Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | U Craiova - Dinamo 3-0. Câinii, dresaţi de Lei pe "Oblemenco". Dublă pentru Mitriţă, gol şi pentru Koljic la debut

VIDEO | U Craiova - Dinamo 3-0. Câinii, dresaţi de Lei pe "Oblemenco". Dublă pentru Mitriţă, gol şi pentru Koljic la debut
Comentarii

Formaţia Universitatea Craiova a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Dinamo, într-un meci din etapa a şaptea a Ligii I.

Universitatea Craiova a obţinut prima victorie pe propriul teren în această a Ligii 1. Şi ce victorie. Elvir Koljic, transferat de Craiova cu doar câteva zile înaintea întâlnirii cu Dinamo, a deschis scorul la ultima fază a primei reprize, o repriză în care cele două mari rivale s-au întrecut în ocazii. Prima ocazie i-a aparţinut lui Gomelt (8), apoi Bărbuţ, Ricardo Grigore, Bancu, Mitriţă, Armando Cooper şi Nistor au trecut rând pe rând pe lângă deschiderea scorului.

Mai inspirat avea să fie debutantul Koljic, atacantul bosniac reuşind să înscrie în cel de-al doilea minut de prelungire, cu o lovitură de cap imparabilă, din centrarea lui Cicâldău. În partea secundă, a intrat în scenă şi Alex Mitriţă, care a reuşit o dublă în decurs de şapte minute. Golul de 3-0 a venit după un un-doi de efect cu acelaşi Koljic, care şi-a trecut în cont şi un assist. În final, Dinamo putea să înscrie golul de onoare, însă mingea trimisă cu capul de Mihai Popescu a nimerit bara.

S-a terminat 3-0, iar Universitatea a acumulat 11 puncte şi a urcat pe locul al treilea, poziţie pe care a încheiat ediţia trecută. Dinamo rămâne în afara locurilor de play-off, pe poziţia a şaptea.

LIVE VIDEO | U Craiova - Dinamo 3-0 (Koljic 45+2', Mitriţă 69', 76')

Echipele de start:

U Craiova: Pigliacelli – Borţa, Kelic, Tiago Ferreira – Cicâldău (Mateiu 60'), Fedele, Bărbuţ, Mitriţă (cpt), Bancu - Koljic.
Antrenor: Devis Mangia
Rezerve: L. Popescu – Mateiu, A. Burlacu, Gardoş, Mihăilă, M. Şerban, Juncu.

FC Dinamo Bucureşti: Penedo – Delorge, M. Popescu, Katsikas, R. Grigore – D. Nistor (cpt), Gomelt, Cooper – Pesic (Popovici 72'), D. Popa (Axente 65'), Salomao (Hanca 77').
Antrenor: Florin Bratu
Rezerve: Eşanu – Hanca, Sorescu, D. Ciobotariu, Vl. Olteanu, Axente, Sg. Popovici.


FINAL

Min. 81: Bară Dinamo! Katsikas reia bine cu capul, însă nimereşte bara din dreapta lui Pigliacelli, care era bătut.

Min. 76: GOOOOOOL Craiova! Mitriţă reuşeşte dubla şi duce scorul la 2-0, după o pasă a lui Koljic.

Min. 69: GOOOOOOL Mitriţă. Craiova se desprinde la 2-0, după un contaatac şi o execuţie simplă a lui Mitriţă. Totul a plecat de la pasa excelentă a lui Bancu.

Min. 60: Schimbare la Craiova: Cicâldău, accidentat la genunchi, îi lasă locul lui Mateiu.

Min. 54: Şansă imensă de 2-0 pentru olteni. Thiago Ferreira reia cu capul din apropiere, dar Penedo are un reflex excepţional.

Min. 46: Se reia jocul.

Pauză pe "Ion Oblemenco"

Min. 45+2: GOOOL Craiova! Cicâldău execută foarte bine un corner, iar debutantul Koljic reia superb cu capul, de lângă Katsikas, şi deschide scorul.

Min. 31: Încă o şansă de gol pentru Dinamo, însă Pesic dă pe lângă minge în careul Craiovei.

Min 27: Fază interesantă reuşită de Armando Cooper. Internaţionalul panamez aflat la debutul pentru Dinamo a pătruns în stânga careului de 16 metri advers, dar a şutat paralel cu poarta.

Min. 26: Acelaşi Mitriţă şutează pe spaţiul porţii de la 20 de metri, după o lovitură liberă executată scurt de Briceag, dar Penedo izbuteşte să prindă mingea şi de această dată.

Min. 20: Încă o ocazie pentru Craiova. Mitriţă are o serie de driblinguri în stilul caracteristic, dar nu-şi mai găseşte forţa necesară pentru şut şi trimite slab, iar Penedo reuşeşte să reţină.

Min. 19: Şansă bună şi pentru olteni. Bancu reuşeşte să câştige un duel cu Delorge şi, din cădere, îi aşază mingea lui Mitriţă, care şutează plasat, însă balonul trece puţin pe lângă bara din stânga lui Penedo.

Min. 17: Ocazie Dinamo. Apariţie surprinzătoare în ofensivă a lui Ricardo Grigore, care şutează puternic, însă Pigliacelli este atent şi reuşeşte să respingă.

Min. 13: Şansă imensă irosită de Bărbuţ.

Min. 8: Prima mare ocazie a întâlnirii le aparţine oaspeţilor. Pigliacelli se întinde, însă, şi scoate şutul lui Gomelt.

Min. 1: A început meciul.

UPDATE: Avem echipele de start. Devis Mangia surprinde şi îl trimite încă din primul minut pe atacantul bosniac Elvir Koljic, care are deja opt goluri înscrise în acest sezon, pentru fosta sa echipă, FK Krupa. De asemenea, Florin Bratu răspunde prin titularizarea mijlocaşului panamez Armando Cooper, de asemenea la debut.

Dinamo n-a reuşit s-o învingă pe Craiova în deplasare de la promovarea ei în prima divizie, în 2014. Fie că s-a jucat pe stadionul "Extensiv", la Drobeta-Turnu Severin sau pe noul "Ion Oblemenco", "câinii" n-au putut niciodată să se impună. Iar rivalitatea dintre cele două echipe nu mai are nevoie de nicio prezentare, dinamoviştii fiind huliţi la fiecare prezenţă în Bănie.

În sezonul trecut, Universitatea Craiova şi Dinamo s-au întâlnit de trei ori. Cele două partide din sezonul regulat al Ligii 1 s-au încheiat cu scoruri identice: 2-2. Cealaltă înfruntare a avut loc în sferturile de finală ale Cupei României, pe stadionul Ion Oblemenco, acolo unde Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 1-0, graţie unui gol înscris de Nicuşor Bancu.

LIVE VIDEO | U Craiova - Dinamo, sâmbătă, de la 21:30, la Telekom Sport

Tehnicianul lui Dinamo ştie la ce să se aştepte de la partida de sâmbătă seară. "Va fi un meci extrem de dificil, ne va aştepta un public foarte, foarte ostil. Dar, venind după această victorie foarte muncită, cu Hermannstadt, echipa are un moral bun şi este dispusă mâine seară să lupte pentru un rezultat bun în Bănie. Respect publicul craiovean, pentru că e un public cunoscător de fotbal, un public pătimaş şi mâine sperăm să fie cât mai mulţi la stadion. Sunt doi jucători exemplari în campioantul nostru, Mitriţă şi Bancu, doi jucători foarte buni, pe care îi respectăm foarte mult, aduc un plus de valoare în campionatul nostru, dar nu vom lua măsuri speciale. Cei care vor juca în zona lor vor da maximum pentru a-i bloca. Gazonul va fi o problemă pentru ambele echipe", a declarat Florin Bratu.

La rândul său, Devis Mangia a declarat: "Va fi un meci foarte greu, cu o echipă bună, care reflectă caracterul antrenorului. E o echipă care nu renunţă, am văzut meciul cu Steaua, a reacţionat când a fost condusă, a egalat, a învins pe Hermannstadt în ultimul minut, luptă pe teren până la final. Dar şi noi avem calităţile noastre. Să învingem mâine ar fi foarte important pentru parcursul nostru. Am auzit, ştiu (n.r. - că Dinamo e cea mai mare rivală a craiovenilor). Dar e mai important să câştigăm toate partidele, inclusiv cea cu Dinamo. Mă aştept ca suporterii să fie alături de noi, pentru că un rezultat pozitiv creşte entuziasmul. Trebuie să nu ne lăsăm condiţionaţi de rezultate, fie ele pozitive, fiel ele negative. S-ar putea să revină în lot unul, doi jucători. Mihăilă este unul, s-a antrenat săptămâna acesta cu echipa, dar vom vedea în ce stadiu este".

Afla mai multe despre: craiovadinamoliga 1 

viewscnt
Articole similare