Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Nebunie în primul meci al sezonului din Liga 1! FC Argeş, aproape de o revenire spectaculoasă. Botoşani a plecat cu toate cele trei puncte

VIDEO | Nebunie în primul meci al sezonului din Liga 1! FC Argeş, aproape de o revenire spectaculoasă. Botoşani a plecat cu toate cele trei puncte

Superliga

Comentarii

FC Botoşani a învins-o, 3-2, pe FC Argeş, în primul meci al noului sezon din Liga 1.

VIDEO | FC Argeş - FC Botoşani 2-3 (Deac 78, Năstăsie 85 / Cîmpanu 9, Chindriş 47, Roman 73)

FC Argeş şi FC Botoşani au deschis spectaculos noul sezon din Liga I într-un meci cu cinci goluri. Moldovenii au avut nevoie de numai opt minute pentru a înscrie la Piteşti prin puştiul Câmpanu. Echipa lui Croitoru îşi putea dubla avantajul înainte de pauză, dar bara l-a salvat pe Greab la execuţia lui Dugandzic. 2-0 s-a făcut după numai două minute din repriza a doua. Chindriş a marcat la o fază suspectă de ofsaid. Moldovenii şi-au continuat ofensiva, iar Mihai Roman a dus scorul la 3-0 la mijlocul părţii a doua. FC Argeş s-a trezit în ultimul sfert de oră şi a dat o replică pe măsură. Deac a marcat din penalty primul gol al Argeşului în Liga I după 11 ani. În final, echipa lui Ionuţ Badea a mai punctat o dată. Năstăsie a înscris golul serii, dar a fost prea târziu pentru o revenire. FC Botoşani s-a impus cu 3-2 şi a devenit primul lider al noului sezon.

ECHIPELE DE START

FC Argeş: Greab - G. Matei, Leca, Turda, Muşat - Prepeliţă, Meza Colli - Mirică, Popescu, Matis - Buhăescu
Rezerve: Honciu, Năstăsie, Deac, Ndiaye, Şerban, Şerbănică, Tofan, Micle, Grecu
Antrenor: Ionuţ Badea

FC Botoşani: Pap - Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann - Rodriguez, Florescu - Ashkovski, Cîmpanu, Ofosu - Dugandzic
Rezerve: M. Roman, Hankic, Patache, Cascini, Fili, Carlone, Keyta, Hristovski, Plămadă
Antrenor: Marius Croitoru

Min. 85: GOOOOOL FC Argeş! Năstăsie şutează puternic de la distanţă şi Argeş încă speră la o revenire miraculoasă. 

Min. 78: GOOOOOL FC Argeş! Deac înscrie din penalty ceea ce probabil va fi golul de onoare pentru gazde. 

Min. 77: Penalty FC Argeş. Nou-promovata obţine lovitura de pedeapsă după un fault făcut de Rodriguez la Ndiaye. 

Min. 73: GOOOOL Botoşani! Mihai Român ciupeşte mingea şi o trimite în poartă. 

Min. 47: GOOOOL Botoşani! Chindriş deviază cu talpa o lovitură liberă executată de Jonathan Rodriguez. 

Min. 9: GOOOOL FC Botoşani! Cîmpanu a marcat după ce doi fundaşi de la FC Argeş s-au lovit unul de altul. 

A început meciul. 


Meciul de deschidere al Ligii 1 va avea loc pe Stadionul ”Nicolae Dobrin” din Piteşti fără spectatori din cauza pandemiei provocate de virusul asiatic COVID-19.

Se vor întâlni astfel nou-promovata FC Argeş şi revelaţia campionatului trecut, FC Botoşani. Moldovenii au reuşit cea mai bună clasare din istoria clubului, terminând sezonul 2019/2020 pe locul al patrulea, ceea ce a condus la calificarea acestora în turul I preliminar al Europa League. Elevii lui Marius Croitoru o vor întâlni pe Ordabasy din Kazakhstan în a doua competiţie ca importanţă la nivel european.

De cealaltă parte, FC Argeş s-a calificat în Liga 1 direct datorită jocului rezultatelor. Înfrângerea formaţiei CS Mioveni în faţa Petrolului, cu 2-1, a făcut ca egalul piţeştenilor în faţa UTA-ei Arad să fie suficient pentru a promova direct în primul eşalon fotbalistic din România. FC Botoşani porneşte ca principală favorită, însă nu trebuie neglijat faptul FC Argeş are în componenţă jucători cu experienţă în Liga 1 precum Andrei Prepeliţă, Nicolae Muşat, Ionuţ Năstăsie şi Vasile Buhăescu.

LIVE VIDEO | Liga 1 revine la Telekom Sport! FC Argeş şi FC Botoşani deschid noul sezon, vineri, de la 18:15

Liga 1 revine cu 16 echipe într-un format inedit. Va fi păstrat sistemul de tip play-off şi play-out, doar că de data aceasta lucrurile vor arăta un pic diferit. În play-out vor evolua 10 echipe, faţă de 8 din sezonul trecut, iar acestea vor juca doar un singur meci între ele. Aşadar, la finalul grupei pentru evitarea retrogradării, fiecare formaţie va juca în total 9 meciuri pe lângă cele disputate în sezonul regulat. Ocupantele locului 7 şi 8 se vor duela într-un singur meci de baraj, iar câştigătoarea dintre ele va mai disputa o partidă cu ultima echipă care s-a clasat pe un loc de cupă europeană pentru a stabili cine reprezintă România la nivel continental intercluburi.

Exceptând diferenţa jocului de baraj, sistemul play-off rămâne acelaşi ca în sezonul trecut. După disputarea a 30 de meciuri în sezonul regulat, fiecare dintre cele 6 echipe calificate în play-off va mai juca încă 10 partide, dintre care 5 acasă şi alte 5 în deplasare. Sistemul de retrogradare va fi, de asemenea, unul diferit. Vor pica în Liga a 2-a echipele de pe locurile 9 şi 10 din play-out, iar cele de pe poziţiile 7 şi 8 vor disputa meciuri de baraj, tur-retur, pentru rămânerea în Liga 1 cu ocupantele locului 3 şi 4 din al doilea eşalon al fotbalului românesc.

Echipe probabile:

Argeş (4-2-3-1): Ducan – Tofan, Deslandes, M. Leca, Muşat – Prepeliţă, I. Şerban – Matiş, I. Năstăsie, N. Popescu – Buhăescu.

Antrenor: Ionuţ Badea

Botoşani (4-2-3-1): Pap – Haruţ, Plămadă (B. Toure), Seroni, Tigănaşu – J. Rodriguez, Papa – Askovski, Florescu, Ofosu (Keita) – Dugandzic.

Antrenor: Marius Croitoru
 

Afla mai multe despre: fc argeşfc botoşaniliga 1 

viewscnt
Articole similare