Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Atletico Madrid a luat un nou trofeu Europa League, după cel de la Bucureşti, din 2012! Joc fantastic al oamenilor lui Simeone!

VIDEO | Atletico Madrid a luat un nou trofeu Europa League, după cel de la Bucureşti, din 2012! Joc fantastic al oamenilor lui Simeone!
Comentarii

Atletico Madrid câştigă pentru a doua oară trofeul Europa League, după cel luat pe Arena Naţională, la Bucureşti. Oamenii lui Diego Simeone s-au impus cu 3-0 în finala din 2018, disputată contra lui Marseille, chiar în Franţa! A fost al 9-lea trofeu Europa League/Cupa UEFA, câştigat de echipe din Spania în ultimii 15 ani!

După cum a început finala, am fi spus că OM are o şansă bună să aducă Franţei primul trofeu Europa League din istorie. Primele 3 ocazii ale meciului au aparţinut francezilor, care n-au fost însă destul de iscusiţi în faţa porţii.

Totul s-a rupt în minutul 21 atunci când Mandanda a trimis o pasă greşită, iar Griezmann a marcat fără probleme. Imediat după pauză, acelaşi Griezmann a făcut 2-0, după o scăriţă peste Mandanda. Finalul de meci i-a aparţinut tot lui Atletico, Gabi marcând golul de 3-0 cu un minut înainte ca arbitrul de rezervă să arate ”prelungirile”.

Momentul în care Atletico primeşte trofeul Europa League

LIVE VIDEO Marseille - Atletico 0-3 (Griezmann 21, 49, Gabi 89)

Echipele de start:

  • Marseille (4-2-3-1) Mandanda - Sarr, Ramy, Gustavo, Amavi - Anguissa, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - Germanin
  • Altetico (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Gimenez, Godin, Lucas - Correa, Gabi, Saul, Koke - Costa, Griezmann

Min 89. GOOOOOOL ATLETICO MADRID!!! Gabi face 3-0 şi marchează doar al 2-lea său gol în cupele europene!

Min 84. Şut excelent al francezilor, dar Oblak reţine balonul!

Min 81. Kostas Mitroglou trimite mingea în bară! Ce final de meci am fi avut...

Min 70. Ocazie Koke!

Min 52. Diego Godin trimite o lovitură bună de cap.

Min 49. GOOOOOOOL ATLETICO MADRID. Din nou Griezmann. Scăriţa!

Min 46. A început partea secundă a meciului.

Min 45+1. Prima repriză se încheie!

Min 32. Payet iese în lacrimi de pe teren din cauza unei accidentări şi este înlocuit de Lopez. Mare păcat... după ce că ratează o mare parte din finala Ligii Europa, Payet nu va mai prinde nici naţioanla Franţei pentru Cupa Mondială, pe care Deschamps o va anunţa joi!

Min 23. Marseille nu depune armele şi are o nouă ocazie de gol, prin Ocampos!

Min 21. GOOOOOOL ATLETICO!!! Griezmann deschide scorul după o greşeală gravă a lui Anguissa. Mandanda are şi el partea lui de vină, întrucât a pasat extrem de prost!

Min 19. Primul şut pe spaţiul porţii îi aparţine lui Payet.

Min 12. Un nou lut al lui Marseille. Sarr nu reuşeşte să găsească spaţiul porţii. Ce-i drept a tras de la mare distanţă.

Min 6. OM este echipa care dictează jocul în acest moment. O nouă ocazie!

Min 4. Marseille ratează prima ocazie a meciului. Germain a fost găsit excelent de Payet, însă atacantul francez a trimis peste poartă.

Min 1. A început finala de la Lyon!

Drumul lui OM până în finală

Drumul lui Altetico până în finală

UPDATE 19:45 Cosmin Băleanu ne aduce ultimele informaţii înante de marea finală UEFA Europa League, chiar de pe gazonul arenei din Lyon!


Olympique Marseille - Atletico Madrid. Finala UEFA Europa League pune faţă în faţă două echipe aflate în momente diferite ale sezonului. Marseille este pe locul 4 în campionat şi riscă să rateze prezenţa în UEFA Champions League. Doar o minune o poate ajuta să termine pe locul 3 şi să prindă preliminariile, pe când un succes în finala UEFA Europa League i-ar asigura prezenţa direct în grupe. De cealaltă parte, pentru Atletico Madrid acesta este ultimul obiectiv al sezonului, în condiţiile în care locul 2 în campionat este deja asigurat.


Finala Europa League 2018, ECHIPELE PROBABILE

Marseille (4-2-3-1): Mandanda; Sakai, Rami, Luiz Gustavo, Amavi; Anguissa, Sanson; Thauvin, Payet, Ocampos; Germain

Atlético (4-4-2): Oblak; Vrsaljko, Giménez, Godín, Lucas; Koke, Saúl Ñíguez, Gabi, Correa; Griezmann, Costa


"Avem o şansă destul de mică de a câştiga trofeul, dar vom face tot posibilul pentru a realiza acest lucru. Atletico este o echipă care a jucat de două ori finala Ligii Campionilor în ultimii patru ani, iar nu demult câştiga Europa League. Însă jucăm în Franţa şi ne dorim să devenim prima echipă franceză care cucereşte acest trofeu" - Rudi Garcia, antrenor Marseille. 

"Totul este pregătit pentru un mare eveniment. Marseille joacă din ce în ce mai bine şi dispune de un antrenor care are multe calităţi. Francezii au un mijloc şi un atac foarte bune. Dar şi noi vrem trofeul. Ni-l dorim încă din momentul când am fost scoşi din Liga Campionilor. Am tratat mereu cu seriozitate această competiţie şi acum suntem aici" - Rudi Garcia, antrenor Marseille. 


Vorbim despre două echipe cu un important pedigree european. Atletico Madrid a cucerit în două rânduri trofeul, în 2010 şi 2012, ultima dată într-o finală disputată la Bucureşti. De cealaltă parte, Olympique Marseille este câştigătoarea ediţiei inaugurale a UEFA Champions League, în 1993, însă de prea mult timp aşteaptă un nou trofeu european. Echipa a mai disputat două finale europene între timp, dar le-a pierdut pe amândouă.

LIVE VIDEO Marseille - Atletico. Finala Europa League se vede la Telekom Sport

Pentru a ajunge aici, OM a avut un drum lung. Nu a strălucit deloc în faza grupelor, terminând pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Salzburg, Guimaraes şi Konyaspor. În şase meciuri, OM a avut un golaveraj neaşteptat de mic, 4-4, bifând două victorii, două remize şi două eşecuri. În şaisprezecimi a trecut de Braga, în vreme ce în optimi a eliminat-o pe Bilbao. Excelent s-au descurcat francezii şi împotriva lui Leipzig, în sferturi, echipă de care au trecut cu 5-3 la general. Cele mai mari emoţii le-au avut în semifinale cu aceeaşi Red Bull Salzburg, pe care o întâlnise şi în grupe. Câştigătoarea s-a decis abia în reprizele de prelungiri ale returului din Austria.

De cealaltă parte, Atletico plănuia să aibă un parcurs cât mai îndelungat în Liga Campionilor. Totuşi, Simeone şi băieţii săi nu au terminat decât pe trei o grupă cu Roma, Chelsea şi Qarabg, câştigând un singur meci din şase! În Europa League, Atletico s-a dovedit net superioară adversarilor săi: 5-1 cu FC Copenhaga, 8-1 cu Lokomotiv Moscova, 2-1 cu Sporting şi 2-1 cu Arsenal au fost scorurile generale din fazele eliminatorii. În niciun moment, madrilenii nu au simţit pericolul eliminării.

La casele de pariuri, Atletico are o cotă de 1.75 să se impună în timp regulamentar, în vreme ce OM este creditată cu 5.50. Cei care pariază că spaniolii câştigă trofeul beneficiază de cota 1.36. În comparaţie, francezii sunt cotaţi cu 3.60.

Afla mai multe despre: olympique marseilleatletico madrideuropa leagueponturi pariuri 

viewscnt
Articole similare