Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | U Craiova - CFR Cluj 2-0. Craiova visează încă la titlu. Cristea şi Koljic au reaprins speranţele oltenilor

VIDEO | U Craiova - CFR Cluj 2-0. Craiova visează încă la titlu. Cristea şi Koljic au reaprins speranţele oltenilor

Fotbal intern

Comentarii

Universitatea Craiova a câştigat cu scorul de 2-0 derby-ul cu CFR Cluj. Cel puţin temporar, Craiova trece în clasament peste FCSB, care joacă luni cu FC Hermannstadt.

CFR a pierdut pentru prima dată după 17 meciuri şi a făcut-o într-un moment total nepotrivit. Trupa lui Conceicao pierduse ultimul meci pe 2 septembrie 2018 contra Viitorului, dar nu a avut replică în faţa unei Craiova care s-a impus la finalul unui meci în care pragmatismul a făcut diferenţa.

Clujenii au controlat clar prima repriză, dar nu au reuşit să marcheze la niciuna din cele 4-5 situaţii favorabile de gol. În partea a doua, campioana României a picat şi nu l-a mai ameninţat deloc pe portarul gazdelor, Mirko Pigliacelli. Rămasă fără Mitriţă, Craiova a descoperit duo-ul Cristea & Koljic.

Campioana, în control în primele 45 de minute

Oltenii au început mai bine meciul şi au marcat în chiar primul sfert de oră al partidei, singurul gol al primei reprize. Andrei Cristea şi-a marcat debutul în faţa propriilor fani şi a deschis scorul cu o finalizare excelentă. A fost primul şut pe poartă al Craiovei în derby şi totodată singurul moment în care formaţia lui Mangia a contat în prima parte. Din acel minut, CFR a pus stăpânire pe joc, iar echipa pregătită de Toni Conceicao s-a întrecut în ratări.

Până la pauză, Păun, Vinicius, Djokovic şi Ioniţă în două rânduri au ratat şansa de a-l învinge pe portarul italian, Mirko Pigliacelli. CFR a dominat teritorial, dar şi tehnico tactic duelul cu Universitatea, însă după primele 45 de minute, oltenii aveau avantaj de un gol.

O a doua repriză, total diferită: Mangia şi-a revitalizat echipa la cabine

La reluare, Devis Mangia a reuşit cumva să-şi motiveze elevii. Începând cu minutul 46, Craiova a arătat altfel, iar primele 20 de minute au fost controlate de olteni, care au ţinut departe de poarta lui Pigliacelli, campioana României. CFR nu a mai putut oferi aceeaşi replică din prima repriză, iar Conceicao, deşi a căutat soluţiile pe banca de rezerve, nu le-a găsit în timp util.

În minutul 77, Craiova a reuşit să se desprindă pe tabela de marcaj la două goluri. Bosniacul Koljic şi-a preluat în serios rolul de golgheter al oltenilor de la Alex Mitriţă, a scăpat singur cu Arlauskis şi a finalizat printr-un lob superb. Explozie de bucurie pe Ion Oblemenco din Craiova, fanii sărbătorind în urale reuşita bosniacului şi, totodată, momentul în care Universitatea a reintrat în cursa pentru titlu.

O victorie care (cel puţin temporar) o urcă pe Universitatea Craiova peste FCSB în clasament, dar vicecampioana României are meci luni, de la ora 20:00 cu FC Hermannstadt. Formaţia sibiană este totodată şi viitoarea adversară din campionat a Craiovei. Campioana are meci acasă cu Astra şi rămâne de văzut dacă jocul îi va găsi pe clujeni cu acelaşi antrenor pe banca tehnică.


LIVE | U Craiova - CFR Cluj 2-0 (Cristea 14, Koljic 77)

Echipele de start:

U Craiova: Pigliacelli - Martic, T. Ferreira, Kelic, Bancu - Mateiu, Cicâldău - Colli, A. Cristea, Mihăilă - Koljic
Rezerve: I. Popescu, Donkor, Radoslav, Briceag, Fedele, Nuno Rocha, Bărbuţ
Antrenor: Devis Mangia

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Nascimento, Lang, Camora - A. Ioniţă, Culio, Djokovici - A. Păun, Omrani, C. Deac
Rezerve: Fernandez, A. Mureşan, Peteleu, Hoban, Petrilă, Costache, G. Ganea
Antrenor: Antonio Conceicao


Final de meci: Craiova sare peste FCSB în clasament

Min 86:  Ocazie Craiova! Koljic reia cu capul puţin peste poartă

Min. 77: GOOOOL Craiova! Koljic scapă singur cu portarul şi îl lobează pe Arlauskis, iar întreg stadionul explodează de bucurie. 

Min. 71: Tuşierul Sebastian Gheorghe este lovit de un obiect din tribună.

Min 61: Schimbare la CFR: Iese Ioniţă, intră Petrila

Duel la limită între Tiago şi Omrani

Min 52: Mihăilă are o incursiune excelentă în flancul stâng, îşi depăşeşte adversarul direct în viteză, dar este atras de mirajul marcării primului său gol şi nu pasează. Tot ceea ce obţine este un nou corner pentru olteni.

Min 50: Şut pe poartă al oltenilor. Meza Coli nu-l poate păcăli însă pe experimentatul Arlauskis

Oltenii încep mai bine partea secundă. Pauza pare că a fost un sfetnic buni pentru olteni, care au fost categoric dominaţi în prima repriză. O agresivitate mai bună în jocul lor la reluare, dar şi o fluiditate mai bună a jocului

S-a reluat partida. Craiova conduce cu 1-0, iar la acest scor o depăşeşte pe FCSB

Min 45+1: Şansă mare de gol pentru CFR! Cristea respinge in extremis din faţa lui Vinicius la o nouă fază fixă

Min 40: Ocazie uriaşă CFR Cluj! Recentrare a lui Lang, iar Djokovici, liber în mijlocul careului, trage puţin pe lângă poartă

După 30 de minute, CFR domină partida, dar U Craiova conduce cu 1-0. Clujenii au 60% posesie şi şi-au creat cele mai multe ocazii de gol. Craiova are un singur şut pe poartă, dar şutul lui Cristea s-a transformat în gol

Min 28: Ocazie CFR! Ioniţă pătrunde, depăşeşte cu uşurinţă adversarii în banda stângă a oltenilor, dar şutul său centrare este respins de Pigliacelli

Min 24: Ocazie CFR! Alex Ioniţă şutează de la marginea careului de 16m, însă mingea trece puţin pe lângă poartă

Min 22: Ocazie mare pentru CFR! Păun scapă aproape singur cu Pigliacelli, dar portarul italian reuşeşte să intervină

Min 16: Ciprian Deac trage peste poartă! Ocazie bună de gol pentru oaspeţi

Min 14: Goooooool Craiova!!! Andrei Cristea marchează la debutul în faţa noilor fani!

Min 4: Fază periculoasă la poarta Craiovei, mingea este aruncată în careu după o fază fixă, dar niciun jucător al oaspeţilor nu reuşeşte sa reia ameninţător pentru poarta lui Pigliacelli

Min 2: Billel Omrani reuşeşte să tragă, dar şutul nu prinde spaţiul porţii.

Min 1: Start în derby-ul etapei! Alexandru Mitriţă a fost ovaţionat de tot stadionul.  


UPDATE 20:27 Alex Mitriţă e la meci şi îşi va susţine foştii colegi în partida cu CFR Cluj. Iată cum a fost primit pe Oblemenco noul jucător al lui New York City.

 

Afla mai multe despre: craiovacfrliga 1 

viewscnt
Articole similare