Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FCSB - CFR, scor 1-1. Din nou. Cronica meciului în care Planic l-a salvat pe Dică

VIDEO | FCSB - CFR, scor 1-1. Din nou. Cronica meciului în care Planic l-a salvat pe Dicăgalerie foto

Superliga

Comentarii

FCSB şi CFR Cluj au remizat, duminică, pe Arena Naţională, aşa cum au făcut-o şi în celelalte trei întâlniri directe din acest sezon: scor 1-1. Cu trei etape înainte de finalul campionatului, LPF se pregăteşte să decerneze două titluri: acela de campioană normală, la care FCSB are prima şansă, şi pe cel de campioană a remizelor, la care CFR Cluj n-are adversar.

“N-au cu ce să ne surprindă. I-am citit încă de la primul meci!”, au fost cuvintele rostite din nou de Nicolae Dică înaintea partidei de duminică seară, după ce o făcuse şi înaintea meciului din Gruia (1-1). Zis şi făcut.

CFR a început meciul cu aceeaşi filozofie zgârcită cu care a obişnuit în mandatul lui Dan Petrescu, mizând pe teoria ciupelii. A schimbat doar stadionul pentru a pune în aplicare acelaşi joc bazat pe spaţii blocate. Şi-n ofensivă: “ce-o da Dumnezeu”. Calcule eronate, căci ardelenii au rămas tot în propria carapace, fără idei ofensive.

Au rezultat 45 de minute în care ardelenii s-au certat cu careul advers, iar blocajele şi faulturile nu au fost la ordinea zilei, ci a minutului. Florin Tănase (3), Filip (11) şi Man (24) s-au înscris primii pe lista ocaziilor, dar finalizarea a lăsat de dorit. Nici Pintilii n-a fost mai breaz, în minutul 31, când a încercat să repete execuţia din meciul cu Astra. Primul şut pe poartă vine cu puţin timp înainte de pauză, dar lobul lui Budescu se transformă într-o aşa-zisă pasă la portar.

Surpriză! Dică nu mută la pauză

Ritm mult mai bun în startul părţii secunde. Rămas în teren, Budescu îl întinde serios pe Arlauskis, cu o centrare bună expediată la două minute de la reluare. CFR răspunde cu o lovitură de cap trimisă de Ţucudean, în minutul 55, care trece puţin peste. Acelaşi Budescu mai are o ultimă încercare, din lovitură liberă, înainte să-i lase locul lui Teixeira.

Mult mai inspirat mută Dan Petrescu. La nici trei minute după ce intră în locul lui Ţucudean, Mailat îi aşază o minge ca la antrenament lui Djokovic, iar croatul trimite o ştachie cu interiorul piciorului stâng care se opreşte direct în plasa lui Bălgrădean. Era minutul 76, iar Gigi Becali trântea uşa de la tribuna oficială şi părăsea stadionul. În final, CFR a revenit, însă, la jocul obişnuit şi a refuzat să mai atace, deşi avea spaţiile necesare. De timiditatea clujenilor profită FCSB, iar Alibec pătrunde în flancul stâng şi trimite perfect în faţa porţii pentru Planic. Fundaşul, devenit atacant în momentele de final, reia din cădere şi declanşează nebunia. Se termină 1-1, la fel ca precedentele trei întâlniri directe din acest campionat, iar FCSB păstrează prima şansă la titlu.

FCSB are 43 de puncte, iar CFR Cluj, 41. Etapa viitoare, echipa lui Dică joacă la Iaşi, în timp ce trupa lui Dan Petrescu întâlneşte Craiova în Gruia. 

FCSB - CFR 1-1 (Planic 90+1 / Djokovic 76)

  • FCSB (4-2-3-1): Bălgrădean - Benzar, Planic, Găman, Momcilovic - Pintilii, Filip (Coman 83') - Man, Budescu (Teixeira 68'), Fl. Tănase - Gnohere (Alibec 58')
  • CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Hoban (Mureşan 86'), Culio - Omrani, Ţucudean (Mailat 73'), Deac (Costache 90+4')

Min. 90+6 - Final de meci

Min. 90+1 - GOOOOL FCSB! Planic egalează dramatic, din pasa lui Alibec

Min. 90 - Cristi Manea vedea cartonaşul galben pentru proteste

Min. 86 - Hoban este înlocuit de Mureşan

Min. 83 - Florinel Coman intră în locul lui Filip. Trei metode rapide sa castigi la pariuri

Min. 76 - GOOOOOL CFR CLUJ! Djokovic prinde un şut fenomenal şi deschide scorul!

Min. 73 - Schimbare la CFR Cluj: Ţucudean îi lasă locul lui Mailat

Min. 70 - Fază în urma căreia Omrani şi Benzar se aleg cu cartonaş galben

Min. 68 - Schimbare la FCSB: Budescu este înlocuit de Teixeira

Min. 59 - Nervii sunt întinşi la maximum după ce Istvan Kovacs acordă o lovitură liberă periculoasă pentru FCSB

Min. 58 - Alibec intră în locul lui Gnohere

Min. 57 - Ocazie uriaşă pentru CFR! Lovitura de cap a lui Djokovic e respinsă în corner de Bălgrădean

Min. 50 - Ritm de joc mult mai bun în această repriză

Min. 46 - A început repriza a doua

Min. 45 - Pauză pe Arena Naţională

Min. 38 - Cornerul este bătut excelent de Ciprian Deac, mingea sare periculos la Ţucudean, care se află însă în ofsaid

Min. 37 - Centrare periculoasă în faţa porţii a lui Camora, iar Găman respinge în corner

Min. 34 - Pintilii vede cartonaşul galben pentru un atac cu talpa sus

Min. 29 - Un nou gest tehnic complet greşit al lui Deac, iar Dan Petrescu începe să se enerveze tot mai mult

Min. 23 - Fază superbă creată de Budescu. Acesta îi pasează cu călcâiul lui Man, care şutează pe lângă poartă

Min. 18 - Foarte multe faulturi în primul sfert de oră al meciului

Min. 15 - Cartonaş galben primit de Vinicius pentru un gest nesportiv

Min. 14 - Fault tare al lui Filip asupra lui Ţucudean

Min. 10 - Start alert de meci. FCSB are posesia, dar CFR se apără foarte bine

Min. 5 - Prima acţiune periculoasă şi pentru CFR Cluj. Şutul lui Camora este respins în corner

Min. 3 - Florin Tănase are primul şut spre poartă. Niciun pericol însă pentru Arlauskis

Min. 1 - A început partida


20:03: Tensiuni înainte de FCSB - CFR. Cei aproximativ 25 de fani ardeleni au venit cu un banner care i-a enervat la culme pe suporterii din Peluza Roş-Albastră. "Stadioane goale... Motivul?! Incultură şi bastoane!", scria pe bannerul afişat de suporterii clujeni. Jandarmii au intervenit după doar câteva minute, iar fanii au fost nevoiţi să-şi strângă bannerul.

19:23 Jucătorii celor două echipe par a fi relaxaţi înaintea unui meci ce poate decide titlul

19.00 Vreme ideală pentru fotbal. 26 de grade Celsius sunt la această oră, la startul meciului fiind, de asemenea, condiţii foarte plăcute: în jur de 20 de grade, fără niciun nor.

18.50 Aşa arată cei mai grăbiţi spectatori de azi! Tocmai s-au deschis porţile de acces, iar ei sunt primii fani care au ajuns la Arena Naţională.

17:50 Primele imagini din vestiarul celor două echipe. CFR Cluj va juca în alb în această seară, în timp ce FCSB va evolua în echipamentul clasic.


16:30: 23.000 de bilete vândute până la această oră, a anunţat directorul sportiv al echipei FCSB, Mihai Stoica. Fanii au, însă, aşteptări mai mari. "Cifrele se vor inversa, adică 32.000", comentează unul dintre urmăritorii oficialului vicecampioanei, în secţiunea de comentarii.

  • LIVE VIDEO | FCSB - CFR Cluj, duminică, de la 20:45, pe Telekom Sport 1

FCSB şi CFR Cluj este meciul în care s-ar putea decide titlul. Cu 4 etape rămase până la final, bucureştenii au un avans de două puncte şi CFR Cluj este obligată să câştige dacă vrea să spere la titlu. Însă în ultimele 4 întâlniri, de fiecare dată s-a terminat la egalitate. Ar fi un rezultat bun pentru Nicolae Dică. Însă în cazul în care va câştiga, FCSB va avea un avans de 5 puncte faţă de CFR, cu 3 etape înainte de final.

Ce avantaje are FCSB-ul
”Roş-albaştrii” se mândresc cu o serie impresionantă pe teren propriu. Ultima dată când au pierdut un meci ”acasă”, din campionat, a fost pe 16 octombrie 2016. Atunci, Gaz Metan reuşea supriza şi se impunea cu 1-0. De atunci, FCSB a mai jucat de 27 de ori pe teren propriu şi n-a mai pierdut niciodată.

  • LIVE VIDEO | FCSB - CFR Cluj, duminică, de la 20:45, pe Telekom Sport 1

În plus, CFR Cluj a dezvoltat un complex în faţa FCSB-ului. Din 2004, când a promovat, a reuşit să se impună de doar 3 ori în meciurile directe. CFR Cluj are o singură victorie pe terenul FCSB-ului, pe 22 septembrie 2016, când a învins cu 2-1.

CFR Cluj, în scădere de formă
”Feroviarii” au arătat ca o echipă foarte solidă, care pierde foarte greu. În prima partea a sezonului, CFR Cluj a făcut puţine cadouri. În iarnă s-a întărit considerabil şi drumul spre titlu părea mult mai accesibil. Însă CFR Cluj a avut o surprinzătoare cădere de formă în 2018. N-a pierdut niciunul dintre cele 10 meciuri jucate, dar a făcut 5 egaluri.

De altfel, în ultimele 5 meciuri are o singură victorie, 2-1 cu Viitorul, în urmă cu două etape. În rest, a pierdut puncte importante cu echipe precum CSM Poli Iaşi sau Astra.

LIVE VIDEO | FCSB - CFR Cluj. Duelul golgheterilor
FCSB şi CFR Cluj au cele mai eficiente cupluri de atacanţi din campionat. Gnohere şi Ţucudean conduc clasamentul golgheterilor, cu câte 14 goluri de fiecare. Aceştia sunt urmaţi de Budescu şi Ioniţă, care au marcat fiecare câte 11 goluri. Egalitate perfectă. Diferenţa este însă că Alex Ioniţă n-a devenit, încă, jucător de bază la CFR. Totuşi, Dan Petrescu l-ar putea folosi încă din primul minut, având în vedere determinare cu care Ioniţă a jucat de fiecare dată contra FCSB-ului.

Nicolae Dică mai are însă un avantaj. Pe lângă Budescu şi Gnohere, ”aripile” Florin Tănase şi Dennis Man înscriu şi ei destul de des. Ambii au marcat de câte 10 ori în acest campionat.


FCSB este favorită la casele de pariuri
Echipa lui Nicolae Dică a primit la victorie o cotă de 2.50, în timp ce CFR Cluj are 3.20. În caz de egalitate, cota este de 3.10. În ultimele 10 întâlniri directe, FCSB a câştigat de două ori, CFR Cluj tot de două ori şi de 6 ori s-a terminat la egalitate.

  • LIVE VIDEO | FCSB - CFR Cluj, duminică, de la 20:45, pe Telekom Sport 1

De obicei, în acest derby nu se marchează foarte multe. O singură dată s-au marcat cel puţin 3 goluri, în ultimele 10 meciuri directe. Este vorba despre singura victorie a CFR-ului pe terenul FCSB-ului, pe 22 septembrie 2016, când clujenii au câştigat cu 2-1. În rest, s-au marcat maximum două goluri.


”Dacă FCSB câştigă, va fi foarte greu să mai piardă acest campionat, pentru că vor fi 5 puncte... Greu de crezut că se mai pot încurca în două meciuri din 3. Dacă facem meci nul, vom rămâne cu şanse poate de 30 %. Dacă vom câştiga, poate vom deveni noi favoriţi, adică sigur vom deveni la câştigarea campionatului. Orice rezultat este posibil, suntem conştienţi că FCSB mai mult un an are de când nu a mai pierdut pe teren propriu”, Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.


Programul FCSB-ului până la final:
CSM Poli Iaşi - FCSB
CS U Craiova - FCSB
FCSB - Astra

Programul CFR-ului
CFR Cluj - CS U Craiova
Astra - CFR Cluj
CFR Cluj - Viitorul

LIVE VIDEO | FCSB - CFR Cluj, duminică, de la 20:45, pe Telekom Sport 1. Cele mai importante faze sunt video pe telekomsport.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cfr clujfcsbliga 1 

viewscnt
Articole similare