Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Final de eră! După trei ani de glorie, Real Madrid suferă o ruşine istorică în faţa lui Ajax şi părăseşte UCL încă din optimi

VIDEO | Final de eră! După trei ani de glorie, Real Madrid suferă o ruşine istorică în faţa lui Ajax şi părăseşte UCL încă din optimi

FC Barcelona

Comentarii

Real Madrid, câştigătoarea ultimelor trei ediţii ale Ligii Campionilor, a fost eliminată, marţi, în optimile de finală ale competiţiei, după ce a fost învinsă de Ajax Amsterdam, pe Santiago Bernabeu, cu scorul de 4-1. În tur, spaniolii se impuseseră în Olanda cu scorul de 2-1.

Real Madrid a trăit o adevărată tragedie în returul cu Ajax din optimile Ligii Campionilor. Începutul părea promiţător. Varane a fost la un pas de deschiderea scorului.

Ce a urmat a fost desprins parcă din cel mai urât vis ale madrilenilor. Ziyech a deschis scorul pentru lăncieri. După doar câteva minute, s-a făcut 2-0. Tadici l-a ridiculizat pe Casemiro, iar Neres a finalizat spectaculos.

Forcingul olandezilor a continuat, iar Neres era să facă dubla la mijlocul primei reprize. Galacticii au mai primit două lovituri până la pauză. Vinicius şi Lucas s-au accidentat şi au părăsit amândoi terenul în lacrimi. Solari l-a băgat pe Bale, iar galezul renegat a fost cât pe ce să o bage pe Real înapoi în meci. Bara i-a salvat din nou pe olandezi.

Repriza a doua a început cu o nouă şansă a madrilenilor. Benzema a ratat însă de puţin poarta. În loc de 2-1 s-a făcut 3-0. Tadici a marcat un eurogol, validat însă abia după cinci minute de parlamentări. Speranţele fanilor de pe Bernabeu au renăscut cu 20 de minute înainte de final. Asensio a marcat, iar favoriţii mai aveau nevoie de două goluri pentru calificare. Entuziasmul s-a stins însă repede. Lasse Schone a făcut linişte pe Bernabeu cu o execuţie magistrală, dintr-un unghi aproape imposibil.

Umilinţa madrilenilor a fost completă când nu au reuşit să marcheze nici trei contra unu în careul advers. S-a terminat 4-1, iar Ajax revine în sferturile Champions League după 16 ani, în timp ce Real Madrid părăseşte încă din optimi competiţia pe care a câştigat-o de fiecare dată în ultimele trei sezoane şi de 13 ori în total.

VIDEO | Real Madrid - Ajax 1-4 (în tur 2-1)
Au marcat: Asensio 70/Ziyech 7, Neres 18, Tadic 62, Schone 72

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Varane, Reguilon - Modric, Casemiro, Kroos - Lucas (Bale 29), Benzema, Vinicius (Asensio 35).
Rezerve: Navas - Asensio, Bale, Ceballos, Marcelo, Vallejo, F. Valverde.

Ajax: Onana - Mazraoui (Veltman 80), de Ligt, Blind, Tagliafico - van de Beek, Schone (de Wit 73), de Jong - Ziyech, Tadic, Neres (Dolberg 74).
Rezerve: B. Varela - de Wit, Dolberg, Huntelaar, Labyad, Sinkgraven, Veltman.


Final.

Min. 90+3: Cartonaş roşu pentru Nacho. Fundaşul spaniol vede două galbene în aceeaşi fază şi este eliminat.

Min. 86: Ocazie imensă şi pentru Ajax. Tadic centrează în faţa porţii pentru Ziyech, dar marocanul reia peste poartă din poziţie ideală.

Min. 83: Ocazie incredibilă pentru Real Madrid. Benzema recuperează la marginea careului de 16 metri, mingea ajunge la Modric, care încearcă să îi întoarcă atacantului francez, dar Benzema alunecă. Balonul ajunge în cele din urmă la Bale, care trimite în portar.

Min. 72: GOOOL AJAX! Schone marchează superb dintr-un unghi imposibil, din lovitură liberă şi urcă scorul la 4-1.

Min. 70: GOOOL Real Madrid! Marco Asensio reduce din diferenţă cu un şut din interiorul careului.

Min. 62: GOOOL AJAX! Dusan Tadic înscrie un gol superb, iar reuşita este validată după intervenţia VAR-ului, pentru un aut la începutul fazei, în careul lui Ajax.

Min. 59: Ocazie Ajax. Mazraoui şutează din unghi, însă mingea se duce în plasa laterală.

Min. 51: Ajax ripostează, iar Tadic inventează o pasă filtrantă pentru van de Beek, care trage puternic la firul ierbii, dar Courtois parează.

Min. 48: Marco Asensio, ocazie imensă. Mijlocaşul Realului trage plasat din partea dreaptă, însă balonul trece puţin pe lângă stâlpul porţii lui Onana.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză. La acest scor, Real Madrid ar părăsi competiţia.

Min. 42: Bară Real Madrid! Gareth Bale reia în bară din unghi.

Min. 35: Santiago Solari efectuează şi a doua schimbare: Vinicius, accidentat la faza din minutul 31, părăseşte terenul în lacrimi. Intră Marco Asensio.

Min. 31: Ocazie Real Madrid. Vinicius pătrunde în stânga, îl pierde pe drum pe Mazraoui, dar trage în plasa laterală.

Min. 29: Schimbare la Real Madrid: Lucas Vazquez se accidentează şi nu mai poate continua. Intră Gareth Bale.

Min. 25: Jocul se mută la cealaltă poartă, acolo unde Dusan Tadic este la un pas de 3-0. Mijlocaşul sârb trage puternic din unghi, încercând să trimită printre picioarele lui Courtois, care scoate cu piciorul.

Min 23: Ocazie mare şi pentru Real Madrid. Vinicius pătrunde în stânga şi îi scoate excelent înapoi lui Lucas Vazquez, care trage din prima, dar Onana este la post.

Min. 22: Ocazie imensă pentru Ajax. David Neres scapă singur cu Thibaut Courtois şi îl lobează pe belgian, dar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 18: GOOOL Ajax! Lăncierii marchează după fază de PlayStation: Dusan Tadic face ce vrea cu jucătorii Realului, trece printr-o piruetă superbă de Casemiro, apoi îi pasează excelent lui Neres, care duce scorul la 2-0.

Min. 7: GOOOL Ajax! Ziyech reia imparabil din interiorul careului, după o pasă a lui Dusan Tadic.

Min. 4: Bară Real Madrid! Lucas Vazquez centrează din flancul drept, iar Raphael Varane îşi face apariţia la bara a doua şi reia de pe picioare în transversală.

Min. 1: A început meciul.


Madrilenii caută al 4-lea trofeu consecutiv în Uefa Champions League, iar marţi găzduiesc legendara Ajax Amsterdam în manşa retur din 8-ile competiţei. În tur, Real Madrid s-a impus cu scorul de 2-1 pe Amsterdam Arena.

Din păcate pentru Solari şi elevii săi, formaţia blanco vine după trei înfrângeri consecutive, dintre care două în decurs de 72 de ore contra eternei rivale, FC Barcelona: ”Ţinând cont de ceea ce a făcut şi reprezentat pentru noi, ne lipseşte mult Cristiano” a spus Modric înainte de partida cu Ajax: ”Cristiano marca 40-50 de goluri pe sezon. Real a pariat pe câţiva jucători care ar fi trebuit să-i ia locul şi să marcheze 10-15 poate 20 de goluri pe sezon, dar n-au făcut-o” a mai explicat Balonul de Aur, înainte de duelul cu Ajax. Ronaldo a fost principalul marcator al madrilenilor în ultimii 9 ani şi este cel mai bun marcator din istoria Realului. Nu mai puţin de 450 de goluri are Cristiano în tricoul merengue, formaţie cu care a câştigat de 4 ori Uefa Champions League.

  • LIVE VIDEO | Real Madrid - Ajax la Telekom Sport 1, marţi de la ora 22:00 

În acest sezon, Benzema are 20 de reuşite pentru ”albi”, Gareth Bale are 13 goluri, iar fundaşul central Sergio Ramos 11. Acesta din urmă nu va juca împotriva lui Ajax, după ce a primit o suspendare de două etape. El a recunoscut că a forţat obţinerea cartonaşului galben pentru a sta în returul de marţi, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Căpitanul madrilen va rata atât returul cu Ajax, cât şi prima manşă a sferturilor de finală, dacă madrilenii se vor califica în această fază a competiţiei.

  • LIVE VIDEO | Real Madrid - Ajax la Telekom Sport 1, marţi de la ora 22:00 

„Ştiu că Ajax nu a jucat în week-end, au avut liber de la Federaţia Olandeză. Programul nostru este cel pe care îl ştiţi, unul foarte încărcat, cu foarte multe meciuri importante. Avem însă jucători obişnuiţi cu asta. Nu concepem ratarea calificării în „sferturile” Ligii Campionilor. Trebuie să dăm dovadă de caracter. Am tot lotul la dispoziţie, cu excepţia lui Llorente şi a lui Ramos. Suspendarea lui Sergio este într-adevăr un obstacol, el este liderul echipei, dar avem fotbalişti capabili să îi suplinească absenţa”, a declarat şi antrenorul Santiago Solari, înainte de meci.

100% din echipele care au câştigat meciurile tur cu 2-1 în Champions League, fazele eliminatorii, s-au calificat mai departe în competiţie. Real Madrid are 7 victorii în toate competiţiile la rând contra Ajax-ului, care în urmă cu 22 de ani trecea în Spania de Atletico Madrid, rivala locală a madrilenilor.

  • LIVE VIDEO | Real Madrid - Ajax la Telekom Sport 1, marţi de la ora 22:00 

Ultima echipă care a eliminat-o pe Real Madrid în fazele eliminatorii ale competiţiei a fost Juventus Torino în sezonul 2014-2015. De altfel, în ultimele 8 campanii de UCL, madrilenii au atins cel puţin faza semifinalelor, o performanţă unică la nivel european. Atacantul francez Karim Benzema a marcat sau pasat decisiv în toate meciurile în care a evoluat împotriva formaţiei Ajax Amsterdam.

”Am arătat în meciul tur că Real Madrid este vulnerabilă. Noi ne dorim mereu să avem iniţiativa, acesta este stilul nostru de joc.

  • LIVE VIDEO | Real Madrid - Ajax la Telekom Sport 1, marţi de la ora 22:00 

Singurul premiu realistic pentru Real Madrid în această competiţie este trofeul, aşa că ştim la ce să ne aşteptăm. Suntem implicaţi încă în toate cele trei competiţii, iar jucătorii noştri sunt super ambiţioşi şi vor încerca să câştige totul” a avertizat şi tehnicianul olandez, Erik ten Hag.

Absenţi Real Madrid: Marcos Llorente (accidentat), Sergio Ramos (suspendat)
Absenţi Ajax: Bande, Eiting, Magallan (toţi accidentaţi)

Ultimele 5 întâlniri directe

  • Real Madrid - Ajax (3-0)
  • Ajax - Real Madrid (0-3)
  • Ajax - Real Madrid (1-4)
  • Real Madrid - Ajax (4-1)
  • Ajax - Real Madrid (1-2)

Echipe probabile:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Nacho, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric - Lucas Vazquez, Benzema, Vinicius

Ajax Amsterdam: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - De Jong, Schone, Van den Beek - Ziyech, Tadic, Neres

Afla mai multe despre: real madrid - ajaxlive online 

viewscnt
Articole similare