Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Real Madrid - Barcelona 2-1. Madrilenii câştigă El Clasico şi urcă pe primul loc în La Liga! Benzema şi Kroos au marcat golurile victoriei blanco

VIDEO Real Madrid - Barcelona 2-1. Madrilenii câştigă El Clasico şi urcă pe primul loc în La Liga! Benzema şi Kroos au marcat golurile victoriei blancogalerie foto

Real Madrid

Comentarii

El Clasico 2021 a adus o victorie importantă pentru Real Madrid. ”Albii” s-au impus cu scorul de 2-1 prin golurile lui Benzema şi Kroos. Oscar Mingueza a marcat pentru FC Barcelona.

Real Madrid a câştigat El Clasico şi a urcat pe primul loc în La Liga, cel puţin temporar. Zidane a triumfat din nou în faţa eternei rivale a madrilenilor şi pare că se transformă într-o adevărată bestia negra pentru gruparea azulgrana.

Real, care venea după victoria din UEFA Champions League cu Liverpool, a început fără Varane, Sergio Ramos, Carvajal, Eden Hazard, iar după prima repriză l-a pierdut şi pe Vazquez, accidentat. Mai mult, în ultimele minute, ”albii” au rămas în zece, după ce Casemiro a fost eliminat.

Cu 20 de minute înainte de finalul meciului, Zidane a preferat să-şi odihnească starurile. Vinicius, Benzema şi Kroos au fost înlocuiţi, pentru a fi menajaţi pentru duelul cu Liverpool. O echipă fără jumătate dintre titulari a câştigat în faţa unei Barcelona care a pus o presiune uriaşă pe final de meci, mai puternică probabil şi decât ploaia torenţială care a acompaniat cele două mari rivale pe parcursul reprizei secunde.

Real Madrid a câştigat El Clasico, scor 2-1. Benzema, cu o reuşită superbă, şi Toni Kroos (care a marcat din lovitură liberă, cu noroc) au înscris pentru madrileni. Mingueza a fost autorul golului de onoare al Barcelonei.

Madrilenii urcă pe primul loc după acest succes, dar Atletico Madrid va juca duminică împotriva lui Betis. Barca este a treia în clasament, cu un punct mai puţin decât marile sale rivale.


LIVE VIDEO | Real Madrid - Barcelona 2-1

(Benzema 14, Kroos 27 / Mingueza 59)

Echipele de start:

Real Madrid: Courtois - Vazquez, Militao, Nacho, Mendy - Kroos, Casemiro, Modric - Valverde, Benzema, Vinicius Jr.
Barcelona: Ter Stegen - Mingueza, Araujo, Lenglet - Dest, De Jong, Busquets, Pedri, Alba - Messi, Dembele

Urmărim şi discutăm El Clasico, LIVE şi pe canalul nostru de Youtube 


Min 94. Bară! Barca ratează egalarea la ultima fază a partidei!


Min 88. Casemiro este eliminat. Real Madrid termină meciul în inferioritate numerică


Min 71. Trei schimbări la Real Madrid. Vinicius, Benzema şi Kroos sunt înlocuiţi de Marcelo, Isco şi Mariano Diaz


Min 70. Şut centrare al lui Mingueza, dar mingea trece prin faţa porţii lui Thibaut Courtois


Min 68. Krooos! Aproape de dublă germanul, dar reluarea sa cu capul este inexactă


Min 62. Mingea trimisă de Vinicius spre poarta oaspeţilor loveşte bara. A doua a madrilenilor în acest duel


Min 59. GOOOL Barca! Catalanii reuşesc să reducă din handicap prin Oscar Mingueza. Gol important pentru Barca care reactivează El Clasico destul de repede.


Min 56. Şut expediat de Karim Benzema, peste poarta lui Marc Andre ter Stegen


Min 55. Griezmann putea marca pentru Barca, la scurt timp de la intrarea pe teren.


Min 46. Griezmann intră la Barca în locul lui Serginio Dest


Pauză


Min 45. Ocazie pentru Barca, direct din corner. Catalanii puteau reduce din handicap înainte de pauză, dar mingea a lovit uşor bara. Ulterior, Courtois a intervenit excelent în faţa atacanţilor adverşi.


Min 42. Real Madrid face prima schimbare înainte de pauză. Lucas Vazquez nu mai poate continua şi este înlocuit de Odriozola.


Min 34. Bară!! Replică imediată a Realului cu Vinicius într-o nouă cursă fantastică. Mingea merge spre Fede Valverde care şutează în bară, apoi ter Stegen intervine providenţial în faţa lui Lucas


Min 33. Ocazie pentru Barcelona! Balonul ajunge la Ousmane Dembele în careu, dar francezul lufteazădin zona punctului cu var.


Min 27. GOOOOL Real Madrid! Toni Kroos execută o lovitură liberă de la marginea careului de 16 m, balonul este deviat de Jordi Alba, iar Ter Stegen nu are nicio şansă. Ghinion pentru Barca, noroc pentru Real Madrid


Min 18. Fază fixă periculoasă la poarta Realului, Gil Manzano dictează în cele din urmă fault în atac.


Min 16. Şansă importantă pentru Barca de a restabili egalitatea. Messi centrează din flancul stâng, dar Ousmane Dembele nu ajunge la mingea ridicată de starul argentinian. Francezul a şters puţin mingea, dar insuficient


Min 14. GOOOL Real Madrid! Excepţională finalizarea lui Karim Benzema cu călcâiul, după o centare ideală a lui Lucas Vazquez


Min 10. Prima ocazie pentru Barca! Courtois este obligat să intervină la o centrare periculoasă trimisă în careu de Jordi Alba. Messi a desfăcut extraordinar jocul, dar centarea fundaşului stânga a rămas fără rezultat


Min 1. A început El Clasico


Meciul meciurilor sau El Clasico propune un nou episod al rivalităţii istorice între două dintre cele mai mari echipe ale lumii.

El Clasico nu produce alt efect in afara unei fibrilaţii permanente, care lasa publicului obligatia de a admira show-ul pus în scenă de fotbaliştii de peste 1.6 miliarde de euro al celor doi titani din fotbalul iberic. Barca, pe de o parte, trăieşte în continuare din perspectiva lui Leo Messi, cel mai bun fotbalist din istoria clubului catalan. Real Madrid, de cealălaltă parte, pare după plecarea lui Cristiano Ronaldo acea echipă care are calcatura grea si eficienţa seacă pe care o au formaţiile care ştiu să joace de mult impreună.

Real Madrid vine după un succes important în această săptămână, 3-1 cu FC Liverpool în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Barca s-a odihnit înainte de marele duel, dar rivalitatea nu cunoaşte cuvinte precum ”oboseală”, ”odihnă” sau ”repaus”. La ora duelului direct, care va fi transmis în direct de Telekom Sport, cele două mari rivale promit un spectacol pe cinste.

  • 11-1 este cea mai mare victorie înregistrată de una dintre cele două echipe. S-a întâmplat pe 19 iunie 1943 şi câştigătoare a fost Real Madrid

Până în prezent s-au disputat 278 de meciuri oficiale între cele două echipe. Alte 33 de partide s-au desfăşurat în afara competiţiilor oficiale. Real Madrid a înregistrat 97 de victorii, în timp ce Barcelona are 96 de victorii. 52 de partide s-au terminat la egalitate.

181 din aceste meciuri directe au fost în La Liga, acolo unde Real Madrid s-a impus în 74 de partide, iar Barcelona în 72. În 35 de meciuri, cele două meciuri au terminat la egalitate.

De 8 ori s-au duelat cele două mari rivale în UEFA Champions League. Şi la acest nivel conduce Real Madrid, care a câştigat 3 partide, cu una mai mult decât marea sa rivală, FC Barcelona. Alte trei meciuri s-au terminat nedecis.

El Clasico 2021 |  Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE: lupta giganţilor pentrut trofee

Rivalitatea dintre Real Madrid şi FC Barcelona s-a extins dincolo de graniţele Spaniei. Cele două formaţii s-au întrecut şi în trofee câştigate în afara Spaniei, iar Real Madrid are 13 UEFA Champions League în palmares, faţă de numai 5, FC Barcelona.

Madrilenii şi-au trecut în vitrine şi două Cupe UEFA, plus şapte trofee la Campionatului Mondial al Cluburilor, respectiv Cupa Intercontinentală. Barca are patru Cupe ale Cupelor şi cinci Supercupe UEFA în palmares. Catalanii au cucerit de trei ori Mondialul Cluburilor, dar niciodată Cupa Intercontinentală. La nivel intern, Real Madrid are 34 de titluri de campioană, în timp ce FC Barcelona 26.

În schimb, catalanii au cucerit de 30 de ori Cupa Spaniei, faţă de numai 19 trofee ale madrilenilor. La nivelul Supercupelor Spaniei, Barca are avantaj de două trofee faţă de marea sa rivală: 13-11

El Clasico 2021 |  Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE: cifrele jucătorilor pentru istorie

Pe 1 noiembrie 1913, Jim Cariler, un fotbalist francez destul de puţin cunoscut, a marcat primul hattrick din istoria întâlnirilor directe dintre Barca şi Real Madrid. Trei ani mai târziu, legendarul Santiago Bernabeu reuşea şi el un hattrick în victoria echipei sale, 4-1 pe Estadio de O'Donnell.

Cel mai recent hattrick într-o confruntare El Clasico l-a reuşit Luis Suarez, în octombrie 2018. Ultimul jucător al madrilenilor care a reuşit să marcheze un hattrick într-o confruntare cu Barca a fost Ivan Zamorano, în 1995.

Lionel Messi este cel mai bun marcator din istoria meciurilor directe dintre cele două echipe. Argentinianul are 26 de goluri contra Realului, 18 dintre acestea fiind marcate în La Liga. El este urmat de legendele madrilenilor, Cristiano Ronaldo şi Alfredo di Stefano, fiecare cu 18 goluri contra Barcelonei. Raul este al patrulea cel mai bun marcator din confruntările directe, legendarul atacant al Realului marcând 15 goluri în poarta Barcelonei.

  • 277 de meciuri au disputat cele două formaţii în total. 244 dintre ele au fost oficiale, 33 dintre ele au fost de pregătire
  • Primul El Clasico s-a jucat pe 13 mai 1902 şi a fost câştigat de Real Madrid, scor 2-0

Jucătorul  cu cele mai multe goluri marcate consecutiv în duelurile dintre cele două echipe este Cristiano Ronaldo, fotbalist care a marcat de şapte ori, în şase meciuri consecutive cu FC Barcelona. Cele mai multe pase decisive îi revin lui Leo Messi, care în istoria El Clasico a reuşit 14 pase pentru golurile coechipierilor săi.

Cinci jucători au reuşit să marcheze mai mult de un hattrick în El Clasico. Este vorba despre Jaime Lezcano, Santiago Bernabeu, Paulino Alcantara, Lionel Messi şi Ferenc Puskas.

Jucătorul cu cele mai multe prezenţe în El Clasico este Sergio Ramos, căpitanul Realului, cu 45 de meciuri. El va lipsi însă din confruntarea de sâmbătă, astfel că va fi egalat de Leo Messi, care are 44 de partide contra Realului. Podiumul este completat de Manuel Sanchis, Francisco Gento şi Xavi Hernandez, fiecare cu câte 42 de meciuri.

El Clasico 2021 |  Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE: ce jucători au evoluat pentru ambele echipe

Printre jucătorii care au evoluat pentru ambele echipe se numără nume grele precum Luis Figo, Ronaldo Nazario, Javier Saviola, Bernd Schuster sau Michael Laudrup.

Între aceste nume este şi cel al lui Gheorghe Hagi, dar şi al altor jucători importanţi precum Samuel Etoo sau Robert Prosinecki.

El Clasico 2021 |  Real Madrid - Barcelona: cine arbitrează meciul

Mateu Lahoz (44 de ani) va fi la centru la meciul Real Madrid - Barcelona, El Clasico, partidă programată sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 22:00, în direct la Telekom Sport.

Comisia Arbitrilor din Spania a decis să-l trimită pe Mateu Lahoz să arbitreze de la centru El Clasico, meciul dintre Real Madrid şi FC Barcelona, din returul LaLiga. Va fi al doilea meci important pentru Lahoz în decursul acestei săptămâni, după ce miercuri a arbitrat Bayern - PSG 3-2, din turul sferturilor Ligii Campionilor!

Vestea că Lahoz va fi la centru nu e una bună pentru Barcelona, care a câşigat o întâlnire din cinci contra lui Real Madrid cu Mateu Lahoz la centru.

Mateu Lahoz a arbitrat cinci El Clascio în cariera sa, după cum urmează:

2012/2013 - Returul Supercupei Spaniei: Real Madrid - Barcelona 2-1
2013/2014 - Finala Cupei Spaniei: Barcelona - Real Madrid 1-2
2014/2015 - LaLiga: Barcelona: Real Madrid 2-1
2018/2018 - Turul semifinalei Cupei Spaniei: Barcelona - Real Madrid 1-1
2019/2020 - LaLiga: Real Madrid - Barcelona 2-0

El Clasico 2021 |  Real Madrid - Barcelona LIVE VIDEO ONLINE: formaţii probabile

Zidane nu are ce face şi va trebui să se descurce în derby fără Varane şi Sergio Ramos, cuplul de fundaşi centrali titular. Lipseşte şi Daniel Carvajal, fundaşul dreapta titular al ”albilor”. În plus, Madridul trebuie să se gândească şi la returul cu Liverpool, progrmat săptămâna viitoare.

De la Barca va lipsi sigur Ansu Fati, un fotbalist tânăr, extrem de talentat, care este deja indisponibil de o bună bucată de vreme. Se aşteaptă ca Ronald Koeman să alinieze o formulă cu trei fundaşi. Real Madrid probabil nu va schimba prea multe la nivelul primului 11 faţă de duelul cu Liverpool. Iată cum ar putea arăta cele două echipe:

  • Real Madrid: Thibaut Courtois; Lucas Vázquez, Éder Militao, Nacho Fernández, Ferland Mendy; Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos; Marco Asensio, Karim Benzema, Vinicius Junior
  • Barcelona: Marc André Ter Stegen; Óscar Mingueza, Frenkie De Jong, Clement Lenglet; Sergiño Dest, Pedri, Sergio Busquets, Jordi Alba; Antoine Griezmann, Lionel Messi; Ousmane Dembélé.
     

 Galerie foto

Afla mai multe despre: el clasico 2021real madridbarcelonael clasico livereal madrid - barca 

viewscnt
Articole similare