Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Doar Dinamo Bucureşti! "Dulăii" au scris istorie şi s-au calificat în optimile Ligii Campionilor. PSG vine la Bucureşti

VIDEO | Doar Dinamo Bucureşti! "Dulăii" au scris istorie şi s-au calificat în optimile Ligii Campionilor. PSG vine la Bucureşti

Handbal

Comentarii

Dinamo Bucureşti a învins-o pe Sporting Lisabona, scor 26-24 şi s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin.

Dinamo - Sporting Lisabona 26-24

Calificare istorică pentru Dinamo în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Învingători la un gol diferenţă în turul de la Lisabona, câinii s-au impus şi în retur în faţa lui Sporting. A fost 26-24, iar campioana României şi-a programat un duel cu PSG în optimile de finală.
 

 

În Sala Dinamo, echipa lui Constantin Ştefan s-a aflat în permanenţă la conducerea jocului. Asta deşi s-a văzut nevoită să joace mai bine de o repriză şi jumătate fără cel mai important om. Ante Kuduz a văzut roşu direct. Şi portughezii au avut un om eliminat în prima repriză. Frade a fost trimis în tribună după ce l-a lovit intenţionat cu cotul pe Moussavi. Câinii au avut două goluri avantaj la pauză, iar singurul moment delicat al meciului a fost la mijlocul reprizei a doua, când portughezii au reuşit să egaleze. Cu un Saeid în zi de graţie în poartă, Dinamo a revenit însă repede la conducere şi a pus o diferenţă liniştitoare de trei goluri. S-a terminat până la urmă 26-24, iar Dinamo s-a calificat în optimi, la exact un deceniu distanţă de ultima prezentă românească în această fază.

Final de meci. 

Min. 27: Gavriloaia înscrie din nou din poziţia de pivot şi Dinamo este la un pas de istorie. 

Min. 22: Sporting a jucat fără portar, iar Gavriloaia a profitat şi a înscris din propria jumătate. 

Min. 21: GOL Gavriloaia! Dinamo a preluat din nou conducerea. 

Min. 14: A înscris Valentin Ghionea pentru Sporting. Este abia al doilea gol al românului. 

Min. 10: Aruncare senzaţională a lui Bannour, iar Dinamo s-a distanţat din nou la trei goluri. 

Min. 5: Dinamo şi-a revenit! Paradele lui Saied şi golurile pe contraatac ale "dulăilor" o aduc pe Dinamo tot mai aproape de a scrie istorie. 

Min. 29: Dinamo nu se opreşte din marcat şi prin golul înscris de Asoltanei a ajuns să conducă la patru goluri diferenţă. 

Min. 26: Eliminare şi pentru Sporting. Frede a văzut cartonaşul roşu după ce l-a lovit cu cotul în ureche pe Mousavi. 

Min. 20: Cu un om mai puţin, Nantes a reuşit să înscrie şi Dinamo se desprinde din nou pe tabelă. 

Min. 18: Ante Kuduz a primit direct cartonaşul roşu în urma unui fault dur. 

Min. 16: O nouă paradă senzaţională a lui Heidarirad. 

Min. 13: Bannour a intrat în diagonală şi a trimis puternic, mingea oprindu-se în plasă. 

Min. 11: Gavriloaia înscrie din nou. Ambele echipe joacă în acest moment cu un jucător în minus. 

Min. 9: Dan Savenco a fost eliminat pentru două minute. 

Min. 5: Heidarirad este fenomenal în poartă. A apărat o nouă lovitură de la şapte metri. 

Min. 4: Dinamo a început perfect meciul. Heidarirad i-a apărat o lovitură de la şapte metri lui Valentin Ghionea. 

Min. 2: Gavriloaia a marcat primul gol pentru Dinamo. 

A început meciul. 


Handbalul românesc masculin se află în faţa celui mai important moment din ultimii 30 de ani. Dinamo Bucureşti poate ajunge în primele 14 formaţii de club din Europa. În optimi, THW Kiel şi Barcelona vor avea tur liber şi calificare directă în faza sferturilor de finală, după ce au câştigat cele două Grupe Principale. Pentru celelalte şase locuri din "sferturi", vor lupta alte 12 formaţii. Dacă trece de Sporting Lisabona, sunt şanse foarte mari ca adversara "câinilor" să fie Paris Saint-Germain.

  • LIVE VIDEO | Liga Campionilor: Dinamo - Sporting Lisabona, duminică, ora 17:30, la Telekom Sport 3

În tur, la Lisabona, Dinamo a reuşit o victorie fantastică, scor 26-25, la capătul unui joc plin de dramatism. Ante Kuduz a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului, cu şapte reuşite. De partea cealaltă, Valentin Ghionea a fost cel mai prolific, cu opt reuşite.

"Niciun meci nu seamănă cu altul, mai sunt 60 de minute. Îi cunosc foarte bine, ştiu că joacă mai bine în deplasare decât acasă, pentru că nu au presiunea publicului. Sperăm să avem prospeţime de joc şi duminică şi să reuşim o calificare istorică", declara antrenorul dinamoviştilor, Constantin Ştefan, la revenirea în ţară, din Portugalia.

Afla mai multe despre: dinamosportinghandbal 

viewscnt
Articole similare