Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Viitorul - Botoşani 1-0. Băieţii lui Gică Hagi, al patrulea an la rând în play-off. Moldovenii rămân pe dinafară

VIDEO | Viitorul - Botoşani 1-0. Băieţii lui Gică Hagi, al patrulea an la rând în play-off. Moldovenii rămân pe dinafară

Superliga

Comentarii

FC Viitorul a învins la limită, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia FC Botoşani, în ultima etapă a sezonului regulat. În urma acestui succes, echipa lui Gheorghe Hagi şi-a asigurat prezenţa în play-off-ul Ligii 1, pentru al patrulea an la rând.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Lyes Houri, în minutul 26, cu o execuţie superbă de la 20 de metri. A fost primul gol reuşit de elevii lui Hagi în 2019, în Liga 1, însă a fost suficient pentru ca Viitorul să obţină accederea în play-off-ul Ligii 1.

Viitorul a acumulat 38 de puncte şi a urcat pe locul al cincilea, în timp ce Botoşani a rămas pe 7, cu 36 de puncte. Cealaltă echipă care mai avea şanse de a merge în play-off înaintea ultimei runde, Poli Iaşi, a fost învinsă, la Piteşti, de FC Hermannstadt, cu scorul de 2-0, şi a rămas pe poziţia a opta.

În play-off vor evolua CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, FC Viitorul şi Sepsi, iar în play-out vor juca FC Botoşani, Poli Iaşi, Hermannstadt, Dinamo, Gaz Metan Mediaş, Dunărea Călăraşi, FC Voluntari şi Concordia Chiajna.

VIDEO | Viitorul - Botoşani 1-0 (Houri 26)

Echipele de start:

  • FC Viitorul: Cojocaru - Mladen, Ţîru, Ghiţă, de Nooijer – Houri (Măţan ’84), Băluţă (Boboc ’71), Vînă – Hagi (Ciobanu ‘60), Drăguş, Calcan. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • FC Botoşani: Fraisl - Dumitraş, Miron, Burcă, Soiledis - Rodriguez, Karaboue (Roman ’55) – Fabbrini (Papa ’85), Oaidă (Târşa ’72), Ongenda – Golofca. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonaşe galbene: I. Hagi ’18, Băluţă ’36, Boboc ‘88 / Ongenda ‘8, Oaidă ’28, Rodriguez ’44, Miron ’50, Roman ’81, Fabbrini ’83, Târşa ‘88

Arbitri: Ovidiu Haţegan- Valentin Avram, Sebastian Gheorghe - Iulian Dima

Observatori: Aron Huzu, Viorel Anghelinei


FINAL

Min. 82: Contraatac periculos al Viitorului, cu Calcan în dreapta, care centrează în faţa porţii pentru Drăguş, dar Fraisl ajunge înaintea atacantului Viitorului şi boxează.

Min. 81: Ongenda iroseşte o lovitură liberă din poziţie ideală, de la 20 de metri, trăgând peste poarta lui Cojocaru.

Min. 79: Ocazie uriaşă pentru Botoşani. Mihai Roman îl găseşte excelent pe Cătălin Golofca, iar atacantul Botoşaniului scapă singur cu Cojocaru, dar trage slab, la colţul scurt, iar portarul Viitorului parează.

Min. 76: Ocazie Botoşani. Mihai Roman reia acrobatic, pe spate, dar mingea trece la mare distanţă de poarta lui Cojocaru.

Min. 57: Viitorul, două bare în aceeaşi fază. Mai întâi, Drăguş a nimerit bara cu un şut cu stângul, după care Ianis Hagi a reluat cu capul în transversală.

Min. 56: Ocazie Botoşani. Golofca trage de la 20 de metri, dar fix în direcţia lui Cojocaru, care reţine fără probleme.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză.

Min. 42: Ocazie Viitorul. Ianis Hagi centrează dintr-o lovitură liberă din partea dreaptă, iar Ghiţă reia cu capul pe lângă poarta lui Fraisl.

Min. 26: GOOOLAZO Viitorul! Houri deschide scorul cu un şut superb de la aproximativ 20 de metri. Este primul gol marcat de Viitorul în 2019, în Liga 1, însă acesta i-ar putea fi suficient pentru a merge în play-off. La acest scor, elevii lui Hagi sunt calificaţi în play-off.

Min 12: Calcan reuşeşte o acţiune superbă, scoate pe şut, dar faza rămâne fără rezultat pe tabela de marcaj. Viitorul controlează partida şi are iniţiativa.

Min 8: Andreas Calcan şutează spre poarta lui Fraisl, dar portarul oaspeţilor reţine. Este al treilea şut al gazdelor în primele 10 minute. Debut entuziasmant de meci pentru echipa lui Hagi

Min 5: Băluţă expediază primul şut spre poarta oaspeţilor. Portarul Frasil nu are probleme şi prinde în doi timpi

Min 1: A început meciul!



UPDATE 16:50 Cristian Bivolaru a vorbit pentru Telekom Sport înainte de startul partidei.


Înainte de ultima etapă din sezonul regular, trei formaţii se bat cu şanse pentru a prinde locul 6, ultimul care duce în playoff. Botoşani (36 pct), Viitorul (35 pct) şi Poli Iaşi (34 pct) vor lupta pentru a prinde ”masa bogaţilor” din Liga I.

Viitorul şi Botoşani se întâlnesc direct şi depind doar de ele, în timp ce Poli Iaşi va sta la mâna rezultatelor. În meciul tur, Viitorul a câştigat cu 2-1 partida de la Botoşani, dar trupa lui Hagi traversează o perioadă dificilă în Liga I. Fosta campioană a uitat să mai câştige şi să marcheze în campionat, dar a reuşit o prestaţie bună în meciul din Cupa României, cu Hermannstadt, câştigat de constănţeni cu scorul de 3-2.

În acelaşi timp cu Viitorul - Botoşani, de la 17:00 se va mai juca şi meciul dintre Hermannstadt şi Poli Iaşi, în direct la Telekom Sport 2.

Afla mai multe despre: viitorul botosaniviitorulbotosaniliga 1 

viewscnt
Articole similare