Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Start de sezon în Cehia! Sparta Praga - Opava 2-0. Cum au ieşit în evidenţă Stanciu, Chipciu şi Niţă

VIDEO | Start de sezon în Cehia! Sparta Praga - Opava 2-0. Cum au ieşit în evidenţă Stanciu, Chipciu şi Niţă

Stranieri

Comentarii

Sparta Praga a avut ceva bătăi de cap cu FC Opava, nou-promovată în prima ligă din Cehia, dar până la urmă a câştigat cu 2-0. Stanciu, Niţă şi Chipciu au fost titulari, în timp ce Vătăjelu n-a prins lotul. Primul a avut o bară, în minutul 74, în timp ce Chipciu putea obţine un penalty în minutul 57. De asemenea, Niţă a avut o evoluţie foarte sigură

Sparta Praga - Opava 2-0

Sparta a început cu mult optimism acest sezon, la finalul căruia îşi propune titlul. Praghezii au început tare meciul cu Opava şi au ratat câteva ocazii importante în primele 15 minute. Oaspeţii au echilibrat însă partida şi au început să pună probleme. Totuşi, tabela a rămas nederanjată până la pauză.

Însă Sparta n-a arătat mai bine nici după ce a revenit de la vestiare. Colegii lui Nicolae Stanciu au avut probleme cu inspiraţia în faţa porţii, în timp ce Opava a încercat să profite de şansele pe care le-a avut pe contraatac. Până la urmă, Sparta a reuşit să deschidă scorul, în mintul 73, când Kanga a prins un şut foarte bun de la 30 de metri.



A fost momentul în care jucătorii Spartei au ieşit din blocaj. După gol, Stanciu a prins o torpilă din afara careului, însă mingea a lovit transversala. Sparta a reuşit să mai înscrie o dată, de această dată prin Tetteh, al cărui şut a fost deviat în poartă, în minutul 84.

Alex Chipciu, Nicolae Stanciu şi Florin Niţă au fost titulari şi toţi trei au avut evoluţii destul de bune.


Min. 90+3 Fluier final, Sparta Praga învinge în primul meci din noul sezon.


Min. 84 GOL SPARTA! Tetteh dublează avantajul. Şutul a fost deviat în poartă.

d


Min. 74 Stanciu iese şi el la rampă. Mijlocaşul român trage în diagonală de la 17 metri, spre vinclul de la colţul lung. Mingea loveşte însă transversala.


Min. 73 GOL SPARTA! Kanga prinde un şut frumos de la 30 de metri, mingea ”muşcă” pământul şi intră în poartă.


Min. 57 Fază controversată. Chipciu a avut o acţiune personală în careu, dar a fost călcat de un adversar. Arbitrul a cerut VAR, însă n-a acordat penalty.


Min. 46 A început repriza a doua.


Min. 45+1 S-a terminat prima parte!


Min. 42 Pasă cu exteriorul dată de Stanciu pentru Kanga, care trage însă pe lângă poartă, dintr-o poziţie destul de bună.


Min. 34 Cea mai mare ocazie de până acum este ratată de Sparta. Ben Haim a scăpat singur cu portarul, dar a tras în goalkeeper-ul advers.


Min. 10 Chipciu trage de la 17 metri, dintr-o poziţie periculoasă, mingea este deviată în corner. Chipciu a fost printre cei mai activi jucători de până acum.


Min. 9 Sparta a fost aproape să deschidă scorul dintr-o gafă a portarului advers, care a scăpat mingea printre picioare.


Min. 3 Chipciu încearcă un şut de la distanţă, dar nu este cea mai fericită execuţie a sa.


Min. 1 Fluier de start în primul meci jucat de Sparta Praga în acest sezon. Stanciu e căpitan.


Vătăjelu nu e nici măcar rezervă: Echipele de start:

  • SPARTA PRAGA: Niţă - Chipciu, Stetina, Costa, Frydek - Kulhanek - Ben Haim, Stanciu, Kanga, Plavsic - Pulkrab
  • OPAVA: Srom - Simersky, Svozil, Hrabina - Kayamba, Zavadil, Schaffartzik, Zapalac - Kuzmanovic - Jurena, Puskac

A 26-a ediţie de campionat din Cehia începe vineri cu partida dintre Dukla Praga şi campioana en-titre, Viktoria Plzen. Cea mai puternică formaţie din Cehia în sezonul trecut şi fosta adversară a FCSB din Europa League este cotată cu prima şansă la trofeu, datorită omogenităţii lotului, dar şi experimentatului tehnician, Pavel Vrba.

Plzen a renunţat în această vară la Andreas Ivanschitz, Vaclav Pilar şi Petr Bolek, dar i-a transferat în schimb pe mijlocaşul defensiv Roman Prochazka, pe mijlocasul central Pavel Bucha de la rivala Slavia şi pe extrema celor de la Zlin, nigerianul Ubong Ekpai. Cei mai importanţi jucători din lot răman, golgeterul sezonului trecut atacantul Michael Krmencik, mijlocaşii Patrik Hrosovsky şi Tomas Horava, dar şi decarul Jan Kopic. Plzen este campioana en titre a Cehiei şi a pierdut în sezonul trecut doar 4 meciuri în campionat. Elevii lui Vrba au stabilit de asemenea un nou record în ediţia precedentă după ce au câştigat primele 14 meciuri ale sezonului.

În acest nou sezon din Cehia, Sparta Praga va avea la dispoziţie nu mai puţin de patru fotbalişti români. Pe lângă Nicolae Stanciu, Bogdan Vâtăjelu şi Florin Niţă, Pavel Hapal, noul antrenor al echipei conduse de Daniel Kretinsky va miza din acest sezon şi pe internaţionalul român, Alexandru Chipiciu. Sparta l-a vândut definitiv la Newcastle pe portarul Martin Dubravka pentru care a încasat 4 milioane de euro, în timp ce experimentatul atacant, David Lafata a agăţat ghetele în cui. Sparta Praga joacă primul meci pe teren propriu în noul sezon în direct la Telekom Sport, sâmbătă, contra unei echipe nou-promovate, SFC Opava.

Formaţia de pe Generali Arena l-a numit în martie în funcţia de antrenor principal pe Pavel Hapal, fostul selecţioner al naţionalei Under 21 al Cehiei, între 2015 şi 2018.  Anul trecut, Sparta Praga a început sezonul cu ambiţii mari şi cu un antrenor cu nume (italianul Andrea Stramaccioni) pe banca tehnică, dar a terminat campionatul la 13 puncte în spatele Viktoriei Plzen.

  • Sparta Praga - SFC Opava, sâmbătă 21 iulie, ora 20:00 pe Telekom Sport 2

Slavia Praga, formaţia care l-a transferat în această vară pe "olteanul" Alexandru Băluţă, debutează în campionat duminică, într-o deplasare infernală la Olomouc, contra echipei locale, Sigma. Formaţia pregătită de Jindřich Trpišovský a investit peste 4 milioane de euro în transferuri pentru a cuceri un nou titlu de campioană în Cehia.

Românul Băluţă a fost cel mai scump transfer al "alb-roşilor" (2.5 milioane de euro), în timp ce pentru Jaroslav Zeleny de la Jablonec şi Vladimir Coufal de la Liberec, Slavia a plătit inca 1.5 milioane de euro. Ultimii doi sunt doi dintre cei mai bine cotaţi fundaşi laterali din Cehia. Mai mulţi jucători au plecat de pe Eden Arena, însă majoritatea nu au prins lotul echipei în sezonul trecut. Slavia este vicecampioana Cehiei si va juca în acest sezon în preliminariile Uefa Champions League.

  • Sigma Olomouc - Slavia Praga, duminica 22 iulie, ora 19:00 pe Telekom Sport 2

Noul sezon din Cehia va debuta cu un nou format. 16 echipe se vor duela în meciuri tur retur, până când liga se va împarţi la final în trei grupe: grupa formaţiilor care lupta pentru titlu, grupa formaţiilor care se vor duel pentru Europa League şi grupa formaţiilor care se vor lupta pentru evitarea retrogradării.

  • Capitala Praga este regiunea care dă cele mai multe echipe în prima ligă cehă (4)

  • Eden Arena (20.232 de locuri) este stadionul cu cea mai mare capacitate din Cehia

  • SFC Opava şi FK Pribram sunt echipele nou promovate în acest sezon

  • Sparta Praga este cea mai valoroasă echipa din campionat (42.7 milioane de euro adună lotul echipei conform Transfermarkt)

  • Alexandru Băluţă este cel mai scump jucător transferat în acest sezon (2.5 milioane de euro)

  • Sparta Praga este formaţia cu cele mai multe meciuri jucate în prima ligă cehă (425 meciuri)

  • Vaclav Jilek (Sigma Olomouc) este cel mai vechi tehnician în funcţie (2 ani şi 8 luni)

Afla mai multe despre: slavia pragasparta pragastanciubăluţăchipciuvâtăjeluniţă 

viewscnt
Articole similare