Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Oltenia petrece! Hermannstadt - CS U 0-2. Craiova câştigă prima Cupă după 25 de ani

VIDEO | Oltenia petrece! Hermannstadt - CS U 0-2. Craiova câştigă prima Cupă după 25 de anigalerie foto

Cupa României

Comentarii

CS U Craiova s-a impus cu 2-0 în faţa lui Hermannstadt şi oltenii se bucură după Cupa României după o pauză de 25 de ani.

Oltenii s-au înghesuit pe National Arena, dar au avut parte de câteva momente de uimire. Hermannstadt a început cu mult entuziasm pe faza de atac şi multă sincronizare pe faza defensivă. Primele 30 de minute le-au aparţinut sibienilor, cu câteva incursiuni periculoase. Este însă de remarcat şi maturitatea Craiovei, care a ştiut să absoarbă şocul.

Entuziasmul sibienilor a fost tăiat însă în minutul 29, când, pe fondul unui joc echilibrat, Gustavo a deschis scorul cu un şut din afara careului. Craiovenii au profitat de şocul resimţit de adversari şi au început să atace. Au ratat câteva ocazii importante, dar scorul la pauză a rămas 0-1.

În partea a doua, jucătorii lui Devis Mangia au încercat să domolească ritmul şi să lovească atunci când adversarul greşete. Hermannstadt a ieşit însă din nou la joc şi au trecut de două ori pe lângă egalare, în primele 10 minute din repriza secundă. Pofta de atac a creeat însă slăbiciuni în apărare. În minutul 58, Băluţă a profitat de o astfel de situaţie, a sprintat singur spre poartă, a pasat în lateral pentru Mitriţă, care a înscris cu poarta goală.



Sibienii au mai încercat în câteva rânduri să marcheze golul de onoare, jucătorii lui Mangia au ratat şi ei, dar s-a terminat 0-2 şi Craiova câştigă pentru prima dată Cupa în ultimii 25 de ani.


23:12 Jucătorii Craiovei au primit, în sfârşit, trofeul Cupei României.


23:00 În aşteptarea trofeului, jucătorii Craiovei petrec alături de galerie. Printrei ei şi-a făcut lui şi Andrei Ivan, cel care probabil va pleca de la Krasnodar în această vară.


Min. 90+3 Fluier final, Craiova câştigă Cupa României.


Min. 77 Craiova putea face 3-0, dar şutul lui Băluţă nu prinde cadrul porţii.


Min. 61 O nouă ocazie pentru Hermannstadt.


Min. 58 GOL CRAIOVA! A fost un contraatac în viteză, Băluţă a scăpat singur spre poartă, a pasat în lateral pentru Mitriţă, care a marcat cu poarta goală.


Min. 51 Sibienii au o ocazie importantă după o schemă interesantă făcută de la o lovitură de colţ. Hermannstadt are din nou o perioadă de dominare.


Min. 46 A început repriza a doua.


Min. 45 S-a terminat prima parte.


Min. 39 Băluţă scapă singur spre poartă, pe partea stângă, dar preferă o tentativă de pasă spre Mitriţă şi scoate doar un corner.


Min. 34 O nouă ocazie foarte bună pentru Craiova. Zlatinski trage periculos de la distanţă, Căbuz respinge cu dificultate. Sibienii s-au tăiat după primirea golului.


Min. 29 GOOOL CRAIOVA! Gustavo prinde un şut excelent din afara careului, pe jos, în diagonală.


Min. 18 Oltenii tremură din nou la o lovitură liberă. Tătar centrează excelent din lovitură liberă, Dâlbea reia periculos.


Min. 13 Herghelegiu încearcă şutul de la distanţă. Mingea se duce foarte departe de ţintă.


Min. 4 Hermannstadt a început mai bine acest meci, este echipa mai curajoasă şi oltenii sunt uşor surprinşi.


Min. 3 Sibienii ratează prima ocazie a meciului. Tătar trage surprinzător, mingea trece puţin pe lângă vinclu.


Min. 2 O mică parte din galeria lui Hermannstadt.


Min. 1 Fluier de start. Atmosfera din tribune este superbă. Craiova domină la numărul de suporteri, însă au venit şi aproximativ 2.500 de sibieni, care ţin să nu se lase mai prejos.


ECHIPELE DE START:

HERMANNSTADT: Căbuz - Coman, Crişan, Stoican, Tătar - Dâlbea, Boboc - Herghelegiu, Rusu, Petrescu - Blănaru
Rezerve: Niga, Pârvulescu, Curtean, Neagu, Danci, Stancu, Dumitriu.

CSU CRAIOVA: Mitrovici - R. Popa, Kelici, Tiago Ferreira - Martici, Mateiu, Zlatinski, Bancu - Gustavo, Al. Băluţă, Al. Mitriţă
Rezerve: L. Popescu, Screciu, Glavina, Rossi, Santos, Dimitrov, Burlacu.


20:30 Suporterii Craiovei au împlut deja tribunele Arenei Naţionale şi fac o atmosferă superbă.


20:15 Suporterii olteni au făcut atmosferă şi când au ajuns în Bucureşti.


19:37 Fanii lui CS U Craiova promit o atmosferă de poveste pe Arena Naţională. Mii de suporteri au plecat spre Bucureşti cu trenul, cu autocarele sau cu maşinile personale.


Hermannstadt - CS Universitatea Craiova, duminică, 21:00, în direct la Telekom Sport 1

Finala din acest an a Cupei României are o însemnătate aparte. Dacă oltenii sunt în căutarea primului trofeu după o pauză de 25 de ani - în ediţia 1992-1993 a Cupei României, Universitatea Craiova a învins-o pe Dacia Unirea Brăila, 2-1 – Hermannstadt e prima echipă din Liga 2 calificată în finala competiţiei, după 36 de ani. Din 1982, de când FC Baia Mare pierdea finala cu Dinamo, ultimul act al Cupei României devenise interzis pentru liga secundă.

Patru echipe din liga a doua au reuşit să câştige Cupa României, de-a lungul istoriei – Metalul Reşiţa (2-0 cu Dinamo, în 1954), Arieşul Turda (2-1 cu Rapid, în 1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1-1 şi 3-0 la rejucare cu Constructorul Galaţi, formaţie din liga a treia, în 1973) şi Rapid (2-1 după prelungiri cu Universitatea Craiova, în 1975).

De-a lungul competiţiei din acest an, Hermannstadt a avut un traseu mai complicat decât Universitatea Craiova. Sibienii au eliminat, printre altele, deţinătoarea trofeului, FC Voluntari, şi vicecampioana Ligi 1, FCSB, plus încă două prim-divizionare, pe Juventus Bucureşti şi Gaz Metan. La rândul lor, elevii lui Devis Mangia au trecut Sepsi, CS Afumaţi, Dinamo şi Botoşani.

Hermannstadt - CS Universitatea Craiova, duminică, 21:00, în direct la Telekom Sport 1

Echipele probabile: 

Hermannstadt: Căbuz - Coman, Pîrvulescu, Stoica, Tătar - Danci, Dâlbea - Hergheligiu, Rusu, Petrescu - Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

Craiova: Mitrovic - Popa, Kelic, Ferreira - Dimitrov, Zlatinski, Mateiu, Bancu - Gustavo, Băluţă, Mitriţă. Antrenor: Devis Mangia.

Afla mai multe despre: cupa romanieicraiovahermannstadt 

viewscnt
Articole similare