Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | U Craiova s-a distrat cu Dinamo la Severin! Andrei Ivan a marcat primele goluri de la revenire. Oltenii sunt pe locul 3

VIDEO | U Craiova s-a distrat cu Dinamo la Severin! Andrei Ivan a marcat primele goluri de la revenire. Oltenii sunt pe locul 3

Fotbal

Comentarii

U Craiova a învins Dinamo, scor 4-1, în ultimul meci al etapei cu numărul 15 din Liga 1.

Craiova a făcut-o knock-out pe Dinamo încă din prima repriză. Oltenii au deschis scorul la prima fază periculoasă pe care au avut-o în careul advers. Ivanov a marcat, după o fază lucrată perfect. Ivan putea dubla avantajul echipei sale, dar Piscitelli a avut un reflex de efect. Portarul dinamovist nu a mai putut face nimic a doua oară când l-a avut în faţă pe Ivan. Acesta a marcat primul său gol de la revenirea la Craiova. 

Dinamoviştii au dat replica prin Perovic, dar bara s-a opus. S-a mai marcat o dată până la pauză: Ivan a reuşit dubla în prelungiri. Nistor a marcat golul de onoare pentru echipa sa.  Căpitanul lui Dinamo a trecut pe lângă golul doi, dar Pigliacelli a fost atent. Mihăilă s-a distrat cu fundaşii lui Dinamo şi a stabilit scorul final, 4-1 pentru Craiova. 

Alb-roşii au pierdut astfel primul meci după 6 partide fără înfrângere în toate competiţiile. Craiova rămâne pe locul trei şi după această etapă. 


VIDEO | Universitatea Craiova - Dinamo 4-1

ECHIPELE DE START

U Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Acka, Tiago Ferreira, Bancu - Ivanov, Cicâldău, Cosic - Bărbuţ, Ivan, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Vătăjelu, Martic, Qaka, Zakaric, Al. Ioniţă, Niţu
Antrenor: Victor Piţurcă 

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Moura - Mrzjlak, I. Filip - Brito, Nistor, Moldoveanu - Perovic
Rezerve: Straton, R. Grigore, Bejan, Corbu, Răuţă, Montini, D. Popa
Antrenor: Dusan Uhrin

Min. 86: GOOOL Craiova! Golurile magnifice continuă în Liga 1. Mihăilă a adus scorul la 4-1. 

Min. 76: Ocazie Dinamo! Nistor şutează puternic din lovitură liberă, însă Pigliacelli este la post şi respinge în corner. 

Min. 71: Ocazie Dinamo! Puljic a ajuns în careu, dar şutul său a trecut peste poartă. 

Min. 57: GOOOL Dinamo! Dan Nistor reduce din diferenţă după o greşeală în apărarea Craiovei. 

La partida de la Severin asistă 15340 de spectatori. 

Min. 45+2: GOOOL Craiova! Ivan scapă din nou singur şi înscrie "dubla" cu o scăriţă. 

Min. 31: GOOOL Craiova! Ivan a scăpat singur cu Piscitelli şi l-a "executat" pe portarul italian. 

Min. 28: Ocazie Dinamo! Moura trimite o centrare bună în careu, acolo unde Mihai Popescu loveşte balonul cu capul, care se duce peste poartă. 

Min. 20: GOOOL Craiova! Ivanov înscrie cu o lovitură de cap după o cursă minunată a lui Bărbuţ. 

Min. 11: Moldoveanu înscrie, însă golul este anulat pe motiv de offside. Faza însă este una controversată. 


UPDATE | Partida dintre "U" Craiova şi Dinamo îl va avea la centru pe Marius Avram, ajutat la cele două tuşe de Vladimir Urzică, Mircea Orbuleţ. Al patrulea arbitru va fi Iulian Dima, iar observatori Marian Salomir şi Ion Căţoi.


Se anunţă o partidă incendiară pe "Municipalul" din Severin, între două rivale tradiţionale ale fotbalului românesc. "U" Craiova traversează cea mai bună perioadă din ultimii ani, iar acest lucru i se datorează şi lui Victor Piţurcă, cel care ţine strâns frâiele clubului oltean. Chiar dacă au înregistrat şi câţiva paşi ezitanţi, Craiova este pe locul 3, cu 24 de puncte, iar o victorie i-ar duce la doar 3 puncte de liderul CFR Cluj.

Din păcate pentru ei, nu au fost ocoliţi de accidentări pe parcursul acestui sezon. Ultima, dar şi cea mai grea pierdere este cea a atacatului bosniac, Elvir Koljic, cel care a suferit o fisură de coloană, ce necesită repaus de cel puţin o lună de zile. Este a doua accidentare a bosniacului, care a lipsit şi în startul sezonului. 
Nici responsabilii cu înlocuirea gazonului de pe "Ion Oblemenco" nu au avut veşti prea bune pentru Victor Piţurcă, în ultima perioadă. Nu a fost posibilă înlocuirea lui până la meciul cu Dinamo, aşa că oltenii au fost obligaţi să joace la Drobeta-Turnu Severin.


De partea cealaltă, dinamoviştii traversează o formă sportivă foarte bună, fiind neînvinşi în campionat de patru runde, în care au câştigat 10 puncte. În plus, se vor afla în lot jucători importanţi precum italienii Diego Fabbrini şi Mattia Montini, care pot apărea oricând pe teren, contra oltenilor.

La capitolul "pierderi", formaţia pregătită de cehul Dusan Uhrin Jr. nu se va putea baza pe aportului celui mai în formă "câine", Deian Sorescu, cel care s-a accidentat la gambă.
Chiar dacă nu şi-au primit salariile de pe luna august sau septembrie, jucătorii lui Dinamo au arătat profesionalism în meciul din Cupă, unde s-au dăruit 100%, iar acest lucru se preconizează şi în meciul de campionat cu Craiova.

 


  • LIVE VIDEO | "U" Craiova - Dinamo, luni, de la ora 20.30, în direct la Telekom Sport 1

În istoria recentă a confruntărilor directe dintre "U" Craiova şi Dinamo, cele două formaţii s-au întâlnit de 15 ori: cinci victorii Craiova, trei victorii Dinamo şi şapte rezultate de egalitate.

Anul trecut, Ambele formaţii şi-au câştigat meciul de pe teren propriu: 3-0 la Craiova (Koljic, Mitriţă dublă), 3-0 pe Dinamo (hattrick Montini). În turul acestui sezon, în meciul de pomină în care Eugen Neagoe, cel care antrena pe Dinamo la acea oră, era să-şi piardă viaţa din cauza problemelor cardiace, Craiova s-a impus cu 2-0, prin golurile reuşite de Bărbuţ şi Roman.


Victor Piţurcă îngrijorat de Dan Nistor, Dusan Uhrin Jr. de deplasarea cu autocarul

Dan Nistor este fotbalistul lui Dinamo la care Victor Piţurcă vrea şi trebuie să îşi ia cele mai mari măsuri de precauţie. Două goluri şi şase pase decisive are decarul roş-albaştrilor în acest sezon de Liga 1.

"Voi pune doi, trei oameni ca să-l marcheze pe Nistor, dar să se ţină după el. Dinamo, în momentul acesta, înseamnă un grup, nu numai Nistor. Nistor este dispecerul lor. Sigur că e un jucător cu experienţă, cu tehnică bună, însă Universitatea Craiova are jucători buni, puternici, în momentul de faţă şi nu e uşor să joci contra lor", a declarat Victor Piţurcă la conferinţa de presă a oltenilor. 

De partea cealaltă, Dusan Uhrin Jr. s-a arătat mai îngrijorat de călătoria cu autocarul decât de vreun jucător anume al oltenilor.

"Vor juca pe teren propriu şi va fi un avantaj pentru ei. Noi vom călători cu autocarul timp de 5-6 ore şi sper să fim pregătiţi pentru acest drum. Nu cred că este mai bine că jucăm la Severin. Stadionul de la Craiova este foarte frumos şi, din acest motiv, nu este bine pentru ambele echipe", a spus tehnicianul ceh, în conferinţa de presă premergătoare acestui meci

Afla mai multe despre: fotbaldinamocraiova,  

viewscnt
Articole similare