Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | PSG - Bayern Munchen 0-1! Fluier final! Bavarezii cuceresc pentru a şasea oară în istorie UCL

VIDEO | PSG - Bayern Munchen 0-1! Fluier final! Bavarezii cuceresc pentru a şasea oară în istorie UCL
Comentarii

Formaţia Bayern Munchen a învins, duminică, la Lisabona, echipa Paris Saint-Germain, scor 1-0, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a şasea oară în istoria sa

VIDEO | PSG - Bayern Munchen 0-1 (K. Coman 59)

Golul bavarezilor a fost marcat de Kingsley Coman, în minutul 59.

Ambele echipe au avut ocazii mari de-a lungul primei reprize, PSG prin Neymar, iar Bayern Munchen a avut o bară prin Lewandowski. Meciul este arbitrat de italianul Daniele Orsato, iar rezervă a fost Ovidiu Haţegan.

Echipele de start:

  • PSG: Navas - Kehrer, T. Silva, Kimpembe, Bernat - Herrera, Marquinhos, Paredes - Di Maria, Mbappe, Neymar
  • Rezerve: Rico, Bulka, Verratti, Choupo-Moting, Icardi, Sarabia, Kurzawa, DIallo, Draxler, Bakker, Gueye, Dagba
  • Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - T. Alcantara, Goretzka - Gnabry, Muller, Coman - Lewandowski
  • Rezerve: Ulreich, Hoffman, Odriozola, Sule, Pavard, J. Martinez, Coutinho, Cuisance, Perisic, Hernandez, Tolisso, Zirkzee

Min. 90 + 6 Fluier final! Bayern este noua regină a Europei. Bavarezii încununează un sezon excepţional în care au reuşit tripla cupa, campionat, UCL şi au câştigat pentru a şasea oară în istorie Liga Campionilor.

Min. 94 Muller primeşte cartonaşul galben pentru o ţinere.

Min. 90 +2 Ratare uriaşă a lui Choupo-Moting, după o pasă foarte bună trimisă de Neymar.

Min. 90. Vor fi 5 minute de prelungiri.

Min. 86 A patra schimbare la Bayern! Tolisso întră în locul lui Alcantara.

Min. 86 Al treilea cartonaş galben consecutiv la PSG în doar cinci minute! De data aceasta este rândul nou-intratului Kurzawa să fie avertizat de arbitru.

Min. 83 Căpitanul lui PSG, Thiago Silva, este şi el avertizat cu cartonaş galben după ce îl faultează pe Lewandowski într-o situaţie limită pentru parizieni.

Min. 81 Neymar primeşte cartonaşul galben.

Min. 80 Dublă schimbare la PSG! Kurzawa îl înlocuieşte pe Bernat iar Choupo-Moting pe Di Maria.

Min. 73 PSG cere penalty acuzând un fault la Mbappe.

Min. 72 Draxler îl înlocuieşte pe Hererra de la PSG.

Min. 70 Neuer reuşeşte o nouă paradă miraculoasă, de data aceasta în faţa lui Marquinhos.

Min. 68 Dublă schimbare la Bayern. Coutinho îl înlocuieşte pe Gnabry iar Perisic pe K. Coman

Min. 65 Veratii îl înlocuieşte pe Paredes.

Min. 63 K. Coman este foarte aproape să facă dubla, însă căpitanul Thiago Silva respinge formidabil de pe linia porţii.

Min. 59 GOOOL Bayern! K. Coman înscrie cu capul după o centrare foarte bună venită de la Kimmich.

Min. 56 Fundaşul central al lui Bayern, Sule, vede şi el cartonaşul galben.

Min. 52 Gnabry (Bayern) şi Paredes (PSG) văd amândoi cartonaşul galben după o fază destul de tensionată. Altfel, partida a fost una fără incidente până acum.

Min. 46 A început a doua repriză. Chiar dacă scorul a fost 0-0 la pauză, prima repriză s-a ridicat la nivelul unei finale de Liga Campionilor.

Min. 45 + 1 Arbitrul decide să nu dea penalty pentru Bayern după ce a consultat VAR. Faza a fost complicată. La pauză PSG - Bayern Munchen este 0-0.

Min. 45 Ocazie mare PSG! Defensiva lui Bayern este făcută şah mat, Mbappe ajunge în poziţie de finalizare, dar trage slab şi portarul Neuer reţine cu siguranţă. A treia ocazie uriaşă a francezilor.

Min. 40 Bayern are primul corner al meciului. Centrare periculoasă a lui Davies, Lewandowski vine la finalizare, dar defensiva francezilor scapă cu faţa curată.

Min. 35 Coman centrează periculos, însă mingea ajunge fără emoţii în braţele lui Navas. Niciun jucător de la Bayern nu a atacat balonul.

Min. 32 Navas reuşeşte o paradă miraculoasă la o lovitură de cap excelentă a lui Lewandowski.

Min. 29 Herrara şutează periculos de la distanţă, însă mingea este deviată în corner de un jucător al lui Bayern. Arbitrii nu acordă însă lovitură de colţ pentru PSG.

Min. 28. Davies vede primul cartonaş galben după ce a fost depăsit de Keher.

Min. 25 Boateng este înlocuit de Sule. Se pare că este vorba de o accidentare serioasă a fundaşului central neamţ, cel mai probabil o recidivă.

Min. 24 Di Maria şutează periculos dintr-o poziţie bună. Argentinianul a tras puternic, însă execuţia sa a ratat ţinta deoarece a fost cu piciorul său slab, cel drept.

Min. 22 Lewandowski loveşte bara după o întoarcere spectaculoasă. Vârful polonez nu s-a remarcat foarte mult până acum, însă doar ghinionul a făcut să nu fie letal.

Min. 18 Neuer îl blochează absolut senzaţional pe Neymar! Portarul german a reuşit o dublă intervenţie la cea mai mare ocazie de gol a partidei de până acum. 

Min. 15 Mbappe şutează în blocajului lui Kimmich. Francezul a fost uşor surprins de pasa foarte bună pe care a primit-o, ceea l-a ajutat pe fundaşul dreapta al bavarezilor să rezolve faza.

Min. 10 Boateng acordă primul corner al partidei după o centrare foarte bună a lui Keher. Neymar centrează, însă apărarea parizienilor se descurcă fără probleme.

Min. 8 Mbappe este faultat de către Gnabry. Neymar execută lovitura liberă care este respinsă foarte bine de Davies.

Min. 2: Primul fault al meciului. Coman este împiedicat neregulamentar de către Kehrer. Lovitura liberă executată nu aduce niciun pericol pentru poarta lui PSG.

Min. 1 A început finala Champions League!

UPDATE Bayern Munchen a pătruns pe teren pentru inspecţia gazonului, înainte de marea finală.

Ultimul act din sezonul 2019/2020 al Ligii Campionilor va fi un regal fotbalistic. PSG şi Bayern Munchen se întâlnesc la Lisabona, pe Estadio Da Luz, şi ne aşteaptă o finală extrem de spectaculoasă. Asta dacă ne luăm după partidele anterioare în care au fost implicate cele două echipe. Parisul e pentru prima dată în istorie în finala Ligii Campionilor, în timp ce bavarezii luptă pentru al şaselea trofeu din palmares.

Înaintea finalei, Bayern are o serie incredibilă de 29 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile. Mai mult, elevii lui Hansi Flick au o medie de 3,34 goluri marcate pe meci în cele 29 de meciuri succesive fără înfrângere. Totuşi, apărarea destul de nesigură ar putea face ca Neymar, Mbappe şi Di Maria, cei mai importanţi oameni de atac ai echipei lui Thomas Tuchel, să profite de eventuale inexactităţi. De partea cealaltă, PSG a marcat în 34 de meciuri la rând în UEFA Champions League, iar dacă va înscrie şi în finala de la Lisabona va seta un nou record.

PSG şi Bayern s-au întâlnit de opt ori în Champions League, după schimbarea formatului din 1992. În 94, Parisul trecea de Bayern cu 3-0 la general, apoi în 97 Bayern avea să-şi ia revanşa. Bavarezii s-au impus atunci cu 6-4 la general. O nouă confruntare directă a avut loc în 2000, când Bayern s-a impus la general cu 2-1. În 2017, Bayern şi PSG au dat piept din nou, iar Parisul a trecut cu 4-3 la general.

LIVE VIDEO | PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, duminică, de la 22:00, pe Telekom Sport 1 şi telekomsport.ro | Finala, pe Estadio Da Luz.

UEFA a organizat un Final 8 la Lisabona, iar toate meciurile s-au jucat pe stadioanele Benficăi şi al lui Sporting, Estadio Da Luz şi Jose Alvalade. PSG şi Bayern vor juca finala, ceea ce face ca Estadio Da Luz să găzduiască o nouă finală de Liga Campionilor. În precedenta, din 2014, Real Madrid a învins-o pe Atletico Madrid cu 4-1, după prelungiri, şi a câştigat trofeul. De regulă, pe Estadio Da Luz, care are o capacitate de 65.647 de locuri, joacă Benfica Lisabona.

LIVE VIDEO | PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, duminică, de la 22:00, pe Telekom Sport 1 şi telekomsport.ro | Cine arbitrează finala

UEFA l-a delegat să conducă la centru partida pe italianul Daniele Orsato, un arbitru cu experienţă. Acesta va fi ajutat la cele două tuşe de conaţionalii Lorenzo Manganelli şi Alessandro Giallatini, în timp ce al patrulea oficial va fi Ovidiu Haţegan, central român din Arad, cel mai bun arbitru din Liga 1 în acest moment. În camera VAR vor fi Masimiliano Irrati, dar şi Marco Guida, Alejandro Hernandez şi Roberto del Palomar.

Ultimul meci arbitrat de Daniele Orsato în competiţiile europene a fost Wolves - FC Sevilla 0-1, din semifinalele Europa League. În Liga Campionilor, Orsato a arbitrat ultima dată meciul Valencia - Chelsea 0-3, în octombrie 2019.

LIVE VIDEO | PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, duminică, de la 22:00, pe Telekom Sport 1 şi telekomsport.ro | Cote la pariuri

Bookmakerii o cotează pe Bayern cu prima şansă să câştige trofeul UEFA Champions League, pe care l-a câştigat ultima dată în 2013. Bavarezii au o cotă de 2.15 la Unibet, în timp ce Bet365 oferă o cotă de 2.00, iar Betfair 2.05. În ceea ce o priveşte pe PSG, parizienii sunt cotaţi cu 3.15 la Unibet, în tipm ce Betfair şi Bet365 oferă aceeaşi cotă, 3.20. Egalul e cotat cu 4.05 la United, 4.10 la Bet365 şi 4.20 la Betfair.

LIVE VIDEO | PSG - Bayern Munchen, finala Ligii Campionilor, duminică, de la 22:00, pe Telekom Sport 1 şi telekomsport.ro | Ce spun antrenorii

"Îmi e greu să descriu ce simt. De la obosit total, la foarte fericit. În acelaşi timp, rămân concentrat pentru că nu s-a terminat călătoria. Avem o finală de jucat, pe care cu siguranţă vrem să o câştigăm. Stăm calmi, relaxaţi şi încercăm să ne pregătim pentru ea ca şi pentru orice altjoc. Nu facem nimic special, jocul este el însuşi special. Deci de ce l-am încărca şi mai mult cu analize, discursuri şi alte motivaţii suplimentare?", a spus Thomas Tuchel, la conferinţa de presă.

"PSG e o echipă grozavă. Vom analiza câteva lucruri, ştim că au jucători foarte rapizi. Vom încerca să ne organizăm defensiva, dar ştim că puterea noastră cea mai mare e să ne punem adversarii sub presiune", a spus, scurt, Hansi Flick, înainte de finală.

Afla mai multe despre: psg bayernpsg bayern finala uefa champions leaguepsg bayern finala ligii campionilor 

viewscnt
Articole similare