Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Echipele româneşti şi-au aflat adversarele din preliminariile UCL şi UEL. CFR Cluj şi FCSB acasă, FC Botoşani şi Craiova în deplasare

Echipele româneşti şi-au aflat adversarele din preliminariile UCL şi UEL. CFR Cluj şi FCSB acasă, FC Botoşani şi Craiova în deplasaregalerie foto

Fotbal

Comentarii

Luni, 10 august, la Nyon (Elveţia) va avea loc tragerea la sorţi pentru turul 1 de calificare al Europa League. România va intra în această fază a competiţie cu toate cele trei echipe calificate: Universitatea Craiova, FC Botoşani şi FCSB.

UPDATE 14:10: Ordabasy (Kazahstan) - FC Botoşani, FCSB - Shirak (Armenia), Lokomotiv Tbilisi (Georgia) - U Craiova

UPDATE 14:05: Emoţiile pentru formaţii din Europa League: CSU Craiova, FCSB şi FC Botoşani. Duelurile se vor decide în manşă unică, pe terenul primei formaţii extrase. Meciurile vor avea loc pe 27 august.

A început ceremonia de la Nyon: 

Vezi VIDEO AICI.


UPDATE 13:10: CFR Cluj va juca împotriva campioanei Croaţiei, Dinamo Zagreb, PE TEREN PROPRIU, în turul doi de calificare în Liga Campionilor. Reamintim că se va juca într-o singură manşă. Partida va avea loc pe 25/26 august.

UPDATE 12:00: Tot astăzi, în cadrul aceleiaşi trageri la sorţi, CFR Cluj va afla cu cine va juca în turul secund de calificare din Liga Campionilor. Destinul i-a scos în cale trei posibili advesari, extrem de puternici:

  • Celtic (Scoţia)/KR Reykjavík (Islanda)
  • GNK Dinamo (Croaţia)
  • Young Boys (Elveţia)


UPDATE: Adversarele celor de la U Craiova şi FCSB au fost repartizate în grupe de câte patru echipe, astfel că, cele două formaţii româneşti sunt acum şi mai aproape de a afla cu cine se vor lupta în preliminarii. Este şi cazului lui FC Botoşani, care îşi va afla adversara dintr-o grupă de trei.

U Craiova a fost repartizată în a 14-a grupă şi ar urma să joace cu una dintre urmatoarele echipe:

  • FC Noah (Armenia)
  • Sumagayit City FC (Azerbaijan)
  • FC Petrocub Hînceşti (Moldova)
  • FC Lokomotivi Tbilisi (Georgia)

FCSB este cap de serie în a 13-a grupă şi va evolua împotriva uneia dintre formaţiile:

  • Shirak (Armenia)
  • Engordany (Andorra)
  • Zeta (Muntenegru)
  • Sirens (Malta)

FC Botoşani nu se numără printre capii de serie fiind la doar a doua participare europeană. Moldovenii au fost repartizaţi de UEFA în a 12-a grupă şi are următoarele posibile adversare:

  • Lech Poznań (Polonia)
  • Partizan Belgrad (Serbia)
  • Ordabasy Shymkent (Kazahstan)

În această fază a competiţiei, FCSB şi Universitatea Craiova vor fi capi de serie şi sunt şanse foarte mari de a pica cu un adversar accesibil. De partea cealaltă, FC Botoşani nu beneficiază de acest statut şi are nevoie de noroc la tragerea la sorţi.


FCSB - coeficient 20.500, al patrulea ca valoare din acest tur al competiţiei

FCSB Bucureşti este favorită la tragerea la sorţi pentru turul 1 de calificare din Europa League. Formaţia antrenată de Anton Petrea şi Thomas Neubert are 46 de posibili adversari, majoritatea fiind formaţii extrem de modeste, din ţările mici ale Europei. 

Cu toate acestea, există câteva formaţii ce ar putea da o replică sănătoasă formaţiei patronate de Gigi Becali: 

Lokomotiv Plovdiv - vicecampioană a Bulgariei. A câştigat Supercupa Bulgariei, după o victorie, scor 1-0, împotriva celor de la Ludogoreţ.

KS Cracovia - câştigătoare a Cupei Poloniei, ce s-a aflat pe podiumul campionatului polonez o bună bucată de timp, sezonul trecut. Aici sunt legitimaţi Cornel Râpă, Sergiu Hanca şi fostul ieşean Florian Losaj

Puskas Akademia - locul 3 în ultima ediţie de campionat în Ungaria, formaţia care poartă numele legendarului Ferencz Puskas este într-o continuă ascensiune. Cel mai scump jucător al formaţiei este românul Alexandru Băluţă, transferat în această vară de la Slavia Praga - 2 milioane de euro.

Dunajska Streda - locul 3 în campionatul Slovaciei, are una dintre cele mai mici medii de vârstă din Europa, iar sezonul viitor se anunţă o pretendentă la titlul. În plus, echipa este antrenată de reputatul tehnician neamţ Bernd Storck, trecut pe la naţionalele Kazahstanului şi Ungariei, Excel Mouscron, Cercle Brugge, dar şi secund la Hertha Berlin, VFL Wolfsburg şi Borussia Dortmund.


Universitatea Craiova - coeficient 5.000

Formaţia antrenată de Cristiano Bergodi va avea aceiaşi adversari precum FCSB: 46, deoarece FC Botoşani nu are voie să pice cu o formaţie din România. 

La fel ca şi FCSB, pentru Universitatea Craiova ar fi de evitat formaţiile Lokomotiv Plovdiv, KS Cracovia, Puskas Akademia şi Dunajska Streda.

Iată lista completă de adversari pentru FCSB şi Universitatea Craiova:


FC Botoşani - coeficient 3.340 - al patrulea ca valoare din urna "outsiderilor"

Coeficientul celor de la FC Botoşani a fost insuficient pentru a fi cap de serie, chiar şi în această fază a competiţiei. Acest lucru va fi problematic pentru moldoveni, care vor avea o misiune extrem de dificilă în drumul către grupele Europa League.

Chiar şi primul pas poate fi unul problematic. Un adversar din TOP 10 coeficienţi ai acestui tur de calificare, va reprezenta o adevărată provocare pentru FC Botoşani.

TOP 10 coeficienţi în turul 1, exceptând FCSB:

1. APOEL Nicosia 27.500
2. Malmo FF 22.000
3. Partizan Belgrad 22.000
4. NK Maribor 14.000
5. Hapoel Beer - Sheva 14.000
6. Rosenborg 13.500
7. Apollon Limassol 12.500
8. FC Fehervar 10.500
9. Shkendija Tetovo 7.250
10. Lech Poznan 7.000

Iată lista completă a posibililor advesari pentru FC Botoşani, în turul 1 de calificare în Europa League: 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare