Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Sevilla a câştigat pentru a 6-a oară UEFA Europa League! Meci nebun la Koln, autogolul lui Lukaku a decis câştigătoarea

VIDEO | Sevilla a câştigat pentru a 6-a oară UEFA Europa League! Meci nebun la Koln, autogolul lui Lukaku a decis câştigătoarea

UEFA Europa League

Comentarii

Sevilla a învins-o pe Inter, scor 3-2 şi a câştigat, din nou, trofeul UEFA Europa League.

VIDEO | Sevilla - Inter 3-2 (de Jong 12, 34, Lukaku 74 AG / Lukaku 5, Godin 36)

Sevilla este din nou regina Europa League, pentru a şasea oară în istorie - record absolut. Andaluzii au început însă foarte slab finala cu Inter. Lukaku a câştigat duelul cu Diego Carlos, iar brazilianul a făcut penalty, pentru a treia oară în acest sezon. Tot Lukaku a executat şi a deschis scorul. Belgianul a marcat golul cu numărul 34 din această stagiune şi l-a egalat pe Ronaldo. Brazilianul era cel mai prolific marcator al nerazzurrilor la sezonul de debut. Italienii nu s-au bucurat prea mult de avantaj, pentru că Luuk de Jong şi-a început recitalul. Maestrul loviturilor de cap l-a învins de două ori pe Handanovic. Olandezul a devenit primul jucător din istorie care înscrie în finala Europa League cu două lovituri de cap. 

ECHIPELE DE START

Echipele probabile:

  • Sevilla: Bounou - Jesus Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Jordan, Fernando, Banega - Ocampos, de Jong, Suso
  • Inter: Handanovic - Godin, de Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young - Lukaku, Martinez

Min. 90: Meciul va fi prelungit cu cel puţin şase minute. 

Min. 82: Ocazie Inter! Alexis Sanchez a fost la un pas să trimită mingea în poartă, însă Kounde a intervenit de pe linia porţii. 

Min. 74: GOOOOOOL Sevilla! Diego Carlos a făcut o "foarfecă", iar mingea a fost deviată în propria poartă de Lukaku. 

Min. 65: Ocazie Inter! Lukaku a scăpat singur spre poartă, dar Bounou a fost din nou salvator. 

Min. 36: GOOOOL Inter! Italienii dau rapid replica. Godin înscrie tot cu capul. 

Min. 34: GOOOOL Sevilla! Luuk de Jong înscrie cu o lovitură superbă de cap. 

Min. 17: Inter a cerut penalty pentru un posibil henţ, însă mingea a lovit un jucător în coapsă. 

Min. 12: GOOOOL Sevilla! Jesus Navas îi mingea pe tavă lui Luuk de Jong, care egalează pentru andaluzi. 

Min. 5: GOOOOL Inter! Bounou ghiceşte colţul, însă Lukaku a bătut în forţă. 

Min. 3: Penalty pentru Inter! Lukaku l-a întrecut prin viteză şi forţă pe Diego Carlos, care l-a faultat de la spate. 

A început meciul. 



Cele două echipei care au obţinut biletele pentru finala din sezonul 2019/2020 a Europa League sunt FC Sevilla, din Spania, şi Inter, din Italia. Ultimul act se va juca pe stadionul RheinEnergie, din Koln. Andaluzii se află la a şasea finală de Europa League din istorie. Statistica spune că, de fiecare dată când a ajuns în finală, Sevilla a şi câştigat trofeul. Până acum, andaluzii au ajuns în cinci finale şi au ridicat deaspura capului tot atâtea trofee.

Doar că nici de data asta nu va fi uşor deloc. Sevilla dă piept cu Inter, echipa lui Antonio Conte fiind şi ea într-o formă bună, cu atancaţii Lautaro Martinez şi Romelu Lukaku în mare formă. Lukaku a marcat de două ori în semifinala câştigată de Inter cu 5-0 în faţa Şahtiorului. Inter are, la rândul său, trofeul Europa League în palmares, pe care l-a câştigat de trei ori: în 1991, 1994 şi 1998.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum în meci direct în nicio competiţiei europeană, de-a lungul istoriei. 

LIVE VIDEO | FC Sevilla - Inter, finala Europa League | Cine arbitrează meciul

Partida va fi arbitrată de olandezul Danny Makkelie. Din brigada sa mai fac parte conaţionalii Mario Diks şi Hessel Steegstra, asistenţi, şi al patrulea oficial, Tasos Sidiropoulos. În camera VAR se vor afla Kevin Blom din Olanda, Pawel Gil şi Pawel Sokolnicki, ambii din Polonia. Ultimul meci arbitrat de Makkelie înainte de finala Europa League a fost partida Manchester City - Olympique Lyon 1-3.

LIVE VIDEO | FC Sevilla - Inter, finala Europa League | Cote la pariuri

În ceea ce priveşte pariurile, bookmakerii au ofeirt cote apropiate pentru cele două echipe. Unibet şi Bet365 oferă o cotă de 3.40 pentru o victorie a Sevillei, în timp ce succesul Interului e cotat la 2.16, respectiv 2.15. Betfair oferă 3.50 pentru o victorie a echipei lui Julen Lopetegui, în timp ce un succes al trupei lui Antonio Conte e cotat la 2.20. Toate cele trei case de pariuri oferă aceeaşi cotă pentru egalitate după 90 de minute, 3.40.

LIVE VIDEO | FC Sevilla - Inter, finala Europa League | Ce spun antrenorii

"Inter e "echipată" să joace în Liga Campionilor, având în vedere calitatea extraordinară a jucătorilor pe care îi au. Au un antrenor cu experienţă. Ne vor forţa să dăm totul până la limită, să jucăm cât putem de bine din toate punctele de vedere, ca să putem să dăm piept cu ei. E o provocare!", a spus Julen Lopetegui, antrenorul Sevillei.

"Trebuie să jucăm cu scopul de a câştiga şi să aducem trofeul în Italia, la Inter. Trebuie să arătăm că suntem echipa mai bună. E mereu important să poţi să le spui jucătorilor că nu au de ce să aibă niciun regret. Dacă vom fi echipa mai bună, vom ridica trofeul. Dacă nu, am dat totul şi îi vom aplauda pe adversari.", a spus Antonio Conte, antrenorul Interului.

Afla mai multe despre: sevilla intersevillainterfinala europa league,  

viewscnt
Articole similare