Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie dramatică pentru cormorani! Liverpool - Tottenham 2-1. Un autogol a decis învingătoarea pe Anfield

VIDEO | Victorie dramatică pentru cormorani! Liverpool - Tottenham 2-1. Un autogol a decis învingătoarea pe Anfield

Liverpool

Comentarii

Liverpool a devenit din nou lider în Premier League după ce a câştigat în ultimul minut de joc disputa cu Tottenham din etapa a 32-a. Echipa lui Klopp are cu două puncte mai mult decât Manchester City dar şi un meci în plus faţă de campioana en-titre antrenată de Guardiola.

FINAL | Liverpool - Tottenham 2-1 (Firmino 16, Alderweireld '90-aut / Lucas 70)

Echipele de start:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane.

Tottenham: Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Eriksen, Sissoko, Alli, Rose - Lucas, Kane.


Min 90 GOOOOL Liverpool: Centrare lungă în careu, Salah trimite cu capul, iar Lloris respinge nefericit într-un coechipier de unde mingea se duce în poartă, 2-1   

Min 85 Ocazie Tottemham: Contraatac al lui Spurs, Sissoko şi Son scapă spre poartă avându-l în faţă doar pe Van Dijk. Primul alege să şuteze însă ratează execuţia

Min. 70: GOOOL Tottenham! Lucas restabileşte egalitatea, cu un şut din apropiere, din pasa lui Eriksen.

Min. 55: Două ocazii pentru Tottenham. Mai întâi, Harry Kane şutează din cădere, din unghi; Alisson scoate în faţă, de unde Eriksen trage în blocajul lui Robertson, iar balonul iese în corner.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză pe Anfield.

Min. 37: Jocul se mută la cealaltă poartă, acolo unde Sadio Mane îşi mai încearcă o dată norocul cu un şut plasat din marginea careului de 16 metri, iar mingea trece foarte aproape de stâlpul stâng al porţii lui Lloris.

Min. 33: Ocazie mare Tottenham. După un un-doi cu Eriksen, Dele Alli şutează puternic din afara careului, însă mingea trece puţin peste poarta lui Alisson.

Min. 23: Ocazie Tottenham. Alisson a fost cât pe ce să o comită la marginea careului de 16 metri, dar a recuperat rapid balonul din faţa lui Dele Alli.

Min. 20: Încă o ocazie de gol pentru Liverpool. Mane şutează şi el din 16 metri, puţin pe lângă.

Min. 18: Alexander-Arnold, aproape de 2-0. Fundaşul dreapta al lui Liverpool a şutat din marginea careului de 16 metri, iar mingea a trecut puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Lloris.

Min. 16: GOOOL Liverpool! "Cormoranii" deschid scorul prin Roberto Firmino care a reluat imparabil cu capul dintre Vertonghen şi Sanchez, după o centrare a lui Robertson. La acest scor, Liverpool revine pe primul loc în Premier League, la două puncte avans de City, care are un meci mai puţin.

Min. 4: Ocazie Liverpool. Mohamed Salah şutează plasat din afara careului, dar mingea trece mult peste poarta lui Lloris.

Min. 1: A început meciul.


Cu două remize în ultimele cinci meciuri disputate în Premier League, Liverpool a cam pierdut fotoliul de lider. Cu toate că a pierdut un singur meci în acest sezon de Premier League, faţă de patru câte a pierdut Manchester City, formaţia lui Klopp mai este lider în Anglia, doar pentru că are un meci în plus faţă de gruparea pregătită de Josep Guardiola.

  • Liverpool - Tottenham LIVE VIDEO la Telekom Sport, duminică de la 18:30

Pe Anfield Road, Liverpool este o adevărată sperietoare. Nicio echipă care a vizitat arena "cormoranilor" nu a plecat cu trei puncte în acest sezon şi, doar două dintre ele, au smuls o remiză. Ultima dintre ele a fost Leicester, care a plecat fără să piardă din fieful "roşilor". Liverpool a încasat doar 9 goluri în 15 meciuri jucate pe Anfield, de departe cea mai bună defensivă de pe propria arenă din fotbalul britanic.

  • Liverpool - Tottenham LIVE VIDEO la Telekom Sport, duminică de la 18:30

În faţa unui asemenea adversar, Tottenham priveşte cu optimism. Are o medie de două goluri pe meci marcate în deplasare şi nu mai puţin de 11 victorii din 16 partide jucate pe teren străin. E drept, la ultimele trei deplasări din Anglia, Spurs au înclinat steagul de 3 ori la rând. Echipa lui Pochettino a pierdut cu Burnley, Chelsea şi Southampton în decurs de o lună, mai multe meciuri în deplasare decât în tot restul sezonului. Dar, nu disperă.

  • Liverpool - Tottenham LIVE VIDEO la Telekom Sport, duminică de la 18:30

Pentru că Tottenham performează oricum peste aşteptări şi în acest sezon, chiar dacă cei mai visători dintre fanii echipei lui Harry Kane se gândeau la titlu. Pochettino a dus totuşi Tottenham pe 3 după 30 de etape, iar în acest moment, cel puţin la nivel intern, se conturează clar ideea că Spurs este a treia echipa din Anglia după rezultatele din ultimii ani. Asta a reuşit Pochettino să facă dintr-un Tottenham care pare condamnată să nu cunoască totuşi gustul argintului. E drept însă, palidă consolare, Chelsea, Arsenal sau United privesc cu invidie la ceea ce Spurs reuşeşte să facă de la sosirea lui Mauricio.

Liverpool are nevoie de 3 puncte. Asta este un truism care nu poate fi contestat de nimeni. Ba chiar, are nevoie de cele trei puncte mult mai mult decât Tottenham. "Cormoranii" ştiu că un pas greşit este echivalent cu "adio titlu", o frază pe care rocker-ul de serviciu, Jurgen Klopp, nu vrea să o pună pe niciunul dintre refrenele finalului de an din Albion.

  • Liverpool - Tottenham LIVE VIDEO la Telekom Sport, duminică de la 18:30

Joe Gomez este aproape refăcut pentru acest duel, iar Naby Keita speră. Ox Chamberlain rămâne marea absenţa din lotul "cormoranilor". Dincolo, la Spurs, Pochettino nu-l va avea la dispoziţie pe tânărul şi talentatul Harry Winks, accidentat la şold. Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit pe Anfield, Spurs a plecat cu un punct. A fost 2-2 în februarie 2018, un rezultat pe care Liverpool nu şi-l permite sub nicio formă duminică. În tur, Klopp şi ai săi s-au impus cu 2-1 pe Wembley, terenul neutru care i-a servit drept "casă" lui Tottenham în acest sezon. Atenţie! Tottenham nu mai câştigă din mai 2011 pe Wembley, iar în ultimele 8 meciuri disputate pe terenul lui Pool a reuşit să bifeze doar 2 remize. Ce se va întâmpla în cel mai interesant meci al acestui final de săptămână, vedem duminică la Telekom Sport.

Formaţii probabile:

  • Liverpool: Alisson - Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Lallana - Salah, Firmino, Mane
  • Tottenham: Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Dele Ali, Sissoko, Rose - Eriksen - Kane, Son

Afla mai multe despre: liverpooltottenhamtelekom sportlive videopremier league 

viewscnt
Articole similare