Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Dinamo - Hermannstadt 2-0. "Dubla" lui Anton îi salvează pe "câini" de retrogradarea directă

VIDEO | Dinamo - Hermannstadt 2-0. "Dubla" lui Anton îi salvează pe "câini" de retrogradarea directă

Superliga

Comentarii

Dinamo a învins-o, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), pe FC Hermannstadt, într-un meci din etapa a şaptea a play-out-ului Ligii I. Pentru dinamovişti a fost a patra victorie consecutivă.

Dinamo a câştigat meciul cu Hermannstadt şi a scăpat, matematic, de retrogradarea directă. Mihaiu a obţinut un penalty pentru Dinamo, iar Anton a transformat şi şi-a dus echipa în avantaj, în minutul 34. La aceeaşi fază, Stoica a fost eliminat.

Chiar şi în inferioritate, Hermannstadt a trecut pe lângă golul egalizator în repriza secundă, prin Addae. Tot Dinamo a fost însă mai periculoasă. Bejan a fost aproape de a dubla avantajul pe tabelă, însă golul de 2-0 a fost marcat de acelaşi Anton, tot din penalty.

A fost pentru prima dată după doi ani când Dinamo a obţinut patru victorii consecutive în campionat. Sibienii au rămas penultimii în clasament. 

Clasamentul play-out-ului:

1. Chindia Târgovişte - 34 de puncte
2. FC Argeş - 31
3. Gaz Metan Mediaş – 29
4. UTA - 28
5. Dinamo – 27
6. Astra Giurgiu - 24
7. FC Viitorul – 23 (baraj)
8. FC Voluntari - 23 (baraj)

9. FC Hermannstadt – 20 (retrogradare)
10. Poli Iaşi – 17 (retrogradare)


Dinamo - FC Hermannstadt 2-0
A marcat: Anton '34 (penalty), '90+3 (penalty)

Echipele de start:

  • Dinamo: Eşanu - Bejan, Pulic, Albentosa - Sorescu, Gol, Achim, Anton, Filip - Nemec, Mihaiu
  • Rezerve: Kongshavn, Grigore, Radu, Fabbrini, Nepomuceno, Bani, Creţu, Morsay, Blejdea
  • Hermannstadt: Cristiano - Scarlatache, Viera, Stoica, Opruţ - Vodă, Addae, Pires, Petrescu - Aosman - Aralica
  • Rezerve: Pop, Iordache, Măţel, Dâlbea, Alhassan, Sebaihi, Lastras, Sîntean, Yazalde

Min. 90+3 - GOOOOOL Dinamo! Anton marchează din nou din penalty

Min. 34 - GOOOOOL Dinamo! Anton deschide scorul dintr-un penalty obţinut de Mihaiu, fază în urma căreia Stoica a fost eliminat de la Hermannstadt

Min. 1 - Început perfect pentru Hermannstadt. Aralica ratează o ocazie uriaşă pentru sibieni

Min. 1 - A început partida.


Dinamo a legat trei victorii consecutive şi a urcat pe locul 11. După ce a câştigat meciurile cu Viitorul, FC Voluntari şi Poli Iaşi, formaţia lui Uhrin a ajuns la borna 24 de puncte. Astfel ”câinii„ au cu patru puncte mai multe decât FC Hermannstadt, echipa de pe locul 15 în acest moment, cu 20 de puncte.

  • LIVE VIDEO Dinamo - Hermannstadt de la ora 21:15, la Telekom Sport 1

Prestaţia bună a dinamoviştilor din ultimele meciuri a fost remarcată şi de expertul Telekom Sport, Cornel Dinu: ”A reuşit antrenând un sistem de blocaj defensiv foarte realist. Adică trei apărători centrali, trei mijlocaşi al căror aport este mai mult defensiv. Doi jucători în benzi, dintre care Sorescu este mai mult jucător ofensiv, iar Filip ceva mai defensiv şi cu unul sau doi atacanţi. Şi-a dat seama de piesele de care dispune şi dă dovadă de inspiraţie. Ştie că dacă nu poate să atace, măcar se închide. Face un bloc compact în faţa careului şi încearcă să recupereze rapid. O judecată practică, realistă şi care în condiţiile campionatului nostru şi ale lui Dinamo, dă roade” a spus Dinu, pentru Telekom Sport.

Dinamo a câştigat ultima dată contra sibienilor pe teren propriu, în august 2019. A fost un succes categoric atunci (3-0), dar următoarele două partide s-au încheiat fără victorie pentru ”câini”. În ianuarie, Dinamo a reuşit din nou să câştige, de această dată pe terenul lui Hermannstadt, scor 2-0.

  • LIVE VIDEO Dinamo - Hermannstadt de la ora 21:15, la Telekom Sport 1

Hermannstadt nu a câştigat niciodată pe terenul lui Dinamo, singura victorie din meciurile directe având loc în decembrie 2019. Patru victorii au ”câinii” contra lui Hermannstadt şi alte trei remize. Formaţia lui Eugen Beza are două victorii în ultimele cinci meciuri disputate în campionat, pierzând însă partidele cu Astra şi Gaz Metan.

Partida dintre Dinamo şi FC Hermannstadt se joacă de la ora 21:15 şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport 1.

Afla mai multe despre: dinamohermannstadt 

viewscnt
Articole similare