Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Bayern Munchen este noua SUPERCAMPIOANĂ a Europei! Bavarezii au avut nevoie de 120 de minute pentru a bate Sevilla. Vezi AICI toate golurile

VIDEO | Bayern Munchen este noua SUPERCAMPIOANĂ a Europei! Bavarezii au avut nevoie de 120 de minute pentru a bate Sevilla. Vezi AICI toate golurilegalerie foto
Comentarii

Bayern Munchen a învins-o pe Sevilla, scor 2-1 şi a câştigat Supercupa Europei. Meciul a avut nevoie de prelungiri suplimentare, după ce în 90 de minute, scorul a fost 1-1.

Bayern Munchen, deţinătoarea Ligii Campionilor, a câştigat Supercupa Europei pentru a doua oară în istoria sa, după ce a învins, joi, la Budapesta, cu scorul de 2-1, după prelungiri, formaţia FC Sevilla, deţinătoarea Ligii Europa. La finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1.

Pentru Bayern Munchen au marcat Goretzka '34 şi Javi Martinez '104, iar pentru FC Sevilla a punctat Ocampos '13 (penalti).

VIDEO | Sevilla - Bayern 1-2 (Ocampos 13 / Goretzka 34, Martinez 104)

ECHIPELE DE START

  • Sevilla: Bounou - Jesus Navas, Diego Carlos, Kounde, Escudero - Jordan, Fernando, Rakitic - Suso, de Jong, Ocampos
  • Bayern: Neuer - Pavard, Heranandez, Sule, Alaba - Goretzka, Kimmich - Sane, Muller, Gnabry - Lewandowski 

Min. 104: GOL Bayern! Javi Martinez a marcat cu o lovitură bine plasată de cap. 

Final de meci. Partida intră în prelungiri. 

Min. 34: GOL Bayern! Goretzka egalează. Muller i-a centrat lui Lewandowski, care a întors mingea la Goretzka. 

Min. 13: GOL Sevilla! Ocampos a deschis scorul din penalty. 

Min. 11: Penalty Sevilla! Rakitic este faultat în careu de Alaba. 

A început meciul. 


Bayern are un mic avantaj faţă de Sevilla, care încă nu a jucat în LaLiga. Ultimul meci jucat de gruparea andaluză a fost pe 15 septembrie, o victorie la limită, 3-2, împotriva celor de la Levante. În schimb, Bayern a început cum nu se putea mai bine noul sezon din Bundesliga: O victorie cu 8-0 împotriva celor de la Schalke, meci care demonstrează că echipa lui Hansi Flick a păstrat motoarele pornite după ce a triumfat pentru a şasea oară în UEFA Champions League. 

Tot şase trofee are şi Sevilla, însă în UEFA Europa League/Cupa UEFA. Ambele echipe au câte o Supercupă a Europei câştigate. Sevilla a luat trofeul în 2007, în timp ce Bayern ceva mai recent, în 2014. 


LIVE VIDEO | Sevilla - Bayern. Cum s-au mişcat în mercato 

Doar trei transferui a făcut Sevilla în scurta pauză competiţională, cel mai important fiind cel al lui Ivan Rakitic de la Barcelona. Marcos Acuna (Sporting Lisabona) şi Oscar Rodriguez (Real Madrid) sunt celelalte achiziţii. Totodată, ibericii i-au achiziţionat definitiv pe Suso (AC Milan) şi portarul Bono, eroul din partidele cu Manchester United, din semifinale şi cu Inter, din finală. La capitolul plecări, poate fi trecut doar Ever Banega, care era la final de contract şi a semnat cu Shabab. Sergio Rico şi Kjaer au fost transferaţi definitiv la PSG, respectiv AC Milan. 

Tot trei achiziţii a făcut şi Bayern. Dacă transferul lui Alexander Nubel, de la Schalke, era cunoscut încă din primăvară, bavarezii i-au mai adus pe Tanguy Nianzou (liber de contract de la PSG) şi Leroy Sane, pentru care au plătit 45 de milioane celor de la Manchester City. Singura plecare este una foarte importantă. Thiago Alcantara a semnat săptămâna trecută cu Liverpool, "cormoranii" achitând 30 de milioane de euro. În plus, Coutinho a revenit la Barcelona, însă brazilianul nu era un titular de bază la Bayern. 

Diferenţa dintre loturi, cel puţin pe hârtie, este una uriaşă. 837,95 de milioane de euro valorează cel al lui Bayern, faţă de 351,90 de milioane de euro, cât este apreciat cel al spaniolilor. 

LIVE VIDEO | Sevilla - Bayern Munchen în meciurile directe 

Cele două echipe s-au întâlnit în sferturile de finală din UEFA Champions League, în sezonul 2017-2018. Atunci, Bayern Munchen se califica mai departe. 

Bavarezii s-au impus la Sevilla, 2-1, prin golul lui Thiago şi autogolul lui Jesus Navas, în timp ce în Germania a fost egal, 0-0. 


LIVE VIDEO | Sevilla - Bayern. ECHIPELE PROBABILE 

  • Sevilla (4-3-3): Bono - Navas, Kounde, Carlos, Acuna - Jordan, Fernando, Rakitic - Suso, de Jong, Ocampos
  • Bayern (4-2-3-1): Neuer - Pavard, Sule, Alaba, Davies - Kimmich, Goretzka - Sane, Muller, Gnabry - Lewandowski 

Meciul se va disputa pe Puskas Arena din Budapesta şi va fi oficiat la centru de englezul Anthony Taylor. 

Afla mai multe despre: supercupa europeibayernsevilla 

viewscnt
Articole similare