Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Steaua - Academia Rapid 0-2. Giuleştenii câştigă derby-ul din play-off şi merg la barajul de promovare în Liga a III-a

VIDEO | Steaua - Academia Rapid 0-2. Giuleştenii câştigă derby-ul din play-off şi merg la barajul de promovare în Liga a III-a

Fotbal intern

Comentarii

Academia Rapid a câştigat marele derby din play-off-ul Ligii a IV-a, scor 2-0, cu Steaua, iar acum va merge la barajul de promovare pe care urmează să-l dispute împotriva campioanei din judeţul Giurgiu.

Golurile au fost marcate de Daniel Niculae ’23 şi de Grigore ’68. Meciul a fost arbitrat de Alexandru Tudor, iar în tribune s-au aflat aproximativ 15.000 de spectatori. 

Rapid va juca barajul de promovare în Liga a III-a contra campioanei din judeţul Giurgiu, la 16 şi la 23 iunie.

În play-off-ul pentru desemnarea campioanei judeţului Giurgiu vor evolua echipele Argeşul Mihăileşti, FC Singureni, Energia Remuş şi Dunărea Giurgiu.


Steaua - Academia Rapid 0-2

Au marcat: Niculae '23, Grigore '68

Echipele de start:

Steaua:
Iancu - Zeciu, Pădureţ, Sitaru, Radu - Olaru - Pătrănoiu, Constantinescu, Răsdan, Predescu - Bâtfoi
Rezerve: Chiş, Jitaru, Camara, Mirea, Lolescu, Vîlcea, Grigore

Academia Rapid: Ciuculescu - Voicu, Iacob, Bratu, Stancu - Burlacu, Duriţă, Maftei, Goge - Vlada, Niculae
Rezerve: Ignat, Lădaru, Pancu, Dovleac, Grigore, Olariu, Bărbălău

Min. 68 - GOOOOOOOOOL Grigore marchează pentru 2-0, după un contraatac perfect al Academiei Rapid

Min. 46 - Alexandru Tudor fluieră startul reprizei secunde

Min. 45 - Fluier final al primei reprize. Academia Rapid conduce cu 1-0, după golul marcat de Daniel Niculae în minutul 23

Min. 23 - GOOOOOOOOOL Academia Rapid deschide scorul pe Arena Naţională. Execuţie superbă a lui Daniel Niculae

Min. 2 - Vlada şutează din unghi, Iancu respinge până la Daniel Niculae, însă şutul atacantul este respins în corner de apărarea Stelei

LIVE VIDEO | Steaua - Academia Rapid, duminică, de la 20:30, pe Telekom Sport 1 şi www.telekomsport.ro

Steaua şi Academia Rapid sunt din nou faţă în faţă. De această dată, meciul este decisiv. Cu 9 puncte în play-off, giuleştenii au şi varianta egalului. Steaua, cu 6 puncte, are însă o singură cale de scăpare din Liga a 4-a: victoria. Însă nu va fi deloc uşor. Academia Rapid are în componenţă jucători precum Daniel Niculae, Ionuţ Voicu, Doru Bratu, Vasile Matei, Daniel Pancu sau Alex Iacob - cu multe meciuri în Liga 1 sau chiar la naţională.

Steaua a preferat să aplice altă politică şi a mizat pe jucătorii tineri, dar lipsa de experienţa s-a văzut şi la ultima întâlnire, în returul sezonului regulat. Atunci, ”roş-albaştrii” au pierdut cu 3-1 chiar pe teren propriu, meci jucat de asemenea pe Arena Naţională. La ultima întâlnire directă, giuleştenii au arătat mult mai multă încredere, forţă, experienţă, astfel că adversarii au fost copleşiţi.

LIVE VIDEO | Steaua - Academia Rapid. Derby şi la comisii

În cazul în care-şi vor asigura locul la baraj, giuleştenii nu sunt siguri de promovarea în Liga a 4-a. Pe lângă meciul pe care trebuie să-l dispute cu reprezentanta judeţului Giurgiu, cei de la Academia trebuie să ”joace” şi la comisii. Florin Talpan a depus la FRF o plângere prin care reclamă mai multe nereguli la Academia.

Printre ale, faptul că jucătorii nu sunt legitimaţi la Academia - echipă care n-are Certificat de Identitate Sportivă - ci la altă Asociaţie, lucru interzis de regulamentul FRF. În plus, juristul CSA Steaua se plânge că Academia Rapid a fost tot timpul favorizată şi AMFB a ales arena din Giuleşti pentru meciurile din play-off, deşi ar fi trebuit să se joace pe un teren neutru.

Există însă un scenariu în care ambele echipe au de pierdut. Astfel, în cazul în care Florin Talpan are câştig de cauză, Academia Rapid ar urma să fie descalificată, dar nu înseamnă că CSA Steaua i-ar lua locul. Practic, reprezentanta judeţului Giurgiu ar câştiga barajul la masa verde şi ar merge direct în Liga a 3-a.

LIVE VIDEO | Steaua - Academia Rapid. Va fi din nou spectacol pe National Arena?

AMFB a decis să programeze Steaua - Rapid pe Arena Naţională, deşi la ultima întâlnire au existat câteva incidente grave. Totuşi, atunci au asistat la meci peste 36.000 de spectatori, un record chiar şi pe Liga 1. De asemenea, dincolo de incidente, atmosfera a fost senzaţională, deşi vorbim despre un meci de Liga a 4-a.

AMFB speră că interesul va fi la fel de mare, lucru care i-ar aduce încasări importante, în condiţiile în care păstrează banii plătiţi pe bilete, dar şi pe cei din drepturile TV şi din publicitatea de pe stadion.

Nu va fi însă ultima întâlnire dintre cele două echipe, în acest sezon. În jurul date de 9 iunie, Steaua şi Academia Rapid vor juca finala Cupei României.

LIVE VIDEO | Steaua - Academia Rapid. Meciul va fi transmis de Telekom Sport 1 şi pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: steauaacademia rapidplay-offliga 4 

viewscnt
Articole similare