Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Thuringer - CSM Bucureşti 30-38. "Tigroaicele" se califică matematic în sferturile Ligii, după o victorie etuziasmantă

VIDEO | Thuringer - CSM Bucureşti 30-38. "Tigroaicele" se califică matematic în sferturile Ligii, după o victorie etuziasmantă

Handbal

Comentarii

CSM Bucureşti a câştigat al treilea meci din Grupa Principală II a Ligii Campionilor, în deplasare, pe terenul nemţoaicelor de la Thuringer. ”Tigroaicele” au respectat calculele hârtiei şi le-au învins fără prea mare dificultate pe fetele pregătite de Herbert Muller, scor 30-38 (12-17).

Pentru CSM au marcat Radicevic 13 goluri, Curea 6, Omoregie 6, Lekic 4, Lazovic 3, Manea 2, Bazaliu 1, Constantinescu 1, Hagman 1, Udriştoiu 1, iar de la gazde s-a remarcat Luzumova 12 reuşite.

După trei etape în grupele principale, clasamentul este următorul: 1. Gyor ETO 13 puncte, 2. CSM Bucureşti 10, 3. Vipers 8, 4. FTC Budapesta 7, 5. Krim 3, 6. Thuringer 1.

Anterior, în grupa II, CSM a obţinut rezultatele: 27-36 cu Gyor şi 32-26 cu Krim.

Programul în continuare al campioanei României este: CSM – Gyor (23 februarie), Krim – CSM (2 martie), CSM – Thuringer HC (8 martie).

Campioana României a reluat campania din Liga Campionilor fără două jucătoare de bază: Cristina Neagu şi Amanda Kurtovic, ambele indisponibile în acest sezon după operaţii de ruptură de ligament la genunchi.

CSM Bucureşti s-a calificat în grupa principală II, după următoarele rezultate în grupa preliminară D: 36-31 şi 34-28 cu FTC Budapesta, 28-30 şi 32-24 cu SG BBM Bietigheim, 29-27 şi 26-31 cu Vipers.

În grupele principale se luptă pentru calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, în care vor ajunge primele patru clasate, iar ulterior vor evolua pentru calificarea la Turneul Final Four.

Meciurile din grupele principale au loc între 25 ianuarie – 10 martie 2019, cele eliminatorii din sferturi în 5-7 aprilie (turul) şi 12-14 aprilie 2019 (returul), iar Turneul Final Four va avea loc, din nou, la Budapesta, în 11-12 mai 2019.

În ultimele două sezoane, CSM Bucureşti a obţinut medalia de bronz a competiţiei, după ce în 2016 cucerea trofeul, şi se află la a patra participare consecutivă în Liga Campionilor.

Actuala deţinătoare a Ligii Campionilor este Gyor ETO.

LIVE VIDEO | Thuringer - CSM Bucureşti 30-38 (12-17)

FINAL

► Bazaliu este trimisă şi ea în teren pentru ultimele două minute ale meciului.

► Jacobsen, eliminată pentru două minute. Antrenorul lui Thuringer cere TIME-OUT!

► Maria Constantinescu se înalţă superb şi marchează primul său gol în Liga Campionilor (25-33).

TIME-OUT cerut de Dragan Dukic!

► Thuringer profită de avantajul omului în plus şi marchează două goluri consecutive (23-31)

► Oana Manea marchează şi o duce pe CSM Bucureşti la zece goluri (21-31). 

► Omoregie is on fire! O nouă fază frumoasă realizată de jucătoarea CSM-ului (19-27).

TIME-OUT cerut de antrenorul lui Thuringer!

► Omoregie pătrunde de una singură şi marchează pentru CSM Bucureşti, dar germancele repun rapid şi înscriu şi ele (15-20).

► Start în repriza secundă. 

PAUZĂ (12-17) Avans liniştitor pentru CSMB la capătul primei părţi

► CSM Bucureşti stă bine la jocul pe contraatac. Radicevic marchează pentru echipa din Capitală (12-15).

Dragan Dukic cere TIME-OUT! 

► Thuringer se apropie la un singur gol (12-13).

Iulia Curea face spectacol! Extrema Bucureştiului pleacă pe contraatac, după o intervenţie a croatei din poarta Bucureştiului, şi o învinge pe Krause cu o execuţie de fineţe.

► Omoregie pătrunde prin centru şi marchează pentru CSM Bucureşti (8-11).

► Lekic marchează şi CSM se distanţează la două goluri (6-8).

► Grubisic intervine, Iulia Curea recuperează balonul şi pleacă pe contraatac şi o duce pe CSM Bucureşti pentru prima oară la conducerea jocului (5-6).

► Bolk se va odihni două minute. CSMB ar fi putut profita de omul în plus pentru a se distanţa pe tabelă, dar cele care au marcat au fost tot germancele (4-5).

► CSM Bucureşti restabileşte egalitatea la patru în minutul 10.

► Curea primeşte în extremă, se înalţă frumos şi o învinge pe Giegerich (4-3).

► Grubisic are o primă intervenţie, apoi repune rapid mingea, iar Radicevic marchează primul gol al Bucureştiului în minutul patru (2-1).

► Handbalistele de la CSMB nu se regăsesc în atac. Pierd foarte uşor mingea şi le permit celor de la Thuringer să se distanţeze pe tabelă (2-0).

► Thuringer deschide scorul după o lovitură de la şapte metri (1-0).

► A început partida! CSM Bucureşti a avut lovitura de start. 

Handbalistele de la CSM nu au amintiri plăcute de la ultima deplasare pe care au făcut-o în Germania: au pierdut pe terenul vicecampioanei Bietigheim, în Grupa D a Ligii Campionilor.

De data aceasta, misiunea pare a fi mai uşoară. Tigroaicele se vor duela cu ultima clasată din Grupa Principală II, Thuringer. Deşi este campioana Germaniei, echipa pregătită de antrenorul româno-german Herbert Muller, cel care a stat şi pe banca celor de la Rulmentul Braşov, are un singur punct până acum, după ce a pierdut primele două meciuri jucate în această grupă, cu Ferencvaros şi cu Vipers. 

De partea cealaltă, CSM a pierdut fără drept de apel prima partidă, la Gyor, scor 27-36, dar şi-a luat revanşa în faţa fanilor şi s-a impus categoric cu Krim, 32-26. Înaintea meciului cu Thuringer, campioana României s-a distrat în etapa a 15-a a Ligii Naţionale. A câştigat cu 38-27 duelul împotriva celor de la Corona Braşov. 

În acest moment, CSM se află pe locul 3, cu 8 puncte, la egalitate cu Vipers, care este pe poziţia secundă. Lider este Gyor, cu 11 puncte. Deţinătoarea Ligii Campionilor este prima echipă care şi-a asigurat deja calificarea în sferturi. 

Meciul dintre Thuringer şi CSM va fi transmis în direct pe Telekom Sport 1, duminică, de la ora 15:00. Fazele importante se văd şi pe site-ul Telekomsport.ro

Afla mai multe despre: csmthuringerliga campionilor 

viewscnt
Articole similare