Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial cu Austria

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial cu Austria

Handbal

Comentarii

Sezonul intern în handbalul feminin este aproape încheiat (mai sunt de jucat meciurile de la turneul de baraj de la Sf. Gheorghe, 24-27 mai), însă la nivel de echipe naţionale lucrurile se prelungesc până la jumătatea lunii iunie.

România va susţine în 9 iunie (Oradea) şi 13 iunie (Stockerau, Viena) două meciuri cu Austria pentru calificarea la Campionatul Mondial din Germania, programat în luna decembrie.

Naţionala se va reuni în 28 mai, la Oradea, iar Ambros Martin şi Horaţiu Paşca au pregătit câteva surprize pentru această acţiune oficială. Cea mai importantă este convocarea extremei stânga Valentina Ardean-Elisei, care revine la lot după aproximatov 10 luni. Prezentă la Jocurile Olimpice de la Rio, extrema stângă a echipei SCM Craiova s-a accidentat în turul Ligii Naţionale şi a fost nevoită să stea mai multe luni pe margine. Alice a revenit însă de câteva săptămâni pe teren, cu o poftă nebună de handbal, iar evoluţiile ei nu au rămas neobservate.

”La modul cum a jucat, cum a revenit pe teren, o recomandă pentru echipa naţională, nu avea cum să lipsească din lot”, ne-a declarat Horaţiu Paşca, antrenorul secund al echipei naţionale.

Alte două nume interesante chemate la această acţiune sunt Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti) şi Andreea Pricopi (Corona Braşov). Prezenţa interului stânga de la campioana României este însă incertă, după o accidentare suferită pe finalul jocului cu SCM Craiova, în Cupa României. O decizie finală în privinţa în jucătoarei va fi luată după un control medical.

Pentru acţiunea ”Austria”, staff-ul tehnic a convocat 18 handbaliste:

Portari: Denisa Dedu (Corona Braşov), Yulia Dumanska (SCM Craiova)
Extreme stânga: Valentina Ardean (SCM Craiova), Nicoleta Dincă (Corona Braşov)
Interi stânga: Cristina Neagu (Buducnost), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti)
Centri: Cristina Laslo (U Cluj), Andreea Pricopi (Corona Braşov), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila)
Interi dreapa: Ana Maria Dragut (HC Zalău), Laura Popa (Dinamo), Gabiella Szucs (Dunărea Brăila)
Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona Braşov)
Pivoţi: Crina Pintea (Thuringer), Cyntia Tomescu (CSM Roman), Timea Tătar (Dunărea Brăila) sau Florentina Craiu (CSM Rm. Vâlcea)
Cristina Zamfir (SCM Craiova) şi Ana Maria Iuganu (CSM Roman) se vor căsători pe 4 iunie şi nu vor evolua cu Austria. Timea Tătar a acuzat la rândul ei o accidentare mai veche şi ar putea fi înlocuită cu Florentina Craiu.

”Suntem consideraţi favoriţi cerţi în acest play-off, dar vom trata Austria cu maximă seriozitate, este o naţională capabilă de surprize”, a declarat Horaţiu Paşca.

Până la cele două partide cu Austria, România va juca două meciuri de pregătire cu Ungaria, în 2-4 iunie, la Debrecen.

viewscnt
Articole similare