu vor evolua în mod sigur, dar Unai va putea conta pe noile achiziţii, Bernd Leno, Stephan Lichtsteiner, Sokratis Papastathopoulos, Lucas Torreira sau Mattei Guendouzi.

 

 

Dincolo, Raheem Sterling şi Kevin de Bruyne au primit confirmarea că pot intra în programul echipei, iar Pep Guardiola a anunţat că ei sunt disponibili pentru a intra în lotul pentru acest meci derby, în ciuda faptului că s-au întors de aproximativ o săptămâna din vacanţa prelungită de după turneul final din Rusia.

  • LIVE VIDEO | Arsenal - Manchester City duminică, de la ora 18:00, în direct pe Telekom Sport 2

S-ar putea ca Guardiola să nu fie nevoit să apeleze la ei, după ce portughezul Bernando Silva a impresionant în pregătiri şi ar urma să primească un tricou de titular în prima rundă, anunţă Sky Sports. Danilo şi David Silva vor fi indisponibili însă pentru acest joc.

Pentru prima dată din sezonul 1970-1971, Arsenal joacă în prima etapă contra echipei campioane din sezonul precedent. City este neînvinsă însă în ultimele sezoane în care a debutat în Premir League, reuşind să câştige nu mai puţin de 8 dintre aceste mecuri. Pe Emirates, Arsenal a câştigat în faţa lui City o singură dată din ultimele şase partide din campionat. Ultima victorie datează din decembrie 2015.

Formaţii probabile:

Arsenal (4-2-3-1): Leno - Bellerin, Mustafi, Sokratis, Maitland Niles - Torreira, Ramsey - Mkhitaryan, Ozil, Lacazette - Aubameyang 

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Stones, Laporte, Mendy - De Bruyne, Fernandinho, Bernando Silva - Sane, Aguero, Mahrez

Afla mai multe despre: manchester cityarsenalunai emerypep guardiolapremier league 

viewscnt
Articole similare