Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Hamilton, noul campion mondial al Formulei 1. Britanicul intră în istorie

VIDEO | Hamilton, noul campion mondial al Formulei 1. Britanicul intră în istorie galerie foto

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton a devenit pentru a cincea oară campion mondial după ce a terminat pe poziţia a patra MP al Mexicului. Britancul încheie lupta cu rivalul Vettel, cu două etape înaintea finalului de sezon.

Vettel îl felicită pe Hamilton pentru un nou succes istoric. Britanicul l-a egalat pe Juan Manuel Fangio la numărul titlurilor mondiale, 5 la număr. Cei doi sunt depăşiţi de Michael Schumacher care a câştigat de şapte ori titlul de cel mai bun pilot din lume. 

Final: Verstappen câştigă cursa, urmat de Vettel şi Raikkonen. Hamilton termină al patrulea, suficient pentru a câştiga un nou titlu mondial  

Turul 62: Ricciardo abandonează din cauza unei defecţiuni la motor 

Turul 59: Hamilton este abia al cincilea în cursă, în timp ce Vettel şi Ricciardo se bat pentru poziţia secundă 

Turul 47: Hamilton iese în decor după un duel cu Ricciardo, dar britanicul reuşeşte să redreseze maşina în ultiam clipă şi revine pe circuit 

Turul 39:  Vettel îl ajunge din urmă pe Hamilton şi îl depăşeşte pe rivalul său la titlul mondial 

Turul 34: Vettel ajunge pe podiumul intermediar după ce trece de Ricciardo 

Turul 26: La cursa mexicană asistă şi celebrul dj Armin van Buuren care a fost invitat şi pe podium la premierea de după cursă   

Turul 17: Hamilton trece de Raikkonen şi ajunge pe podium, moment în care Vettel intră şi el la boxe pentru prima oară. Ierarahia de după start se reface, liderul clasamentului general este acum pe poziţia secundă   

Turul 12: Hamilton şi Bottas intră la boxe amândoi pentru un schimb de pneuri 

Turul 5: Alonso abandonează după doar cinci tururi, spaniolul este încurcat de o bucată de caroserie aflată pe circuit în urma unei ciocniri între alte două monoposturi 

Turul 1: Hamilton reuşeşte să câştige o poziţie după startul cursei. Britanicul se insinuează printre cele două maşini Red Bull, iar cel mai mult de pierdut are australianul Ricciardo care a plecat din pole position şi în momentul moment este pe locul 3. Vettel rămâne pe 4. 


 

Update: Piloţii Red Bull, Daniel Ricciardo şi Mark Verstappen vor pleca de pe primele două poziţii în Marele Premiu de Formula 1 din Mexic. Hamilton pleacă de pe trei, Vettel e al patrulea. Grila completă, mai jos

Cu un avans consistent de 70 de puncte în fruntea clasamentului mondial, cu doar trei curse înainte de finalul sezonului, Lewis Hamilton poate câştiga un nou titlu de campion. Pilotul britanic are nevoie de o clasare cel puţin pe locul al şaptelea în Marele Premiu al Mexicului pentru a se impune în actuala stagiune.

"Îmi aduc aminte că, atunci când am câştigat primul titlu, unul dintre foştii campioni a spus că va fi mai greu să îl câştig şi pe al doilea. Aşa am simţit. Primul titlu a fost incredibil de greu, dar ulterior a devenit din ce în ce mai greu să câştig un alt trofeu. Aşa că, dacă voi obţine titlul, probabil va fi trofeul de care sunt cel mai mândru şi pe care îl voi aprecia cel mai mult" , a recfunoscut Lewis Hamilton.

Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului

Circuitul Herman Rodriguez are un prim sector de mare viteză urmat de un al doilea sector rapid, dar cu schimbări bruşte de direcţie care vor scoate în evidenţă eficienţa aerodinamică a monoposturilor.

În schimb, celebrul viraj Peraltada de la finalul turului de circuit, unul dintre cele mai temute în trecut, a fost reconfigurat din motive de siguranţă la revenirea în calendar în 2015.

Totuşi, principala provocare pentru ingineri va fi altitudinea: la 2.250 de metri deasupra nivelului mării, motoarele vor avea de suferit.

Piloţilor le vor fi puse la dispoziţie pneuri de compoziţie hypersoft, ultrasoft şi supersoft. Cel mai probabil, piloţii vor miza pe strategii cu o singură oprire la boxe, mai ales că linia boxelor este foarte lungă, astfel că o intrare suplimentară este costisitoare din punct de vedere al timpului pierdut.

Afla mai multe despre: formula 1mexichamilton 

viewscnt
Articole similare