Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool a efectuat primul transfer important pentru următorul sezon! Un fundaş de top din Bundesliga vine pe Anfield

Liverpool a efectuat primul transfer important pentru următorul sezon! Un fundaş de top din Bundesliga vine pe Anfield

Transferuri

Comentarii

Ibrahima Konate, jucător al lui RB Leipzig, a semnat oficial cu Liverpool, au anunţat ”cormoranii” pe canalele lor de comunicare.

Ibrahima Konate a semnat cu Liverpool, după patru ani petrecuţi la Leipzig. Trupa lui Jurgen Klopp i-a activat clauza la reziliere francezului, estimată la 40 de milioane de euro. Fundaşul central va deveni oficial jucătorul lui Liverpool pe 1 iulie, când se va deschide perioada de transferuri.

Ibrahima Konate vine pe Anfield

În vârstă de 22 de ani, de abia împliniţi, Konate este încă unul dintre nenumăraţii jucători tineri, francezi, plini de potenţial. După patru sezoane la Leipzig, în care s-a dezvoltat într-un fundaş central redutabil, acesta părăseşte cubul şi îi aduce un profit imens, după ce a fost adus liber de contract.

În Germania, Konate a însumat 95 de partide în toate competiţiile, în care a reuşit patru goluri şi o pasă decisivă. În plus, acesta a reprezentat naţionala Franţei de 12 ori, un număr respectabil de meciuri pentru ”les bleus”, având în vedere competiţia sporită de pe postul său şi vârsta sa fragedă.

Transferul francezului reprezintă o nouă mutare pentru un fundaş central, poziţie care i-a dat bătăi de cap lui Klopp tot sezonul. Accidentările din centrul defensivei i-au distrus progresul campioanei Premier League din 2019/2020, care de abia a reuşit să prindă locurile de Liga Campionilor, graţie unei reveniri pe final de stagiune.

În actualul sezon, Liverpool a fost nevoită să folosească nu mai puţin de nouă jucători în centrul defensivei: Joel Matip, Rhys Williams, Fabinho, Jordan Henderson, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Nat Phillips, Ozan Kabak şi Billy Koumetio.

Afla mai multe despre: ibrahima konateliverpoolrb leipzigtransfer liverpool 

viewscnt
Articole similare