Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lokomotiv Tbilisi a scris istorie cu U Craiova! Astfel arată ruşinea trăită în Georgia: adversara nu a mai jucat în Europa de peste un deceniu

Lokomotiv Tbilisi a scris istorie cu U Craiova! Astfel arată ruşinea trăită în Georgia: adversara nu a mai jucat în Europa de peste un deceniu
Comentarii

U Craiova a fost eliminată din preliminariile Europa League de o echipă aproape anonimă în competiţiile europene. Oltenii s-au făcut de râs în Georgia, după înfrângerea cu 2-1 cu o echipă inferioară.

Lokomotiv Tbilisi - Universitatea Craiova 2-1 (Sikharulidze 57, Omar 61 / Baiaram 90+4)

O victorie facilă şi implicit o calificare au părut reale pentru U Craiova înaintea deplasării din Georgia, dar pe teren lucrurile au stat diferit. Oltenii au avut mai puţin ocazii decât adversarii lor în prima repriză, iar în a doua parte au fost conduşi cu 2-0. Baiaram a fost cel care a redus din diferenţă, însă prea târziu, abia în minutul 90+4. 

Înfrângerea lui U Craiova din Georgia intră direct în TOP-ul celor mai ruşinoase eliminări ale echipelor româneşti în cupele europene. 

Printre cele mai răsunătoare au fost: Dudelange - CFR Cluj 2-0, FCSB - Sheriff Tiraspol (Moldova) 0-0 / 1-1, FC U Craiova - FK Pobeda Prilep (Macedonia) 1-1 / 0-1, "17. Nentori" Tirana (Albania) – Dinamo Bucuresti 1-0 / 2-1 sau Hibernians Paola FC (Malta) – Steaua Bucuresti 0-0

În ceea ce priveşte U Craiova, echipa lui Cristiano Bergodi a fost învinsă de o echipă cu cifre modeste de-a lungul istoriei sale. 

  • Lokomotiv Tbilisi evoluează pe un stadion cu 2.500 de locuri, are un singur străin în lot şi o valoare totală de piaţă de 4 milioane de euro, conform Transfermarkt. de
  • Are un titlu în 1937 şi trei Cupe ale Georgiei, în 2000, 2002 şi 2005 şi a terminat campionatul pe locul al doilea în 2000 şi 2001. 
  • Echipa din Georgia e doar la a şaptea prezenţă în cupele europene, 
  • Adversara lui U Craiova a mai obţinut o singură dată o calificare în preliminariile europene, în sezonul 1999-2000, când a eliminat-o pe Linfield.
  • Lokomotiv Tbilisi nu a mai jucat în Europa din 2008. 
  • Sikharulidze, Arveladze şi Samurksovi sunt cei mai bine cotaţi jucători, la 300.000 de euro;

 

Afla mai multe despre: u craiovadinamo tbilisifcsb 

viewscnt
Articole similare