Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LIVE VIDEO | Marele Premiu de F1 al Canadei s-a încheiat! Victorie pentru Lewis Hamilton! Vettel penalizat 5 secunde

LIVE VIDEO | Marele Premiu de F1 al Canadei s-a încheiat! Victorie pentru Lewis Hamilton! Vettel penalizat 5 secunde

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Britanicul s-a impus într-o manieră mai puţin obişnuită

Lewis Hamilton a câştigat de o manieră neobişnuită Marele Premiu al Canadei pe circuitul pe care acum 12 ani obţinea prima sa victorie în Formula 1.

Sebastian Vettel a plecat din pole position şi a condus cursa de la un capăt la celălalt, însă un incident petrecut în turul 48 a fost decisiv. Neamţul a ieşit în decor, iar la revenire a comis o reintrare periculoasă pe circuit.

Comisarii l-au penalizat cu cinci secunde şi, chiar dacă a trecut primul linia de sosire, Vettel a terminat al doilea. La final, pilotul de la Ferrari nu şi-a putut ascunde frustrarea şi a încercat să schimbe măcar simbolic câştigătorul.

Lewis Hamilton a câştigat pentru a cincea oară în acest sezon şi a ajuns la şapte succese în Canada. După o treime din sezon, Mercedes are victorie în fiecare etapă, iar Hamilton s-a distanţat la 29 de puncte de urmăritorul său, coechipierul său, şi la 62 de rivalul Vettel.


FINAL DE CURSĂ! Vettel a terminat pe locul 1, dar a fost penalizat cu 5 secunde şi va cădea pe locul 2, după Hamilton. Pe 3 s-a clasat Leclerc.


Penalizare de 5 secunde pentru Sebastian Vettel! Pilotul lui Ferrari are 2,7 secunde în acest moment în faţa lui Hamilton.


Cu 17 tururi înainte de final, ordinea în cursă este următoarea: Vettel, Hamilton, Leclerc, Bottas, Verstappen şi Ricciardo


Turul 48: Vettel greşeşte şi e la un pas de un accident cu Hamilton, dar acesta din urmă frânează şi evită un incident urât.


Suntem în turul 40. Hamilton s-a apropiat la mai puţin de o secundă de liderul Vettel.


După 26 de tururi Sebastian Vettel a intrat la boxe prima oară în această cursă. Lewis Hamilton a intrat şi el la standuri trei tururi mai târziu, iar Charles Leclerc e noul lider al cursei.


După 14 tururi, pilotul gemran Sebastian Vettel are un avans de 2,7 secunde faţă de al doilea clasat, campionul mondial, Lewis Hamilton. Leclerc, Hulkenberg, Bottas şi Verstappen completează top 6.


Probleme pentru Norris în startul cursei din Canada. Imagini spectaculoase, mai jos. Lando Norris a abandonat!

Start în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Sebastian Vettel e primul lider al cursei, Hamilton e pe doi, iar Leclerc este al treilea


Sebastian Vettel a reuşit surpriza în calificările din Marele Premiu al Canadei, a şaptea etapă a sezonului de Formula 1. Pilotul de la Ferrari a obţinut pole-positionul la ultima ieşire pe circuit. Liderul clasamentului mondial, Lewis Hamilton, a trebuit să se mulţumească doar cu poziţia a doua, după ce a condus autoritar pe durata celor trei sesiuni. Din linia a doua va pleca coechipierul lui Vettel de la Ferrari, Leclerc,  alături de surpriza Daniel Ricciardo de la Renault. Al doilea pilot de la Mercedes, Valtteri Bottas, a trebuit să se mulţumească doar cu poziţia a şasea.

Zidul Campionilor de la Montreal a făcut şi în acest an o victimă. Kevin Magnussen a ratat virajul şi a provocat neutralizarea celei de-a doua sesiuni. Ieşirea sa l-a afectat şi pe Max Verstappen, care nu a mai apucat să stabilească un timp destul de bun ca să se califice în ultima sesiune. Pilotul de la Red Bull va pleca abia de pe poziţia a 11-a a grilei. Ironic, Magnussen a prins ultima sesiune, dar nu a mai putut concura.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare