Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Dinamo o învinge pe Gaz Metan cu 2-0, mai clar decât o arată scorul, şi urcă pe loc de play-off. "Câinii" au avut 11 şuturi pe poarta lui Pleşca

VIDEO | Dinamo o învinge pe Gaz Metan cu 2-0, mai clar decât o arată scorul, şi urcă pe loc de play-off. "Câinii" au avut 11 şuturi pe poarta lui Pleşca

Fotbal

Comentarii

În această seară, Dinamo a învins-o pe Gaz Metan Mediaş, pe stadionul "Ştefan cel Mare", scor 2-0 (1-0), într-o partidă contând pentru etapa a Xlll-a a Ligii l de fotbal. Golurile au fost marcate de Filip Mrzljak - min. 21 şi Deian Sorescu - min. 73.

VIDEO | Dinamo - Gaz Metan Mediaş 1-0 (Mrzljak - min. 21, Sorescu - min. 73)

"Câinii roşii" au făcut împotriva celor de la Gaz Metan cel mai bun meci din acest sezon şi au obţinut cele 3 puncte mai simplu decât o arată scorul. Jucătorii antrenaţi de cehul Dusan Uhrin Jr. s-au întrecut în ratări monumentale. Eroul primei reprize a fost portarul oaspeţilor, Răzvan Pleşca, care s-a opus în mai multe rânduri atacanţilor adverşi. Singurul care l-a învins a fost Filip Mrzljak, în minutul 21.

Repriza secundă a fost trasă la indigo, cu dinamoviştii conducând ostilităţile. Din nou, portarul Răzvan Pleşca a fost la post şi a limitat diferenţa de scor. Emoţiile au fost risipite de omul meciului, Deian Sorescu, în minutul 73, cel care ratase cel puţin 3 ocazii mari până în acel moment. Dinamo a încheiat partida cu 11 şuturi plasate pe poartă, comparativ cu cele 2 trimise de oaspeţi.

În urma acestui succes, Dinamo a urcat pe locul 6, cu 17 puncte, loc de play-off, chiar dacă are un meci în plus faţă de contracandidatele sale, FCSB, Chindia, OSK Sepsi, Astra şi FC Botoşani. 


S-a încheiat partida din "Ştefan cel Mare".

Min. 76: Încă un şut pe poartă pentru Dinamo! Dan Nistor nu reuşeşte să-l învingă pe Pleşca, din 16 metri lateral dreapta.

Min. 73: GOOOLLL DINAMOOOO!!! Dan Nistor trimite o pasă filtrantă către Perovic, sârbul alunecă norocos, mingea ajunge la Sorescu, care îl execută pe Pleşca şi se revanşează după numeroasele ocazii ratate până în acest moment.

Min. 70: Dinamoviştii se întreg în ratări! Sorescu îl găseşte singur, în marginea careului, pe Robert Moldoveanu, însă acesta trimite mult peste poartă.

Min. 69: ÎNCĂ O OCAZIE pentru Dinamo! Dan Nistor rămâne singur la marginea careului de 16 metri şi trimite un şut spre vinclul porţii lui Pleşca. Din fericire pentru oaspeţi, mingea trece pe lângă poartă.

Min. 66: Fază de atac construită frumos de Dinamo! Dan Nistor prinde un şut de la 25 de metri, însă Pleşca reţine.

Min. 58: Ocazie şi pentru Gaz Metan! Dumtiru Cardoso prinde un şut năprasnic, mingea ia efect, iar Piscitelli respinge cu greutate în bară.

Min. 48: Incredibilă ocazie pentru Dinamo! Dan Nistor îşi culcă un adversar, trage spre poarta goală, dar acolo apare providenţial şi respinge de pe linie M.Constantin.

Min. 47: Ocazie pentru Dinamo! Şutul lui Deian Sorescu la colţul lung este respins cu greutate de Pleşca

A început REPRIZA SECUNDĂ.

PAUZĂ în "Ştefan cel Mare".

Min. 42: Gol anulat pentru offside, la Dinamo! Mrzljak marchează, însă centralul fluieră eronat.

Min. 39: Din nou, ocazie mare de gol pentru Dinamo! Daniel Popa a rămas singur cu Pleşca, însă nici acesta nu a reuşit să-l învingă pe experimentatul portar.

Min. 36: Încă o şansă mare pentru Dinamo! Oaspeţii ies greşit la offside, Sorescu rămâne singur cu portarul Pleşca, însă nu reuşeşte să marcheze.

Min. 30: Ocazie mare de gol pentru Dinamo! "Câini" au plecat pe contraatac, centrarea lui Moura a fost reluată cu capul pe poartă, foarte bine, de Sorescu. Portarul Pleşca a avut un reflex excelent.

Min. 21: GOOOLLL DINAMOOO!!! Mrzljak plasează un şut cu latul din careul mare, cu care îl învine pe Pleşca.

Min. 6: Gafa lui Ante Puljic era să-i coste pe dinamovişti. Pasa moale spre portar a fost interceptată de Dumitru Cardoso, care a reluat peste poartă. 

Min. 1: A început partida din "Ştefan cel Mare".

 

Echipele de start:

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, M.Popescu, Puljic, Moura - Filip, Mrzljak - Moldoveanu, Nistor, Sorescu - D.Popa.
Rezerve: Straton, Klimavicius, Grigore, Rauţă, Bru, Perovic, Brito
Antrenor: Dusan Uhrin Jr.

Gaz Metan: Pleşca - Romeo, R.Popa, M.Constantin, Velisar - Droppa, N.Roşu - Pleşca, Olaru, Dumitru Cardozo - S. Buş.
Rezerve: Batista, Ely Fernandes, Trif, Diakota, Draghici, Sanoh, Chamed.
Antrenor: Edi Iordănescu.


Clasamentul Ligii l ilustrează faptul că Dinamo este formaţia care are nevoie mai mare de puncte, deci presiunea va fi pe umerii lor. Aflată pe locul 11, cu 14 puncte, gruparea din "Ştefan cel Mare" trebuie să înceapă să lege victoriile dacă vor să-şi asigure prezenţa în play-off. În acest moment, sunt doar la 2 puncte în spatele celor de la FC Botoşani, însă între cele două combatante mai stau la pândă alte patru formaţii: FCSB, Chindia Târgovişte, OSK Sepsi şi Astra Giurgiu.

Pentru meciul cu Gaz Metan Mediaş, antrenorul "câinilor", Dusan Uhrin Jr., nu se vor putea baza pe Mihai Neicuţescu, cel care trebuie să se opereze de menisc, dar nici pe italianul Diego Fabbrini nerefăcut după accidentarea din partida cu Astra. Ca aspecte pozitive, dinamoviştii se pot bucura de faptul că Nistor şi Klimavicius s-au întors sănătoşi de la loturile naţionale.

De asemenea, Daniel Popa şi Mattia Montini pot apărea în "primul 18", chiar dacă au avut probleme medicale în ultima perioadă. Problema lui Dinamo pare să vină din flancul stâng al apărării, acolo unde Andrei Sin este accidentat, iar Laurenţiu Corbu, soluţia de avarie, este suspendat.

"Trebuie să luptăm pentru cele trei puncte, jucăm pe teren propriu. Va fi greu, Gaz Metan are jucători buni în atac. Noi am făcut un meci bun contra celor de la FCSB. Vom vedea. Pentru noi, fiecare meci este important. Jucăm pe teren propriu şi este foarte important să luăm cele trei puncte", a declarat Dusan Uhrin Jr., înaintea începerii partidei.

LIVE VIDEO | Dinamo - Gaz Metan Mediaş, la 20:30, în direct la Telekom Sport 1

De partea cealaltă, formaţia antrenată de Edi Iordănescu stă mult mai bine în clasament. Este pe locul 4, cu 21 de puncte, însă are doar o singură victorie în ultimele 4 runde. Obiectivul formaţiei nu este titlul, însă odată ajunsă sus, formaţia din Mediaş îşi va vinde scump pielea indiferent de adversar.

Istoria partidelor directe ne arată că Gaz Metan nu a câştigat niciodată pe terenul celor de la Dinamo, în cele 14 meciuri directe: 11 victorii Dinamo şi 3 rezultate de egalitate. În ultimul duel dintre cele două formaţii, Dinamo s-a impus cu 2-0, după dubla lui Montini.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare