Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FCSB - Viitorul 2-0. Dică respiră, la fel şi echipa, care ţine aproape de CFR în clasament

VIDEO | FCSB - Viitorul 2-0. Dică respiră, la fel şi echipa, care ţine aproape de CFR în clasamentgalerie foto

Superliga

Comentarii

FCSB a învins, luni seară, cu scorul de 2-0 (1-0), FC Viitorul, într-un meci disputat pe stadionul "Nicolae Dobrin" din Piteşti, în etapa a 19-a a Ligii 1.

Florin Tănase şi Lucian Filip au înscris golurile echipei antrenate de Nicolae Dică. FCSB a mai avut o mulţime de ocazii. După o prima repriză echilibrată, în care diferenţa a fost făcută de golul lui Tănase, din apropiere, după ce ratase penalty, vicecampioana a preluat în totalitate controlul jocului, în partea a doua.

Coman, Filip, Tănase, Gnohere şi Rusescu au trecut rând pe rând pe lângă golul de 2-0. În cele din urmă, Filip avea să înscrie, cu un şut imparabil din interiorul careului, în minutul 76. Până la final, Viitorul a mai avut câteva atacuri, însă nu a pus în pericol poarta lui Bălgrădean.

În urma acestui succes, vicecampioana en titre acumulează 37 de puncte şi se menţine pe locul al doilea, la trei puncte în spatele liderului CFR Cluj. VIitorul coboară pe poziţia a patra, cu 33 de puncte, după ce Universitatea Craiova a câştigat cu 3-1 duelul cu Voluntari.

Meciul ar fi trebuit să se dispute duminică, de la ora 20.00, dar a fost amânat pentru luni din cauza ceţii.

VIDEO | FCSB - Viitorul 2-0 (F. Tănase 41', Filip 76')

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Morais - Nedelcu (Roman 46'), Filip - Man (Jakolis 83'), Tănase, Coman - Gnohere (Rusescu 65').
Rezerve: Vlad - Jakolis, I. Stoica, M. Roman, Rusescu, T. Moldovan, D. Toma.
Antrenor: Nicolae Dică.

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Mladen, Ghiţă, De Nooijer - V. Achim, Vînă, Artean - I. Hagi, Voduţ (Houri 74'), Drăguş (P. Iacob 46'/Ciobanu 77').
Rezerve: Buzbuchi - Casap, Ciobanu, Houri, Iacob, Măţan, Luchin.
Antrenor: Gheorghe Hagi.


Final de meci.

Min. 89: Ocazie Viitorul. Ianis Hagi execută o lovitură liberă din marginea careului de 16, prinde poarta, dar Bălgrădean prinde fără probleme.

Min. 83: Schimbare la FCSB: iese Man şi intră Jakolis.

Min. 76: Gol FCSB! Dennis Man execută perfect o lovitură liberă din dreapta, mingea îl loveşte pe Planic, apoi Filip reia puternic sub bară şi duce scorul la 2-0.

Min. 72: Curg ocaziile la poarta Viitorului, însă Cojocaru este de netrecut. Rusescu a primit o pasă în dreapta de la Tănase şi a şutat cu latul din prima, dar Cojocaru a scos cu piciorul. Apoi, Man a încercat să trimită mingea lobat, dar portarul Viitorului a intervenit din nou şi a scos în corner.

Min. 70: Galben pentru Ghiţă. La fel ca la faza penalty-ului, Ghiţă îl faultează pe Coman şi este sancţionat cu cartonaş galben. Fundaşul Viitorului ratează meciul cu CFR, din etapa viitoare.

Min. 57: Încă o mare ocazie a FCSB-ului. Filip reia cu capul după o centrare a lui Man, dar mingea este deviată de Boboc şi trece puţin peste transversală.

Min. 54: Se înmulţesc fazele la poarta Viitorului. Tănase pătrunde periculos în flancul stâng, dar Cojocaru iese foarte bine, iar cei doi se ciocnesc dur. Tănase este sancţionat cu galben.

Min. 52: Ocazie FCSB. Tănase trece şi el pe lângă 2-0.

Min. 51: Încă o ocazie pentru FCSB. Filip trimite o pasă excelentă pentru Gnohere, care reia din prima, dar Cojocaru are o reflex foarte bun şi scoate în corner.

Min. 48: Ocazie FCSB. Coman şutează puternic, din unghi, însă fix pe direcţia lui Cojocaru, care reuşeşte să respingă.

Min. 46: A început repriza a doua. Schimbări la ambele echipe. Roman intră la FCSB în locul lui Dragoş Nedelcu, iar la Viitorul intră Paul Iacob în locul lui Drăguş. 

Pauză la Piteşti. În prima repriză, Viitorul nu a avut niciun şut pe poartă. 

Min. 41: Gol FCSB! Florin Tănase ratează penalty-ul, dar Cojocaru respinge în faţă, iar mingea îi revine atacantului FCSB-ului, care de această dată înscrie.

Min. 40: Penalty FCSB! Avram dictează penalty după o intervenţie a lui Ghiţă asupra lui Coman.

Min. 33: Ocazie Viitorul. Achim trage din unghi, însă mult peste poarta lui Bălgrădean.

Min. 29: Ocazie Viitorul. Mingea centrată de Ianis ia o traiectorie ciudată, dar trece, în cele din urmă, paralel cu poarta lui Bălgrădean.

Min. 19: Cartonaş galben Nedelcu. Mijlocaşul FCSB-ului este sancţionat cu galben după o intrare asupra lui Vînă şi nu va juca etapa următoare. Este cel de-al şaptelea cartonaş galben primit de Nedelcu, în această ediţie de campionat.

Min. 16: Ocazie FCSB. Man are prima şansă de gol a întâlnirii, dar şutează în blocaj din 16 metri.

Min. 10: Zece minute fără faze de poartă, însă cu un ritm foarte bun. Se joacă pe contre.

Min 1: După 24 de ore de aşteptare, a început în sfârşit meciul de la Piteşti.


UPDATE 19:30 Jucătorii celor două echipe sunt deja la încălzire. Vremea este în continuare foarte bine şi nu se mai pune problema ca meciul să fie amânat din nou.

UPDATE 19:00 Cu o oră înainte de startul jocului, vremea este impecabilă la Piteşti.


UPDATE DUMINICĂ 21:30 Directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, a confirmat, la Telekom Sport, că meciul se va juca luni, de la ora 20:00. "Prima opţiune era cea de a se juca mâine meciul. Sigur că noi am fi dorit ca meciul să se dispute pe lumină, dar din lipsa de interes pentru un meci disputat la ora două s-a ajuns la această soluţie de compromis ca meciul să se joace la opt, sub rezerva ca vremea să o permită".

UPDATE 21:07 În cele din urmă, meciul a fost reprogramat pentru luni, la ora 20:00, deşi iniţial se anunţase că se va disputa la 14:00. 

UPDATE 21:00 Meciul a fost amânat pentru luni, la ora 14:00. La ora 21.00, situaţia nu s-a îmbunătăţit, astfel că arbitrul Marius Avram a decis că meciul nu se poate juca. Spectatorii prezenţi la stadion au putut asista la un antrenament uşor efectuat de jucători.

UPDATE 20:30 Spectatorii au fost anunţaţi că fie îşi vor primi banii înapoi pe bilete fie vor putea păstra tichetele pentru jocul următor, cu CFR Cluj.

UPDATE 20:20 Din informaţiile Telekom Sport, în acest moment sunt şanse minime ca meciul să se dispute şi se caută deja o dată la care să se reprogrameze partida. Este luată în calcul data de 30 ianuarie.

UPDATE 20:00 Meciul a fost amânat o oră, urmând ca la 21:00 se se ia decizia finală.

UPDATE 19:30 Meciul nu va începe în niciun caz la ora 20:00, a anunţat arbitrul Marius Avram, într-o discuţie cu oficialii celor două echipe. "Deocamdată rămânem înăuntru, că n-are sens să ne complicăm cu încălzirea. Dacă se ridică în jur de ora opt, eu vă comunic. Dacă începe să se ridice, eu vă comunic din cinci în cinci minute. Dacă se ridică, eu vă dau timp necesar pentru încălzire", a spus Marius Avram.

UPDATE 19:00 "După o oră şi ceva, arată din ce în ce mai rău. Nu cred că se va ridica ceaţa, cred că va fi şi mai rău de aici încolo. Nu cred că se va putea juca în seara asta. Oficialii decid până la urmă, dar e greu de crezut că se va juca. Probabil că ori vom rămâne aici, ori ne întoarcem, acum să vedem dacă găsim un hotel în care să stăm. Dacă te gândeşti că noi avem un meci cu CFR peste o săptămână, nu e aşa de rău, dar e clar că nimeni nu se bucură. Totul era pregătit pentru un meci la ora asta vă daţi seama. Pentru nimeni nu e bine", a declarat directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, la Telekom Sport.

UPDATE 18:55 La Piteşti, ceaţa este extrem de densă, iar oficialii celor două echipe par resemnaţi.

UPDATE 18:50 Jucătorii au ieşit pe teren, înainte de încălzire. Marius Avram va lua o decizie în privinţa disputării meciului la ora 20:00.

UPDATE 18:35 Deşi disputarea meciului stă sub semnul întrebării, Nicolae Dică a anunţat primul 11.

UPDATE 18:30 Cu o oră şi jumătate înainte de ora oficială a partidei, stadionul din Piteşti este învăluit în ceaţă. Imaginile trimise de reporterii Telekom Sport vorbesc de la sine, iar disputarea meciului e pusă sub un mare semn de întrebare în acest moment.  Directorul general al celor de la Viitorul, Cristian Bivolaru, a precizat pentru Telekom Sport că nu se aşteaptă ca meciul să se joace în aceste condiţii. Arbitrul Marius Avram va lua o decizie la ora 20:00.

 

 


Un singur punct le desparte pe FCSB şi Viitorul Constanţa în clasament. Elevii lui Hagi puteau chiar egala la puncte echipa lui Nicolae Dică, dacă Yazalde nu marca golul egalizator la Mediaş pentru Gaz Metan.

Roş-albaştrilor le-a mers bine în ultima vreme în duelurile cu echipa lui Gică Hagi. 3 victorii are FCSB din ultimele 5 partide directe, ultima înfrângere datând din 9 septembrie 2017, 0-1 la Ovidiu. Ultimul meci direct a adus o victorie fără emoţii a bucureştenilor, scor 4-1, după reuşitele lui Coman, Man, Rusesu şi Daniel Benzar.

Pe teren străin, trupa lui Hagi are doar două înfrângeri în actuala ediţie de campionat, adică mai puţine decât FCSB, Astra sau U Craiova. Chiar dacă ”acasă” este un termen care nu descrie foarte bine avantajul teoretic pe care ar trebui să-l aibă FCSB când evoluează pe teren propriu, echipa lui Dică se descurcă cel mai bine din campionat atunci când joacă în faţa propriilor fani. Fie că a jucat pe Arena Naţională, fie că a jucat la Piteşti, echipa lui Dică a strâns 20 de puncte din totalul de 34.

Prin comparaţie cu FCSB, Viitorul marchează mai puţin în acest sezon, dar primeşte mai greu gol. Echipa lui Hagi a încasat în ultimele 5 partide jucate în Liga 1, tot atâtea goluri câte a luat gruparea roş-albastră la Sfântu Gheorghe. 

Harlem Gnohere cu 10 goluri marcate şi Ianis Hagi cu 7 goluri marcate sunt cei mai buni marcatori ai celor două echipe.

Echipe probabile

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Stan - Filip, Nedelcu - Roman, Man, Tănase -  Gnohere

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Mladen, Ghiţă, de Noojer - Achim, Artean, Vînă - Hagi, Voduţ, Drăguş

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbviitorul constanţaliga 1telekom sport 

viewscnt
Articole similare