Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie în final! Dunărea Călăraşi - FC Viitorul 0-1 şi fosta campioană ajunge pe podium

VIDEO | Victorie în final! Dunărea Călăraşi - FC Viitorul 0-1 şi fosta campioană ajunge pe podium

Superliga

Comentarii

Viitorul a început cu un succes returului sezonului regulat. La al doilea meci jucat în nocturnă la Călăraşi, Drăguş a fost decisiv cu golul său din minutul 88.

Viitorul a legat al treilea succes consecutiv în deplasare în Liga I. După ce a câştigat la Iaşi şi Botoşani, echipa lui Hagi a bătut-o şi pe Dunărea Călăraşi. A fost din nou un succes la limită pentru fosta campioană a României care a urcat pentru moment pe locul 3 al campionatului, la egalitate de puncte cu CS U Craiova.

Viitorul se răzbună şi pentru înfrângerea surprinzătoare din tur atunci când nou-promovata a reuşt să se impună cu acelaşi scor. Drăguş a semnat primul lui gol după o pauză de trei luni şi jumătate, iar acest eşec pune capăt seriei de cinci remize la rând în prima divizie pentru trupa lui Alexa, care rămâne pe locul 8 cu 16 puncte. 


FINAL | Dunărea - Viitorul 0-1

Echipele de start

Dunărea: Straton - Gligorov, Wallace, Dobrosavlevici, Şeroni - Mendy, Cucu, Pană - Carnat, Al. Munteanu, Honciu 
Rezerve: Lungu, Bourceanu, Ispas, Keyta, Ndiaye, V. Alexandru, G. Simion 

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Ţîru, Mladen, De Nooijer - Artean, Băluţă, Vînă - Hagi, Drăguş, Houri
Rezerve: Buzbuchi, Măţan, Voduţ, Luchin, A. Ciobanu, Casap, V. Achim 

Min 88 GOOOL Viitorul: Ianis Hagi oferă assistul pentru Drăguş care deschide scorul cu un şut deviat, 0-1

Min 82 Ocazie Viitorul: Ianis Hagi îşi încearcă din nou şansa din lovitură liberă. De data aceasta Straton respinge execuţia decarului constănţean de sub transversală

Min 71 Ocazie Viitorul: Artean şutează din afara careului la o palmă de bară 

Min 50 Ocazie Viitorul: Lovitură liberă bătută de Ianis Hagi care se duce puţin pe lângă poartă  

A început partea a doua. 

Pauză la Călăraşi. 

Min. 43: A doua schimbare la Dunărea, datorată unei accidentări. Iese Şeroni, intră Ispas. 

Min. 37: Ianis Hagi şutează de la mare distanţă, dintr-o lovitură liber, Straton boxează în faţă, iar apărarea gazdelor înlătură pericolul. 

Min. 34: Artean şutează de la aproximativ 20 de metri, după o eroare în apărarea Dunării, dar Straton prinde. 

Min. 33: Primul şut al lui Viitorul pe poarta lui Straton, al lui Ianis Hagi, este destul de slab şi nu pune probleme. 

Min. 30: Prima ocazie a partidei. Honciu şutează din interiorul careului, dar Cojocaru respinge în corner. 

Min. 22: Prima schimbare a meciului. Pană nu mai poate continua şi în locul lui, la Dunărea, intră Bourceanu. 

A început partida. 


Acest început de retur o prinde cum nu se putea mai bine pe formaţia antrenată de Dan Alexa. Nou-promovata a eliminat-o joi pe FCSB din "optimile" Cupei României şi chiar dacă în Liga 1 nu a mai câştigat de şase meciuri, performanţa obţinută împotriva vicecampioane poate reprezenta un plus de moral binevenit pentru a întrerupe această serie de meciuri fără victorie în campionat. 

Viitorul antrenat de Gică Hagi şi condus din teren de Ianis este pe locul 4, dar nu poate considera această poziţie una sigură pentru o eventuală calificare în play-off la sfârşitul sezonului regulat, pentru că echipa de la malul mării are doar trei puncte deasupra primei echipe din play-out. 

În tur, Dunărea a produs surpriza chiar la Ovidiu, pe terenul fostei campioane a României, după ce Honciu a marcat în primele minute ale partidei. Chiar dacă la acea vreme a părut o surpriză imensă victoria nou-promovatei, în cele 13 runde scurse până acum, Dunărea a arătat că nu a venit în Liga 1 doar pentru a face act de prezenţă şi, în special cu Dan Alexa la cârmă, are intenţii serioase. 

Ultimul meci dintre cele două formaţii a avut loc pe 13 octombrie, într-o partidă amicală, câştigată de Viitorul cu scorul de 1-0. 

"O deplasare dificilă pentru că adversarul e o surpriză mare a campionatului pentru că tot ce a făcut până acum e de aplaudat. A crescut de la meci la meci începând chiar cu meciul nostru de acasă de aici unde a reuşit o victorie importantă care cred eu că le-a dat încredere. Noi suntem într-un moment foarte bun. Vrem să speculăm acest moment şi să producem rezultate sau victorii. Dificultatea noastră va fi să găsim drumul spre poartă cât mai bine şi sperăm să facem acest lucru. Cu siguranţă că ei sunt o echipă care speculează foarte bine culoarele pe care le au printr-o organizare foarte bună în mijlocul terenului şi speculează foarte bine tot ce înseamnă atacul rapid şi momentele fixe", a declarat Gică Hagi la conferinţa de presă premergătoare meciului. 

Afla mai multe despre: fc viitorulhagidunarea calarasidan alexaliga 1 

viewscnt
Articole similare