Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liverpool a prins loc pe podium după ultima etapă din Premier League şi va juca în Liga Campionilor

Liverpool a prins loc pe podium după ultima etapă din Premier League şi va juca în Liga Campionilor

Premier League

Comentarii

Liverpool a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Crystal Palace, în etapa a XXXVIII-a, ultima, a campionatului Premier League.

A marcat: Sadio Mane '36 şi '74. Cu o serie de cinci victorii consecutive, opt succese în ultimele zece partide, Liverpool a ajuns pe locul 3 al clasamentului, cu 69 de puncte, după echipele din Manchester, City, 86 de puncte, şi United, 74.


Chelsea, locul 4, cu 67 de puncte, a fost foarte aproape să piardă locul de Liga Campionilor, după ce a fost însvinsă, scor 2-1, de Aston Villa, în deplasare (Traore '43, El Ghazi '52 / Chilwell '70).

Marea perdantă a acestei etape este Leicester. Aflată în majoritatea timpului pe locuri de LC, Leicester a fost învinsă, duminică, acasă, scor 4-2, de Tottenham (Vardy '18, '52 / Kane '41, Schmeichel '76 - a, Bale '87, '90+6). Dacă ar fi câştigat, echipa lui Brendan Rodgers ar fi jucat în Liga Campionilor, de pe locul 4. Aşa, Leicester trebuie să se mulţumească numai cu locul 5, de Liga Europa, cu 66 de puncte.

Manchester City a terminat campionatul în stil de mare campioană, 5-0, acasă, cu Everton (De Bruyne '11, Gabriel Jesus '14, Foden '53, Aguero '71, '76). Guardiola l-a trimis pe teren pe Sergio Aguero în minutul 65, în locul lui Mahrez, şi argentinianul a marcat două goluri la ultima lui apariţie în tricoul "cetăţenilor". El va părăsi echipa la finalul acestui sezon, probabil pentru Barcelona.

Şi Manchester United a terminat campionatul cu o victorie, scor 2-1, în depalasare, cu Wolverhampton (Semedo '39 / Elanga '13, Mata '45+4 - p).

În Liga Europa mai merge şi West Ham United (scor 3-0, acasă, cu Southampton), de pe locul 6, cu 65 de puncte. Tottenham, locul 7, 62 de puncte, va evolua în Conference League.

Arsenal a încheiat unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie pe locul 8, cu 61 de puncte. "Tunarii" au învins în ultima etapă, acasă, pe Brighton, scor 2-0.

Afla mai multe despre: liverpoolpremier league 

viewscnt
Articole similare