Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Poli Iaşi a eliminat Rapid din Cupa României! Meciul a fost decis de un penalty. Rapid a terminat în 10 jucători

VIDEO | Poli Iaşi a eliminat Rapid din Cupa României! Meciul a fost decis de un penalty. Rapid a terminat în 10 jucători

Fotbal

Comentarii

Poli Iaşi a eliminat Rapid din Cupa României şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei. Singurul gol al partidei a fost marcat de Andrei Cristea din penalty.

Rapid a avut cele mai mari ocazii în meciul din Cupă cu Poli Iaşi. Labeau a ratat singur cu portarul. Apoi, şutul lui Creţu a fost deviat în transversală. Înaintea pauzei, Dulca a irosit şi el o şansă importantă, când a fost blocat din drumul spre gol. Moldovenii au jucat italieneşte. Experimentatul Cristea a obţinut o lovitură de la 11 metri, dar şi eliminarea lui Bonnin. Tot el a executat penalty-ul, iar Poli Iaşi a câştigat cu 1-0 şi s-a calificat în optimi.


VIDEO | Rapid - Poli Iaşi 0-1

Echipele de start

Rapid: Drăghia - Băjan, Bonnin, A . Iacob, B. Manole - A. Jorza - Djuric, A. Dulca, L. Goge, G. Creţu - Labeau

Rezerve: Achiriloaie, Oanea, Babaua, H. Vadasis, Pănoiu, R. Lazăr, Dodoi


Antrenor: Daniel Pancu

Poli Iaşi: Târnovanu - L. Cabral, Diallo, Chelaru, Bădic - M. Mihalache, Loshaj - Platini, Passaglia, Horşia - An. Cristea
Rezerve: Cobrea, Frăsinescu, Bîrnoi, I. Cristea, Ad. Bălan, A. Radu, D. Popadiuc
Antrenor: Mihai Teja

Min. 65: GOOOL Poli Iaşi! Andrei Cristea transformă fără probleme lovitura de pedeapsă. 

Min. 64: Penalty pentru Poli Iaşi şi eliminare Rapid! Bonnin a încasat al doilea cartonaş galben şi a fost trimist mai devreme la vestiare. 

Min. 36: Ocazie Rapid! Iaşiul scapă fără gol. Mingea deviată trimisă de un rapidist a lovit bara porţii. 

Min. 19: Ocazie Rapid! Labeau a avut şansa de a deschide scorul, dar a şutat slab spre poartă, iar Târnovanu a respins ca la handbal, cu piciorul. 

Min. 1: A început meciul.


Întotdeauna partidele dintre Rapid şi Poli Iaşi au avut o însemnătate aparte. Cele două formaţii se cunosc şi se respectă de zeci de ani, iar acest lucru nu poate să dispară cu una, cu două. Au oferit dispute incendiare în Liga l, cândva, însă de atunci multe intemperii s-au abătut asupra celor două. Au trecut cu bine peste, iar joi îşi vor măsura din nou forţele, la Buzău, în faza "16-imilor" Cupei României.

Stările de spirit sunt diferite în cele două tabere. Rapidiştii vin după trei victorii consecutive, două în campionat şi una în cupă, alungându-i "patronului spiritual" al echipei, primarului Dan Tudorache temerile existente. Formaţia lui Daniel Pancu a început să se exprime mult mai bine în joc, iar acest lucru i se datorează doar tânărului tehnician. De partea cealaltă, în formaţia lui Mihai Teja domneşte neîncrederea. În ultimele 4 partide din Liga l, în 3 dintre ele Poli Iaşi a condus cu 1-0 sau 2-0, şi a fost egalată, ba chiar învinsă în două cazuri. 

De acest lucru vor încerca să profite şi rapidiştii. Toată lipsa de încredere a ieşenilor s-a transformat într-un imbold în plus pentru giuleşteni. Daniel Pancu va înfrunta formaţia fanion a oraşului în care s-a născut şi echipa care "l-a învăţat să se se lege la şireturi", Poli Iaşi.

"Primul obiectiv în Cupă a fost să întâlnim o echipă de Liga 1, am reuşit, din păcate nu putem să jucăm aici, în Regie, probabil publicul ar fi fost mult mai numeros. Întâlnim o echipă într-o formă bună spre foarte bună, dar care nu are parte de rezultate pe măsura evoluţiei. O echipă bine organizată, cu posesie foarte bună. Obiectivul nostru în continuare este să depăşim şi faza aceasta, chiar dacă pe hârtie Poli Iaşi pleacă favorită mâine, sunt convins că lucrurile nu vor sta la fel, Rapid e capabilă şi va demonstra mâine pe teren că este capabilă să joace de la egal la egal cu o echipă de Liga 1. (Un meci special pentru tine?) E special, normal, emoţionant. Acum îmi dau seama cât de repede au trecut anii, sunt antrenor, vin de pe bancă în postura de adversar al Politehnicii Iaşi dar nu pot să spun că... Emoţii vor fi, într-adevăr, emoţionant dar nu pot să spun că voi cere jucătorilor ceva în plus de la meciul ăsta. Ieri, alaltăieri zburdam prin Copou şi acum sunt deja antrenor. Trebuie să fim şi noi mai atenţi la valorile astea ale vieţii pentru că ai văzut ce repede trece timpul", a declarat Daniel Pancu, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Poli Iaşi.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare