Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dinamo - FCSB 2-1. Petarde, goluri superbe, accidentări şi eliminări. Derby cu de toate pe Arena Naţională. Dinamo merge cu capul sus în play out

Dinamo - FCSB 2-1. Petarde, goluri superbe, accidentări şi eliminări. Derby cu de toate pe Arena Naţională. Dinamo merge cu capul sus în play out

Dinamo București

Comentarii

Dinamo - FCSB, derby-ul României, s-a încheiat cu victoria "câinilor". Pentru gazde au marcat Andrei Sin şi Valentin Lazăr, în timp ce pentru FCSB a punctat Florin Tănase, din penalty.

Dinamo s-a impus în ultimul derby al acestui sezon, un derby cu mulţi nervi, atât pe teren, cât şi în tribune. Meciul a început cu FCSB în atac. Coman a scăpat singur cu Piscitelli, dar a şutat deplorabil. Câinii au deschis scorul prin Andrei Sin. Fundaşul nu mai jucase din luna august a anului trecut, dar lipsa minutelor nu l-a împiedicat să înscrie superb din lovitură liberă. Iulian Cristea le-a uşurat munca alb-roşilor. L-a făcut knock out pe Perovic şi a fost eliminat. Totuşi, roş-albaştrii au restabilit egalitatea în al nouălea minut de prelungiri. Planic a obţinut o lovitură de la 11 metri, executată impecabil de Tănase.

În al doilea act, pe teren a existat doar Dinamo. Lazăr s-a întors cu gol şi a înscris din nou contra lui FCSB, la fel cum o făcuse şi în 2016, la ultimul său derby. Sorescu a fost şi el foarte aproape să înscrie, dar Bălgrădean şi Soiledis s-au opus, iar Dinamo - FCSB s-a încheiat 2-1.


VIDEO | Dinamo - FCSB 2-1 (Sin 37, Lazăr 62 / Tănase 45+9)

Echipele de start:

  • Dinamo: Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin - Mrzljak, I. Filip - R. Moldoveanu, Fabbrini, Sorescu - Perovic
    Rezerve: Straton, Kilyen, Răuţă, Mihaiu, V. Lazăr, D. Popa, Ahmed
  • FCSB: Bălgrădean - Creţu, I. Cristea, Planic, Soiledis - Olaru, L. Filip, Fl. Tănase - Moruţan, Man, Fl. Coman
    Rezerve: A. Vlad, Nedelcu, Gnohere, Momcilovic, Vînă, Oaidă, Ad. Popa

Final de meci. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin patru minute. 

Min. 87: Ocazie Dinamo! Fabbrini a făcut o scurtă "bicicletă" în careu, a şutat plasat, dar Bălgrădean a prins în doi timpi. 

Min. 86: Schimbare la Dinamo! A ieşit marcatorul primului gol, Andrei Sin, a intrat Răuţă. 

Min. 80: Adi Popa şutează cu latul din afara careului. Piscitelli a prins fără probleme. 

UPDATE | Partida a fost reluată, după ce arbitrul o oprise din cauza obiectelor aruncate pe teren. 

Min. 63: Meciul a fost oprit pentru 10 minute. 

Min. 62: GOOOOOOL Dinamo! Sorescu scapă singur în flancul stâng, centrează în mijlocul careului, iar Valentin Lazăr, abia intrat pe teren, a trimis în plasa porţii.

 

Min. 58: Prima schimbare la Dinamo. A ieşit Robert Moldoveanu şi a intrat Vali Lazăr. 

La derby-ul României asistă 27.668 de suporteri. 

VIDEO: Momentele de la accidentarea lui Perovic, după ce ambulanţele au intrat pe teren. 

Două schimbări la pauză la FCSB. Au ieşit Olaru şi Moruţan, au intrat Oaidă şi Adi Popa. 

Min. 45+9: GOOOOOL FCSB! Florin Tănase a transformat lovitura de pedeapsă şi jucătorii lui FCSB s-au bucurat alături de Peluza Nord. 

Min. 45+8: Penalty FCSB! Ioan Filip l-a faultat pe Bogdan Planic şi a primit cartonaşul galben. 

Min. 45+3: Perovic a ieşit de pe teren. A fost imobilizat pe targă şi băgat în ambulanţă. În locul lui intră Iliuţă Popa. Iulian Cristea a fost eliminat după ce a văzut situaţia în care se află Perovic, plin de sânge pe faţă. 

Min. 45: Momente de panică pe Arena Naţională! Iulian Cristea l-a lovit pe Perovic cu piciorul în zona gâtului, iar jucătorul a căzut inert pe gazon. Ambele ambulanţe au intrat pe teren. Jucătorii sunt cu mâinile în cap, Cristea a primit doar galben. 

Min. 37: GOOOOOOL DINAMO! Sin înscrie un gol absolut superb din lovitură liberă. Execuţie magnifică a fundaşului stânga. 

Min. 23: Momente de pauză pe Arena Naţională! Florinel Coman nu putut să execute o lovitură de colţ din cauza suporterilor care au aruncat cu obiecte din tribună. 

Min. 20: A venit şi răspunsul lui Dinamo! Mrzjlak a şutat din interiorul careului, fără să îi pună probleme lui Bălgrădean. 

Min. 16: Ocazie uriaşă FCSB! Coman a făcut o preluare excelentă, a scăpat spre poarta lui Piscitelli şi a şutat slab, pe lângă poartă. 

Min. 14: Creţu îşi face curaj şi şutează, însă Pisctielli reţine fără probleme. 

Min. 6: De la staţiile de amplificare de pe stadion s-a lansat un mesaj pentru suporteri să nu arunce cu materiale pirotehnice pe teren. 

Atmosferă de meci mare pe Arena Naţională. Petardele şi galeria lui Dinamo domină fondul sonor. 

A început meciul. 


Derby de România se pregăteşte de episodul 176 din istorie. Dinamo - FCSB se joacă duminică, de la ora 20:00, pe Arena Naţională, şi va putea fi urmărit LIVE VIDEO pe Telekom Sport 1 şi pe telekomsport.ro. Orgoliul şi ambiţia sunt două caracteristici care dau peste cap calculele hârtiei şi fac special un derby între cele două mari rivale care au împărţit Bucureştiul.

UPDATE Ambele echipe au ajuns la stadion. 

Dinamo - FCSB | Vicecampioana, fără victorie în 2020

Înaintea partidei cu Dinamo, FCSB n-a reuşit să câştige niciun meci în 2020, ceea ce face şi mai special momentul pentru elevii lui Bogdan Vintilă (47 de ani), care au nevoie neapărată de succces pentru a ţine aproape de liderul CFR Cluj înainte de intrarea în play-off. FCSB a pierdut cu CFR-ul în primul meci din noul an, 0-1 în Gruia, şi a remizat surprinzător cu Academica Clinceni, 0-0 pe Arena Naţională. Un Dinamo - FCSB e ocazia perfectă de împăcare cu fanii şi de a uita rezultatele slabe din 2020. FCSB e pe locul trei în clasamentul Ligii 1, cu 43 de puncte.

Dinamo - FCSB | "Câinii", deja în play-out

De partea cealaltă, trupa din Ştefan cel Mare stă rău înainte de Derby de România, Dinamo - FCSB. "Câinii" au câştigat cu Astra (2-0), revelaţia finalului de 2019 în Liga 1, dar s-au împotmolit inexplicabil în partida cu FC Voluntari (1-2), după ce au condus cu 1-0. Înfrângerea le-a pecetluit soarta de a juca pentru al treilea an consecutiv în play-out-ul Ligii 1, o contraperformanţă istorică pentru Dinamo. "Roş-albii" sunt pe locul nouă în clasamentul din Liga 1, cu două etape înainte de play-off şi play-out.

Dinamo - FCSB | O parte din Peluza Nord, din nou lângă FCSB

Deby-ul cu Dinamo de duminică va fi unul special pentru fotbaliştii roş-albaştrilor. Pentru prima dată după scandalul CSA - FCSB, aceştia vor avea în spate o parte din suporterii de la Peluza Nord. Ultraşii au anunţat că revin la derby-ul cu Dinamo şi că pregătesc o scenografie specială. Grupurile Skins Berceni şi Insurgenţii revin lângă echipa lui Gigi Becali şi se alătură celorlalţi fani prezenţi deja.

Dinamo - FCSB | Vicecampioana cu golgheterul Coman, "câinii" fără căpitanul Nistor

Înaintea derby-ului, FCSB stă mai bine şi la capitolul marcatori. Florinel Coman (21 de ani), omul pe care Gigi Becali (61 de ani) speră să scoată bani mulţi în viitor, e golgheterul campionatului cu 11 reuşite şi e cel mai important fotbalist al roş-albaştrilor în acest moment. De partea cealaltă, Deian Sorescu şi Slavko Perovic sunt golgheterii lui Dinamo, ambii cu câte şase reuşite. În plus, în pauza competiţională, Dinamo a rămas şi fără căpitanul Dan Nistor (30 de ani), care a fost vândut la U Craiova.

Echipele probabile:

  • Dinamo: Piscitelli - Kostrna, Puljic, M. Popescu, Grigore - Răuţă, Mrzljak - Sorescu, Fabbrini, Moldoveanu - Perovic
  • FCSB: Bălgrădean - Creţu, Planic, Cristea, Soiledis - Olaru, Filip, Moruţan - Tănase - Man, Coman

Afla mai multe despre: dinamo fcsbdinamo fcsb live videoderby de romania 

viewscnt
Articole similare