Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Gent - Viitorul 6-3. Scor IREAL în Belgia! Băieţii lui Gică Hagi au pierdut primul ”set”

Gent - Viitorul 6-3. Scor IREAL în Belgia! Băieţii lui Gică Hagi au pierdut primul ”set”galerie foto

Farul Constanța

Comentarii

Viitorul va juca împotriva belgienilor în prima manşă a turului doi preliminar al Europe League. Gent este exact echipa pe care constănţenii o întâlneau în urmă cu trei ani la debutul în competiţiile continentale.

Viitorul Constanţa a intrat extrem de prost în meci, iar cele două benzi ale echipei lui Hagi au făcut un prim sfert de oră foarte slab.

Asare, Ofoe, Lustig şi Dejaegere au venit peste Mladen şi De Nooijer în permanenţă, iar gazdele conduceau cu 2-0 după primele 13 minute ale meciului.

Primul care a marcat a fost Asare, pentru ca Dejaegere să finalizeze simplu pentru 2-0 după 13 minute. Ucrainianul Roman Yaremchuk a fost cel mai bun jucător al belgienilor. A pasat decisiv la golurile doi şi trei, apoi apoi a transformat un penalty şi a deschis balul imediat după pauză.

Hagi şi ai săi au crezut că se trezesc la 2-0. Mladen a prins un şut fabulos şi nu i-a dat nicio şansă portarul Kaminski. Dar, din nou, apărarea l-a trădat pe Hagi. Iacob (înlocuit la pauză cu Ghiţă) a fost de nerecunoscut. În timp ce Artean şi Achim nu au reuşit să-şi protejeze la timp colegii din defensivă. Achim în schimb a fost unul dintre cei mai buni jucători ai constănţenilor pe fază ofensivă.

Antrenorul constănţenilor a schimbat puţin moralul elevilor săi după 1-5 la pauză. Partea a doua a fost câştigată de Viitorul, care a punctat prin Ţîru (56 şi 61). Reuşitele căpitanului constănţenilor au anulat reuşita lui Yaremchuk, dar scorul final de 3-6 nu ajută foarte mult gruparea patronată şi antrenată de Gică Hagi. 

  • Gent: Kaminski - Lustig, Plastun, Rosted (Mohammadi '70), Asare - Dejaegere (Castro-Montes '62), Owusu, David, Odjidja-Ofoe - Iaremciuk, Kubo (Beridze '62). Antrenor Jess Thorup;
  • FC Viitorul: Tordai - Mladen, Ţîru, P. Iacob (Ghiţă '46), De Nooijer - Houri, Artean, Achim - G. Iancu, G. Ganea (Drăguş '62), Măţan; Antrenor Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Odjidja-Ofoe '31 / Ganea '38, Iacob '42, Iancu '83, De Nooijer '90+2

Arbitri: Aleksandar Stavrev - Marjan Kirovski şi Dejan Kostadinov - Dejan Jakimovksi (toţi din Macedonia).

Învingătoarea din această dublă manşă va evolua cu câştigătoarea dintre AEK Larnaca (Cipru) şi Levski Sofia (Bulgaria), în turul al treilea preliminar al Ligii Europa. În meciul tur, disputat în Cipru, gazdele s-au impus cu 3-0 (Giannou '67, Ruiz '70, Hevel '75 - bulgarul Milanov a fost eliminat în minutul '45+2).


LIVE Gent - Viitorul 6-3 (Nana Asare 4, Dejaegere 13, Kubo 35, 45, Yaremchuk 43 (pen) 50 / Mladen 21, Ţîru 55, 60)

  • Gent: Kaminski - Lustig, Plastun, Rosted, Asare - Dejaegere, Owusu, David, Odjidja - Yaremchuk, Kubo; Antrenor: Jess Thorup
  • Viitorul: Tordai - Mladen, Ţîru, P. Iacob, De Nooijer - Houri, Artean, Achim - G. Iancu, G. Ganea, Măţan; Antrenor: Gheorghe Hagi

Final de meci.  

' 89 - Ocazie mare Gent! Odjidja reatează aproape singur cu Tordai. Nu ajunge la centrarea lui Berizde

'68 - Ocazie Viitorul! Denis Drăguş, intrat în partea secundă, ratează din centrul careului mic. Lovitura lui de cap e respinsă in-extremis în corner.

Intră Drăguş şi iese Ganea la Viitorul

'60 - Goool Viitorul! Gol din nou marcat de Ţîru, care reia cu capul din 2-3 metri în poarta goală. Faza a pornit de la un corner al constănţenilor

'56 - Goool Viitorul! Spectacolul continuă în Belgia, chiar dacă este unul trist pentru noi. Ţîru punctează pe tabela de marcaj şi reuşeşte al doilea gol al echipei lui Hagi

'50 - Goool Gent! Fază senzaţională a echipei gazdă, iar Yaremchuk face 6-1 după ce ridică mingea peste portarul Tordai

S-a reluat meciul din Belgia. Repriza a doua porneşte de la 5-1 pentru gazde. Ghiţă i-a luat locul lui Iacob

'45 - Goool Gent! Gazdele marchează din nou prin acelaşi insistent japonez Kubo. Apărarea echipei lui Hagi este depăşită complet

'43 - Penalty pentru Gent! Iacob faultează în careu, iar Yaremchuk transformă lovitura de la 11 metri. Este 4-1 pentru gazde, care controlează scorul şi meciul.

'35 - Gooool Gent! Belgienii marchează din nou. De această dată o fac printr-un şut de la distanţă al lui Kubo, la care Tordai nu mai poate interveni. Mingea loveşte bara, apoi se plimbă agonizant prin spatele lui Tordai, până se opreşte în plasă. Este 3-1 pentru formaţia belgiană.

'25 - Ocazie Gent! Tordai intervine bine la un şut de la distanţă expediat de Dejaegere

'21 - Goool Viitorul! Şut fabulos al lui Mladen de la peste 25 de metri, fără speranţe pentru portarul Kaminski

'17 - Ocazie Viitorul! Achim reuşeşte câteva driblinguri senzaţionale în flancul drept, centrează excelent în faţa porţii, dar Măţan reia peste poartă

'13 - Goool Gent! Debut de coşmar pentru formaţia lui Hagi. Banda dreaptă de la Viitorul nu funcţionează, gazdele sprintează spre gol, iar centrarea lui Yaremchuk este reluată uşor în poartă de Dejaegere

'10 - Gazdele domină autoritar! Şansă pentru 2-0, dar Tordai are noroc şi intervine cu succes

'4 -  Goool Gent! În urma unui corner şi a unei erori a portarului Tordai, gazdele deschid scorul. Marcator: Nana Asare

'1 A început meciul din Belgia!


Calificată în preliminariile Europa League în premieră în sezonul 2016 - 2017, Viitorul a dat atunci peste Gent, trupa care în stagiunea precedentă ajungea până în optimile Ligii Campionilor. Iar echipa belgiană a tranşat încă din tur calificarea după ce s-a impus cu 5-0 în faţa viitoarei campioane a României. In retur, a fost o remiză albă. Dintre fotbaliştii care au jucat atunci în primul 11 al Viitorului, doar Ţîiru şi Gabi Iancu mai sunt acum în lot.

  • LIVE TEXT | Gent - Viitorul, joi, ora 21:30, turul doi preliminar, Europa League 

La trei ani de la acel episod cele două se reîntâlnesc, de data aceasta în turul 2 preliminar al competiţiei. Deşi iniţial au fost traşi la sorţi împotriva celor de la Antwerp, Ţîru & Co au aflat că se vor duela cu Gent. Şi asta pentru că un tribunal din Belgia a luat decizia să o excludă din cupele europene pe Mechelen, câştigătoarea Cupei în sezonul precedent. Iar principala beneficiară a acestei decizii a fost chiar adversara din acest tur a Viitorului, care a primit astfel dreptul de a participa în Europa. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gentviitoruleuropa leaguereîntâlnire 

viewscnt
Articole similare