Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Marseille - Salzburg 2-0. Thauvin şi N'Jie o duc pe OM cu un pas în finala de la Lyon

VIDEO | Marseille - Salzburg 2-0. Thauvin şi N'Jie o duc pe OM cu un pas în finala de la Lyon

UEFA Europa League

Comentarii

Formaţia franceză Olympique Marseille a învins, joi, pe Stade Velodrome, echipa austriacă Red Bull Salzburg, scor 2-0, în turul semifinalelor Ligii Europa. Partida retur va avea loc săptămâna viitoare.

Aflate la a treia întâlnire directă în această ediţie a Ligii Europa, Marseille şi Salzburg au început partida echilibrat, iar debutul a adus aminte de cele două jocuri din faza grupelor, când s-a marcat un singur gol în total – 1-0 pentru Salzburg în Austria şi 0-0 la Marsilia. În minutul 15, însă, Florian Thauvin a deschis scorul cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă a lui Payet, dar şi-a ajustat execuţia cu mâna. Reluările au arătat că mijlocaşul francez a comis henţ după ce a reluat cu capul, dar nici arbitrul şi nici adversarii săi n-au observat.

Prima mare ocazie a oaspeţilor vine abia în minutul 53, când Wolf scapă în dreapta şi şutează de lângă Amavi, dar portarul gazdelor, Pele, are o paradă excelentă. S-a înscris zece minute mai târziu, dar la cealaltă poartă. Schimb de pase între acelaşi Payet şi N'Jie, iar cel din urmă – intrat pe teren cu doar trei minute mai devreme – finalizează simplu. În final, Gulbrandsen a fost cât pe ce să înscrie, dar bara s-a împotrivit unui gol care ar fi ajutat-o enorm pe Salzburg, în contextul meciului de săptămâna viitoare.

VIDEO | Marseille - Salzburg 2-0 (Florian Thauvin 15', Clinton N'Jie 63')

Min. 77: Bară Salzburg! Gulbrandsen reia în bară, din interiorul careului, după o centrare ideală venită de la Ulmer.

Min. 63:Gooooooooooooool, OM! Intrat de doar trei minute, Clinton N'Jie dublează avantajul gazdelor, cu o execuţie simplă cu latul, din pasa aceluiaşi Dimitri Payet. 

Min. 53: Salzburg, cât pe ce să egaleze! Wolf scapă în dreapta şi şutează de lângă Amavi, dar portarul gazdelor, Pele, intervine salvator.

Min. 46: S-a reluat meciul, cu austriecii ieşiţi mai încrezători de la cabine.

Pauză pe Stade Velodrome, după o primă parte echilibrată, dar în care gazdele au avut iniţiativa şi au şi înscris, prin Thauvin. Este golul cu numărul 40 în care e implicat mijlocaşul francez în acest sezon – 23 de goluri şi 17 assist-uri.

Min. 15: Gooooooooooool, Marseille! Thauvin deschide scorul cu o lovitură de cap, din centrarea lui Payet. Reluările au arătat că înainte să intre în poartă mingea l-a lovit şi în mână pe fotbalistul francez, însă arbitrul şi adversarii nu au sesizat.

A început meciul de la Marsilia!

Echipele de start:
Marseille: Pele - Sarr, Rami, Gustavo, Amavi - Lopez, Sanson - Thauvin, Payet, Ocampos - Mitroglou
 
Salzburg: Walke - Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer - Haidara, Samassekou, Wolf, Berisha - Hwang, Dabbur

Olympique Marseille - Red Bull Salzburg se vede în direct la Telekom Sport 2

"Noi o ştim foarte bine pe Salzburg. Am pierdut şi am făcut egal acasă cu ei, în faza grupelor. Acum este semifinala şi va fi diferit", a declarat directorul sportiv al clubului francez, Andoni Zubizarreta.

Marseille şi Red Bull Salzburg s-au mai întâlnit în faza grupelor. În grupa I, Salzburg reuşea s-o învingă, pe teren propriu, scor 1-0, pe OM, iar pe Stade Velodrome, cele două echipe remizau, scor 0-0. Salzburg a câştigat grupa cu 12 puncte, iar Marseille a terminat pe locul secund, cu opt puncte.

Athletic Bilbao, Dortmund şi Lazio, printre victimele celor două echipe

Apoi, în fazele eliminatorii, Marseille a trecut rând pe rând de Braga, 3-1 la general, Athletic Bilbao, 5-2 la general, pentru ca în sferturi să o elimine pe sora mai mică a lui Salzburg, RB Leipzig, după 0-1 în Germania şi 5-2 pe teren propriu.

Salzburg a avut parte de un traseu mai complicat. Mai întâi, echipa austriacă a eliminat-o din competiţie pe Real Sociedad, 4-3 la general, apoi pe Borussia Dortmund, după o dublă la fel de strâns, 2-1 în deplasare şi 0-0 acasă. Marea surpriză avea să o producă, însă, în sferturi, când a revenit după înfrângerea suferită pe Olimpico, 4-2, şi a obţinut calificarea în urma succesului obţinut pe teren propriu, 4-1.

Partida de joi seară va fi condusă la centru de scoţianul William Collum. La cele două margini se vor afla David McGeachie şi Francis Connor, iar arbitri adiţionali vor fi Bobby Madden şi John Beaton. Al patrulea oficial a fost desemnat Douglas Potter.

În cealaltă semifinală se înfruntă Arsenal Londra şi Atletico Madrid. Primul meci se va disputa pe Emirates Stadium, joi, de la 22:05, în direct la Telekom Sport 1.

Afla mai multe despre: marseillesalzburgeuropa league 

viewscnt
Articole similare